prenosnik brez LPT

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
na službenem prenosniku nimam LPT porta, ki bi ga rabil za zaganjanje določenih programov, ki so zaščiteni s HASP ključkom. zamenjava za USB dongle bi prišla 1000€, zato iščemo druge variante. gledal sem USB -> LPT pretvornike, samo ali preko teh pretvornikov deluje tudi hardlock?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vidim razloga zakaj nebi, navsezadnje je sistemu važno, da je HASP priklopljen in ne preko æesa. Itak pa če kupiš preko neta lahko vrneš nazaj.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
skeptičen sem zato, ker smo v službi že nekaj čarali s pretvorniki (USB -> COM -> LPT), pa ni delalo. delalo je le, ko sem prenosnik postavil na docking station, samo to ni ravno praktična rešitev za nosit okoli.
problem je še, ker gre za službeno opremo, zato bi se rad prej malo pozanimal, preden rečem našemu sistemcu, kaj naj mi nabavi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, 100% ti ne morem povedat, ker nisem imel nikoli na LPT, smo prej imeli na COM, sedaj pa imamo USB (ki včasih sredi delovanja odpove in ga je treba ponovno vstavit
rolleyes-1.gif
).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
preden rečem našemu sistemcu,
A ni to naloga ravno tega sistemca ?
Razen tega, če že dongle stane 1000 EUR, bi podpora morala znati vsaj svetovati glede izbire adapterja.

Lahko pa probaš verzijo, ki dela brez dongla
evil.gif

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Jest sem mel od IBM-a en pretvornik iz USB na LPT in COM in je deloval odlično. Zdej pa uporablaj sam iz USB na COM pa tut nimam težav.

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
PCMCIA->LPT je bolj verjetno delujoča varianta, bi bilo pa v vsakem slučaju potrebno testiranje

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
sistemc je rekel, da nima izkušenj s pretvorniki na LPT glede donglov. verzija "brez dongla" ima omejene funkcionalnosti, tako da ne pride v poštev.
bom povprašal še podporo za program, hvala za idejo.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Če imaš HP prenosnik lahko, da boš imel težave z pretvornikom. Te težave katere ste imeli nastopijo, če ne kupite boljši pretvornik. Navadni poceni ne delajo na HP-jih preverjeno.