Premier League 2011/2012

nahrung002.gif

Končno se začenja danes.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Tega ne bo, bodo pa evropske omejitve.

5+6 in spend what you earn prihajata, zato se pa vsi grebejo za domače igralce. Razen npr. Čelsi in City, ki jim to še zgleda ni jasno.

Sicer kdo pa razen Athletic Bilbao igra izključno ali vsaj večinsko domači proizvod. Nihče.

5+6 bo začetek, potem pa bo na koncu 7+4 se mi zdi. Še vedno bi lahko naredili salary cap, pa lahko govorijo kar hočejo se da, sam potem ne bi mogli več toliko zapravljati. ITA klubi so do pred par let nazaj imeli igralce, ki so bili po večini iz ITA! Pa tudi na SP '06 so bili mislim da vsi igralci razen enega (Rossi?), iz ITA lige.

Milan in Juve. Ampak istih igralcev ne moreš igrati 30 let. Zdej, ko jih je pol v penzionu ostali pa nekje v MLS ali kjerkoli pač je situacija podobna. Ne proizvedejo dovolj kvalitetnega domačega materiala, da bi bili konkurenčni v evropi. To je sicer posledica drugih klubov, ki z zapravljanjem ustvarjajo takšne razlike, ampak to je začaran krog.

Na salary cap bi pa pomoje težko šli zdaj, ker takšnih pay-cutov ne bo vzel nihče.

Sej angleška reprezentanca je tudi cela v angleški ligi. Liga je pač toliko bolj zanimiva od italjanske, da se tja "splača" vlagati in to so magnati tudi začeli. Italija ima še drug problem - ogromen davek na plače.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Angleski miljonarji? OK, za City nic ne recem.

Samo nekako Real, letos tudi Barca ne zapravljata prav nic manj od kaksnih angleskih klubov (city izvzet).

Potem imamo tukaj se sveze pecena arabska football playgrounda PSG in Malago... V Rusiji z raznimi Anzhiji tudi ni revscina.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
8-2, svašta no
bonk.gif

Manu je odličen že na začetku in s precej novimi obrazi, Arsenal pa mislim da je v tem izdanju najslabši v zadnjih 10 letih, baje bojo enega korejca iz Monaca pripeljali, to je skoraj deal done, kaj drugega zagotovljenega pa še ni na vidiku, časa pa je še 3 dni samo. Ampak ne verjamem da bo prišlo kaj enakovrednega Nasriju in Cescu, nekaj se omenja Kakaja, ampak sam osebno ne verjamem niti malo v to.

Cleverley se mi je dopadel še ko je kot posojen igral za Wigan, bil sem prepričan da bo odlična dopolnitev ko se vrne nazaj. Jones je tudi zanesljiv, sploh pa glede na to da ni niti 20 let star, Young pa je prava bomba, zdaj je v pravem timu in ded bo letos ownal anglijo.

Pa Smalling.

Pomoje igralec, ki je najbolj dozorel v enem letu. Prišel iz non-league kluba sedet v Fulham dokler ga ni United kupil.

Sicer sem vedel, da so Welbeck, Cleverley, Jones dobri, samo da so tako hitro ujeli ritem ekpipe...svaka čast. Glede na starost.

Pa še en omembe vreden letos v odsotnosti vseh centralnih vezistov. Anderson.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jah Arsenal je bil res zanič v obrambi. Tko kot Tottenham 2 urce prej. Young je bila pa vedno car in končno igra v pravi ekipi. Prvi njegov gol je bil pa itak eden najlepših kar sem jih kdarkoli videl.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Smalling je res neverjetno napredoval, iz tekme v tekmo je boljši. Sam sem se sicer osredotočil bolj na novince v ekipi
smile-1.gif

De Gea je tudi eno lepo ubranil, pri obeh golih pa je itak bil brez možnosti. Sicer me od novincev kot edini še ni prepričal.

Lepo je rekel komentator na Športklubu: starost prvih ekip je kar podobna, le da ima Manchester kvaliteto
smile-1.gif
me zanima, kakšni sta točni povprečni starosti ekip ki sta danes igrali?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Hvala, celo mlajši so bili unitedovi froci, če še Evraja ne bi bilo in bi igral eden od brazilskih dvojčkov bi bili že kot Busby Babes
smile-1.gif