Prenos rute z MapSourca v XT na Nokiji

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kako naj ruto, ki sem jo naredil v MapSourcu, prenesem na Garmin XT. Prenos po kablu očitno ne dela, kljub temu, da mi napiše, da je uspel, saj rute potem na telefonu nikjer ne najdem.

Al sem samo jaz spet mal butast?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Ruto narejeno v Mapsourcu prenesi na napravo z Garmin Mobile Xt (telefon, dlančnik) enako kot karto. Potem na napravi zaženi Garmina in v Orodja, Uredi moji podatki, spodaj levo Upravljaj in Uvozi GPX. Ruto ti preračuna na novo glede na nastavljene Orodja, Nastavitve, Usmerjanje. Če so nastavitve približno enake kot v Mapsourcu bo tudi ruta enaka.

Prevrjeno deluje vsaj na zadnjih 3 različicah za WM in Symbian.

Nazadnje urejeno:

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
ksz
Možno je tudi takole:
Iz mape Garmin-GPX si na računalnik prenesi current.gpx
ga odpreš z MapSourcem
v MS označi točke, rute, karkoli že pač rabiš in shraniš
dopolnjen current.gpx preneseš nazaj v mapo Garmin-GPX
zaženeš Garminxt in po potrebi uvoziš gpx
in stvar preverjeno deluje

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jodlar, točno to sem rabil. Da bi si pa več rut naredil na PCu in jih prenesel na telefon pa ne gre, kaj?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Več rut na enkrat nisem probal. Verjetno bi moralo "greti". Drugače pa prenesi eno, uvozi, sharni in potem enako naslednjo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne, če tako narediš, povozi prejšno. Evo, sem ugotovil. V MS narediš naenkrat več rut, da se ti zlistajo na levi, če hočeš, lahko še viewpoints poiščeš. Ko imaš vse lepo zloženo tam na levi, preneseš v telefon in voila, imaš vse rute in točke tam.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
OK, jaz sem poenostavil, namesto da selim current filejček sem ter tja, narediš vse rute, točke in kar že češ na MS in normalno preneseš na telefon. Ko prižgeš XT jih uvozi in mirna bosna.