Prekomerno švicanje

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Cca 14 dni nazaj sem imel neko čudno virozo, ker me je bolelo čisto vse kar človeka lahko boli. Nekako sem tisto "pregural" čez in je OK.

Sedaj pa opažam, da se pri malem naporu (hoja do 2 nadstropja) tako potim, da je za znoret. Švicam se mi zdi samo v glavo, tako da sem po 5 minutah tak, ko da bi bil pod tušem,

Ampak pri meni kondicija ni problem, saj laufam 4x tedesnko 5km ali več, včasih 10 km. 2x tedensko kolesarim 35 km, včasih 55km. Ni mi prolem držati pulza na daljši rok 175, nimam nobenih težav itd.

Ne vem, kaj hudiča bi bilo to, da pri mali obremenitvi "zašvicam" bolj, kot recimo včeraj na kolesu pri 35km.

V čem je finta?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Telo je preobremenjeno zaradi bolezni?

Nehaj s športanjem za kak teden, dva, oz omeji dejavnosti samo na "počasno hojo v naravi", pa potem opazuj, če bo bolje.

Spanje je OK, vsaj 8ur, glede na bolezen bolje mogoče več, 9, 10h.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Pojdi do zdravnika!

Jaz sem imel lani poleti enake simptome (v avtu sem toliko švicnil ko sem mat zapeljal do obale da me je receptor vprašal če pada dež)....na koncu se je izkazalo da je pljučnica.

Če ni nič...ni panike, problem je če imaš kaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Po kakšni hujši virozi (ali gripi) je čisto normalno da se telo sestavlja skupaj tudi mesec ali več, odvisno od kondicije prej in tega kako dober je bil imunski sistem.

Za foro si izmeri (parkrat dnevno) telesno temperaturo, grem stavit da odstopa od tvoje normalne (ni nujno da je 37C+, ampak če si si že kdaj meril veš kakšna je tvoja normalna telesna temperatura).

Pa športanje malce pusti ob strani ker ti v konkretnem primeru škodi, telo namesto da bi vlagalo enegrijo v odpravo bolezni mora še dnevno regenerirat mišične in ostale celice. 2 tedna počivaj, potem pa POČASI začni spet telovadit normalno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Da še jst izkoristim...

Jst med kolesarjenjem izdatno švicam skozi roke....
confused-1.gif
Verjetno tudi od drugod, samo celotne roke brez dlani se mi zdi, da pa izdatno.

Je to normalno...
confused-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Hvala vsem na nasvete.

Za hec sem si dal na sebe polarja meritvijo pulza. Še kakšen mesec ali dva nazaj sem imel normalnega pulza med 60 in 70 utripov, zdajle pa mi ne gre pod 90, ko govorim mi naraste na okorg 100. Sem šel hodit in mi je nareasel na 110.

Nekaj se res dogaja in ni OK, bo potrebno k zdravniku, samo ti splošni zdravniki so tako tako. Tam je vse normalno za njih
smile-1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem pa menjaj zdravnika, to vsekakor ni normalno, tako da zahtevna resno obravnavo.

Čimprej do dohtarjev torej.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
meni se zdi da to ni panike, tak pač je, konkretna viroza pusti kr dolge posledice, vidim pri sebi, sem bil 2x bolan letos že, drugič konkretno, par tednov za tem sem na pekrsko gorco komaj prišel, kaj šele da bi kaj laufal
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz sem imel tudi neko opasno sranje, sem bil skoraj 2 tedna (ali celo 3) konkretno zjeban. Iz nosa je šel zelen gnoj, temno zelen in na teden je šlo 100 robčkov komot, tudi manjša vročina par dni (37.4). Mogoče sem sicer sam bil kriv, ker sem prvi teden še hodil na fitnes, potem pa sem raje nehal s tem.

Da se potem človek hitreje zadiha je normalno in prej utrudi ob naporih, ampak da v mirovanje pulz nabije na ~100, pa jaz ne bi rekel, da je normalno. Vsekakor bi se brez zadržkov odpravil do zdravnika.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
nisi prebolel necesa, kar lepo pocivati. staramo se, ne bomo vec stoje prebolevali viroz v dveh dneh.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
eh..ne sekiraj se za osebnega zdravnika. Čisto ok so. so pač prva stopnička za naprej. Greš do njega, poveš zakaj se gre, kaj se dogaja in bo napisal napotnico za dalje..ter te seveda dobro pogledal - in zna bit tudi že ugotovil zakaj se gre (Če ne prej pa ko dobi izvide iz analize krvi v roko).