Prenosni baterijski kompresor?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.824
442
83
Hej vsem...

Ima mogoče kdo doma prenosni baterijski kompresor? Sam gledam nekaj takega:

Zanima me predvsem, če dejansko npr.: napolni avtomobilsko gumo iz npr: 2,1 bar na 2,4 bar?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Jaz imam Xiaomija. Sodeč po videu iz YT naj bi napolnil tudi prazno avtomobilsko gumo, samo traja (tale iz videa je za prazno 165/65 R15 na 35psi=2.4bar rabil nekih 16min) , probal pa še nisem, tako da težko rečem. Mi je pa priročen predvsem za bicikel, ker večkrat dofilam tubeless gume na eMTB (občasno pa tudo skiro, žogo, ...). Našraufam gor in pustim, da napumpa, medtem ko si dajem gor čelado in ščitnike. Za full size kompresor ravno nimam prostora v kleti, je pa vseeno bolj komot in manjši od klasičen pumpe, pa še za kak trip ga enostavno vržem v avto.

Par dni nazaj sem z njim tudi preverjal tlak na avtomobilu, ker se mi je prižgala lučka za TPMS in ni bilo v bližini nobene črpalke, ampak na koncu ni bilo potrebno dofilat. Bom probal ob priliki, ko bom imel v bližini alternativo, če ne bo šlo ... :)

Teli 12V so sicer fajn za v avto, vozim nekaj podobnega v avtu odkar sem pred leti prvič rabil rezervno gumo in je bila le-ta prazna, ampak za kaj drugega je pa malo tečno, ker rabiš 12V.

Nazadnje urejeno:

Bizo Svet

Zelenc'
5. sep 2020
6
0
1
Hej vsem...

Ima mogoče kdo doma prenosni baterijski kompresor? Sam gledam nekaj takega:

Zanima me predvsem, če dejansko npr.: napolni avtomobilsko gumo iz npr: 2,1 bar na 2,4 bar?

Tudi jaz imam Xiaomija, spodaj je moj video test baterijskega kompresorčka. Glede na to, da ima "tvoj-Enusic™ 7800mAh" bistveno zmogljivejšo baterijo 7800mAh vs. Xiaomi 2000mAh, bo brez problemov dopolnil gumo na željen pritisk. Brez panike bo napolnil tudi prazno gumo. Xiaomi je potreboval dobrih 17 min, da je napolnil prazno 205/55/16 gumo. Če ni druge, je tudi to ok :))

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
če ta jajca napolni 10 barov...
ja kinderjajčko mogoče.

2.47min za pumpanje ene pecikl gume, ki jo na roko napumpaš v 15 sekundah. Kaj boš s tem sranjem?
17 minut za avto gumo. :bonk:

Čisto resno zakaj bi človek to kupil in uporablal?
Vse kaj je pumpano na posnetku napumpaš na roko hitreje in to na pumpi za 5€
Verjamem pa, da moderni moški ni več niti otroške žoge na roko sposobn napumpat in rabi tak "stroj"

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
ja kinderjajčko mogoče.

2.47min za pumpanje ene pecikl gume, ki jo na roko napumpaš v 15 sekundah. Kaj boš s tem sranjem?

Verjamem pa, da moderni moški ni več niti otroške žoge na roko sposobn napumpat in rabi tak "stroj"
Treba se je obnašati ekološko. Lri pumpanju na roke spustiš v zrak precej več CO2, kot s to baterijsko mašino, ki ima zero emission.

• Haha
Reactions: Pepe

Bizo Svet

Zelenc'
5. sep 2020
6
0
1
ja kinderjajčko mogoče.

Jaz osebno to »sranje« uporabljam za pumpanje žog in vseh vrst gum, ki jih imamo doma (od koles, skirojev, šajtrg…). Zelo uporaben je tudi za preverjanje tlaka v avtomobilskih gumah. Po potrebi jih brez problemov napumpa na željeni tlak (recimo iz 2,1 na 2,5 barov). Kar je spraševal uporabnik raners, če so takšni kompresorčki zmožni tega.

Ja eni smo »moderni«, drugi pač ne :valjamse:.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Pri večini novejših avtomobilov imaš v gepeku serijsko zraven zasilno kolo, peno in kompresor. A ni tako? O uporabnosti seta se ne bi spuščal, ampak gumo se pa s tem da napolnit.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Za to kar rabiš s tem kompresorčkom par minut tudi s pumpo na roke ne napumpaš v 15 sekundah, kot ti trdiš, sploh pa ne s tako za 5€.

Meni je pač precej bolj priročen kot ročna pumpa, pa ponavadi do(pumpa) med tem ko jaz pripravljam druge stvari zraven. Pa še za skiro gre direkt brez nekih dodatnih nastavkov. Za avto pa itak kvečemu v sili, takrat je 15min +- nepomembno sploh če nimaš druge opcije pri roki.

Pri večini novejših avtomobilov imaš v gepeku serijsko zraven zasilno kolo, peno in kompresor. A ni tako? O uporabnosti seta se ne bi spuščal, ampak gumo se pa s tem da napolnit.
Ne bi rekel. Imaš bodisi RFT gume (in nič drugega, recimo BMW že nekaj časa, nazadnje podobno pri passatu pa vrjetno še kje), kompresor in peno (vedno več vozil) ali pa rezervno kolo (že prava redkost pomoje).

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pa saj imaš tudi na ročni pumpi prikaz barov/PSI. Pa veliko hitreje gre od tega kompresorčka in še tiho je.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
ja samo pri ročni pumpi se lahko zmatraš ko 3x pritisneš predn greš na pecikl. Kaj si ja nor, nedopustno.

• Haha
Reactions: brunobruno