Prenos videa iz Sony camcorderja Hi8 z DV izhodom

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Kako razrešiti problem prenosa videa iz Sonyevega camcorderja DCR-TRV620E, ki ima samo DV izhod, prenosnik (Toshiba Qosmio F60 127) pa nima, FireWire kartice in možnost tovrstnega povezovanja?
Morda kdo ve, se da dokupiti kakšen zunanji adapter ipd?

Hvala za kak uporaben nasvet,...

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ali pa odneseš kakemu kolegu, ki ima FireWire.

Hvala, kar dobra rešitev, problem je edino v tem, ker se bojim, da me bo ta kolega kaj kmalu imel vrh glave, če pogledam na svojo zbirko 47 kaset, vsaka trajanju cca 90 minut,...
redface-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, se mi je zdelo da imaš eno kaseto...

Bi pa vseeno preveril, če ima kaki kolega opremo (ki jo je že uporabil, torej preverjeno dela).
Mogoče lahko posodi FW kartico ali laptop... (če si v MB, ti lahko jaz PCI FW kartico posodim)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tvoj prenosnik vrjetno ima kakšno razširitveno režo. Za to režo nabaviš ustrezno kartico (kot je stein svetoval)
Ali pa kakšno usb TV kartico, ki ima možnost zajema slike preko video inputa (rumen, rdeč in bel činč).

Za boljšo sliko priporočam firewire povezavo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
KLIK

Edino nisem še našel driverja, ki bi prepoznal to kamero. Verjetno zaradi starosti. Ima bratranec isto kamero, pa smo iskali isto kar iščeš ti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Da poudarim, jaz imam PCI kartico, ne pa tako za laptope.

Nazadnje urejeno:

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
KLIK

Edino nisem še našel driverja, ki bi prepoznal to kamero. Verjetno zaradi starosti. Ima bratranec isto kamero, pa smo iskali isto kar iščeš ti.

Hvala za link! Sem se pozanimal tudi na uradnemu, Toshibinemu, servisu, ki mi je ravno tako svetoval nakup kabla DV - USB, res pa je, da ni omenjal nobenega driverja, ki bi bil poleg tega potreben,...
Kakšen program ste pa po nakupu omenjenega kabla uporabili za zajem videa? Morda Pinnacla?

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vsaki pod 800 EUR ?

Eh, vidim da cungalunga firme a'la Acer res sparajo s tem. Vseeno imajo to mnogi primerki ze v razredu pod 500 EUR (HP, MSI ...).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je že dodatna oprema. Skoraj tak kot docking.

Toshiba za 700 EUR recimo tudi nima.
Netbook-i pa itak
wink-1.gif