Imam zanimiv problem. Lani poleti sem bil v naselju malo prehiter in čez par dni sem dobil lepe pozdrave medobčinskega redarstva skupaj s položnico za 100€. V osmih dneh sem kot zakon (skoraj) spoštujoč državljan plačal polovičko in zadevo dal ad acta. Danes me doma pričaka uradna kuverta carinske uprave Murska Sobota (čisto drug konec kokoške), notri pa opomin pred izvršbo, češ, da nisem plačal globe. Seveda sem preveril na online banki, zadeva plačana kot sem imel v spominu. Ko pa sem malo bolj preverjal sklice in številke računov sem ugotovil, da sem tele
plačal na račun drugega mestnega redarstva, ker je kakšen mesec prej žena naredila prekršek in sem plačeval s svojega računa.
Ugovor sem sicer poslal, skupaj z izpiskom z mojega računa, ki izkazuje plačilo globe. Zanima me, ali je že kdo imel podoben primer. Kaj v bistvu lahko pričakujem? Plačilo polne globe in poskus vračila 50€ s strani mestnega redarstva (verjetno mission impossible), ali kaj?
Ugovor sem sicer poslal, skupaj z izpiskom z mojega računa, ki izkazuje plačilo globe. Zanima me, ali je že kdo imel podoben primer. Kaj v bistvu lahko pričakujem? Plačilo polne globe in poskus vračila 50€ s strani mestnega redarstva (verjetno mission impossible), ali kaj?