Prenosnik do 600 evrov

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ker sem analfabet na tem področju bi prosil za nasvet.

Bo darilo za 14 letno dekle, tako da ne vem za kaj točno ga bo uporabljala.

Internet že, da bi igrala igrice pa ne bi vedel.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
najprej jej bilo moje mišljenje, da sej taka maldina ne rabi nek super pc, ker za surfat in word pisat je vsak dober. ko sem dobil par takih računalnikov v roke, sem mnenje spremenil. se mi zdi, da rabi še boljši računalnik, kot pa nekdo ki se na te stvari zelo dobro spozna.
tamali imajo en kup msn in ie dodatkov, še kak spyware se najde, pa po možnosti še virusek. enkup feny šmensy dodatkov zato da vse blinka in je pc super lep, en kup demo, trial igrc in programčkov pol je samo na pol pobrisanih in tako prideš do tega da se zaganja 5min, da samo delanje na pc-ju je nenormalno počasno...

če mal pobrskaš po forumu boš našel kako debato o ravno tem cenovnem razredu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tisti Lenovo bo že boljši zaradi procesorja (Core Duo vs. Celeron M) - razen če ga namerava uporabljat na bateriji. Ampak če bo tako kot moja sestrica, bo stal nonstop na mizi.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.549
113
50
Na sončni strani ALP
Tist EEE je bil sicer tudi v mojem prvem planu, potem pa sem pred kratkim zase nabavil Asus F5M za 499 €.

imgArticle_54929.jpg

- CPU AMD Turion x64 2.2GHz
- RAM 1Gb
- HDD 120Gb
- DVD RW
- 15,4" Wide LCD
- Wlan, v.92 modem, 4xUSB, čitalec kartic
- 1.3 Mpix kamera

V kompletu pa sem dobil še torbo+miško. Nanj sem potem natlačil Visto Ultimate in piknil zraven še 1Gb RAM.
Poglej v komšopu, če še imajo kaj takšnega.

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Tega tudi sam priporocam, kr je en v famiji in so super zadovoljni - Win XP, net, filmi, office...
Najbrz bi bil za silo tud delovna masina (VS .NET), ce uporabnik ni prevec nervozen.
grin1.gif

Drugace pa Acerji niso slabi - vec ljudi ga ima, pa ni nekih pripomb.
wink-1.gif

Ce gledas Lenovo, pa pravijo, da poglej za Thinkpad serijo, ker obicajni Lenovo so baje bolj bogi. Tako pravijo no.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
No jaz sem dal tega Acerja gor, ker kolegica kupuje nov računalnik, katerega bo uporabljala za office, net, kakšen film in msn... Za ta denar se mi zdi to odličen nakup.
Drugače bi ji priporočil za tak denar PC, ampak želi prenosnika da ga nosi od doma v Lj (študentka).

Se pravi je tole v tem cenovnem rangu dokaj dober nakup ane?

ant

Pripravnik
acerja se ne splača kupiti za ta denar, če dobiš 2 jedrni procesor za malo več denarja. pa nasplošno se ne splača kupovati prenosnikov s celeroni, ker se dosti bolj grejejo in posledično bo tudi računalnik prej crknil in bo tudi glasnejši.
vzami vsaj enga acerja s core duo, če že tako vztrajaš na tem acerju.

pa kaj potem sploh sprašujete po forumih za mnenja potem pa kupite čist neki tretjega, po možnosti tudi dosti slabšega, kakor vam je bilo tukaj svetovano.

tudi tale asus je glede procesorja boljša izbira. torej core duo ali pa vsaj turion (x2).

LP

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Mogoce bi bil gornji Asus res boljsa izbira za to ceno, jih pa ne poznam.
wink-1.gif

Bodi pa se nekaj pozoren: ce zeli imeti XPje (jaz ji priporocam, ker Vista pozre full resursov: RAM, disk), pred nakupom obvezno preveri ali so gonilniki za XP zraven, oz. poglej na NET prej.
Konkretno za tega Acerja so na NETu le Vista gonilniki ( http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5315.html ), pri nas so bili prilozeni za XP. Pa nek Linpus Linux (nekaj takega) je bil gor za kterega nikoli nisem slisal...
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Lenovo Thinkpadi so bolj poslovne zverine, tisti drugi (N200) pa so vsaj tako dobri kot Acerji. Za doma pa sploh, poleg tega dobiš zraven SW za backup pa še kaj. Gonilniki za XP so, pri Lenovu pa ti dajo tudi CD za downgrade na original Xpje. če si kupiš model z Vista licenco. Pa tudi ves ta dodatni SW se da potegnit z interneta, tudi če si sam doma inštaliraš svoje XPje.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
ksz ...

Opazil sem EEE v akciji za 279,90 E ... (prej je bila napaka v ceni)

Ali pa morda:

NOTE HP Comp. 6720s T2370(YKE167E)15,4

- Intel Dual Core T2370 (1.73GHz) 533MHz FSB-
- Intel GME965 Chipset,
- pomnilnik 2048MB (2x1GB) DDRII 667MHZ
- Trdi disk 160GB SMART SATA 5400rpm
- DVD+/-RW DL, Lightscribe pogon
- Intel Media Graphics Accelerator X3100 do 3
- zaslon 15.4 TFT 1280 X 800 WXGA
- modem 56K V.92, mrežna kartica 10/100
- zvočna kartica z vgrajenim zvočnikom
- baterija High capacity Lion 6 Cell
- WLAN 802.11A/B/G, Bluetooth
- OS Free DOS
- vmesniki:3XUSB2.0, 1XRJ11, 1XRJ45
VGA, 2XAUDIO, ExpressCard/54 slot,
- dimenzije: 32.3X358.0X267.0 te?a 2.49KG
- garancija 1 leto

Cena za gotovinsko plačilo:
599,04 EUR
143.553,95 SIT

Samo za razmislek ...

Nazadnje urejeno:

ant

Pripravnik
acer je neprimerno boljši glede grafične kartice, ki je samostojna, če pa ti to ne pomeni veliko potem poglej raje za kakšnim acerjem z vgrajeno grafično. bo verjetno še malo cenejši. o HP jaz nimam dobrega mnenja. poleg vsega ima samo 1 leto garancije.

LP