Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Enostavno moraš zadevo gledati predvsem kot zavarovanje in ne kot varčevanje ali naložbo, čeprav ti je morda kdo obljubljal drugače.
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Kar bi rad sedaj je to da uredim zavarovanje v primeru rizika oziroma da se mi izplačane vsote v primeru nesreče, invalidnosti, smrti precej povečajo. Naložbeno politiko pa bom izvajal v skladih.
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Najenostavnje boš to dosegel s priključitvijo nezgodnega zavarovanja k obstoječemu zavarovanju. Zavedati pa se moraš, da kadar se ti nič ne zgodi, gre ta denar tistim, ki so imeli nesrečo. In da s tem običajno ni krita smrt zaradi bolezni. [/quote
To imam vendar so premije majhne. To me moti.
lp
Police ne moreš stornirati z neplačevanjem? Pa pač pozabiš tisti denar.Citat:
Uporabnik talean pravi:
Ne bo šlo z prekinitvijo zavarovanja. Prilagam splošne pogoje. Enake pogoje sem zasledil tudi pri AS.
http://www.shrani.si/f/1A/wm/4JZFMSpV/noname.gif
Ne najdem pa splošnih pogojev pri KD, Tilia, Generali,...
Zračunaj si, koliko boš v tem času do odkupa še vplačal in koliko bo potem odkupna vrednost (vrednost premoženja zmanjšana za vse stroške).Citat:
Uporabnik talean pravi:
Ne vem če bo šlo na tak način ker v primeru neplačevanja potem razdrejo polico in izgubim vse kar sem do sedaj varčeval.
lp
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zračunaj si, koliko boš v tem času do odkupa še vplačal in koliko bo potem odkupna vrednost (vrednost premoženja zmanjšana za vse stroške).Citat:
Uporabnik talean pravi:
Ne vem če bo šlo na tak način ker v primeru neplačevanja potem razdrejo polico in izgubim vse kar sem do sedaj varčeval.
lp
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Uporabnik talean pravi:
lp
odkup je mogoč šele ob koncu zavarovanja. torej 20 let.
lp
To drži, ampak Triglav ima očitno en poseben haklc glede odkupa, katerega sem komaj sedaj opazil. Odkup je možen le ... beri prilogo zgoraj.Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Uporabnik talean pravi:
lp
odkup je mogoč šele ob koncu zavarovanja. torej 20 let.
lp
Ne bo držalo. Če se ne motim zakon določa da je odkup zavarovanja možen že po treh letih. Po koncu zavarovanja je pa itak samoumevno kaj se zgodi in za slednje sploh ni debate.
Ogo