Prekop ceste in obvoz vprašanje

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Problem je sledeč, danes so začeli kopati cesto za postavitev nekih novih cevi (vodovod) in zaradi tega se moram domov namesto 2km voziti 7km v eno smer. To bo trajalo cca do konca Julija, prej kaj več kot manj.

Zdaj me zanima ali je možno zahtevati kakšna nadomestila za pot ki jo je potrebno prevoziti?

lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Problem je sledeč, danes so začeli kopati cesto za postavitev nekih novih cevi (vodovod) in zaradi tega se moram domov namesto 2km voziti 7km v eno smer. To bo trajalo cca do konca Julija, prej kaj več kot manj.

Zdaj me zanima ali je možno zahtevati kakšna nadomestila za pot ki jo je potrebno prevoziti?

lp

saj ne da bi kaj... ampak 2km se ti voziš z avtom? huh?
confused-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
V vsakem primeru se delo opravlja s soglasjem lastnika zemljišča in infrastrukture. Do odškodnine
zaradi del je prav tako upravičen le lastnik, naj bo to stanovalec bloka, kmet, država ali občina...

Če se ti zdi, da dela ne potekajo v skladu s projektom in zakonom, se lahko o soglasju in odločbi pozanimaš
pri vodji del na gradbišču, kjer ti bodo v primeru prijaznega pristopa pomagali z vsemi informacijami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Brat se je kak mesec vozil namesto 3 km dobrih 10 km....
Bišče- pšata (most) se že kako leto vozijo namesto čez most (50 m daleč npr), kake 3-4 km daleč

Mislim da ni odškodnine

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
V službi povej ta primer. Potni stroški za prevoz na in iz dela ti pripadajo za celo pot.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre za javno korist=obnova cesta ali javnih inštalacij, zato tu ne gre za odškodnino, hja nekakšno nadomestilo pa bi bilo celo primerno, če bi bistveno otežilo, podaljšalo pot ali dostop.

Tistih par km več ne spadajo v ta rang.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ha ha revež

Kaj pa jaz. Živim pod Šmarno goro. Cesto proti Tacnu so zaprli zaradi del na vodovodu,kanalizaciji do novega leta
smile-1.gif
Obvoza ni

Prej sem imel do službe 12km, sedaj 35km

Pa še za drugi avto sem moral kupit vinjeto.

Če potegneš črto, me bo tale obnova vodovoda stala kar konkretno

cca 6eur več na dan za bencin (2avta)
dodatna vinjeta

skupaj čez 1000eur

Svašta

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Pozabljaš še na izgubo tvojega časa, verjetno 35km poti ne opraviš v enakem času kot 12km.

Jez bi rade volje tako kot v strarih časih plačeval kakšen samoprispevek, pa da že končno naredijo to ku... obvoznico mimo Trzina in Mengša naprej proti Kamniku, pa je očitno folku vseeno če zgublja vsak dan čas v zastojih.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
john, obnova vodovoda pomeni po drugi strani tudi čistejšo pitno vodo.
smile-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Temu se enostavno reče: RAZVAJENOST. Vsega imamo preveč. Tip je totalni revček ker mora namesto 2 prevoziti 10 km. Pa za to je treba tudi novo temo odpret. Ajoj. Kam gre ta svet.