Preklic življenjskega zavarovanja - Triglav

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Zanima me kako je z preklicem življ. zavarovanja pri zavarovalnici Triglav, ki sem jo sklenil za dobo 20 let.

Je to mogoče?

lp

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Koliko časa je od sklenitve, manj od 30 dni? To bi še šlo.
Če je pa več, pa beri splošne pogoje, kjer verjetno piše da lahko le ob izgubi službe ipd...

Sicer lahko kadarkoli prenehaš plačevati, vendar potem ne dobiš ničesar, še posebej pa ne takoj. Odvisno od podrobnnosti - konkretnih podatkov.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
v 8-ih dneh lahko prekineš brez kakšne koli obveznosti in obrazložitve.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Lahko prekineš ampak nič ne dobiš nazaj...
uf-1.gif

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
"Varčujem" že dve leti.

Gre za klasično življ zavarovanje in ne naložbeno življ zavarovanje.

No naj bi bilo tudi to zavarovanje neka oblika naložbe vendar so donosi minimalni.

lp

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj sedaj so donosi povsod bolj švoh. Je pa dolgoročna rešitev na vsaj 20 let, pa bomo videli...mogoče bo kdaj boljše...me tako prisilijo da dam nekaj na stran za stara leta
evil.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Dve leti je zelo neugoden čas za prekinitev, tudi če ti pustijo narediti odkup, ker se največji del provizij in stroškov odteguje na začetku - glej tabelo odkupnih faktorjev, zato dobiš zelo malo. Lahko sicer povprašaš, če ti jo "pretopijo" v kakšno naložbeno polico, če bi ti to bolj odgovarjalo, vendar se bojim, da zato ne boš dobil nič več ven iz obstoječe police kot pri odkupu.

Enostavno moraš zadevo gledati predvsem kot zavarovanje in ne kot varčevanje ali naložbo, čeprav ti je morda kdo obljubljal drugače.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Enostavno moraš zadevo gledati predvsem kot zavarovanje in ne kot varčevanje ali naložbo, čeprav ti je morda kdo obljubljal drugače.

Ravno v tem je problem, da zavarovalnice predstavljajo NALOŽBENO ZAVAROVANJE kot nekaj od česar boš po 20 letih dobil , da pretiravam 40% donosa. Če ti nekdo garantira 100% glavnico to meni pomeni, da mora biti zadeva dost "ziher" kar pomeni da donosi ne morejo biti ne vem kaj...

Poleg tega je fora tudi v tem če želiš biti dobro zavarovan, kar pomeni, da želiš imeti velike vsote izplačil v primeru nezgode, smrti,..(bog ne daj!) kar definitivno je nemogoče pri naložbenem zavarovanju ker gre večino sredstev v naložbe.

Če je drugače me prosim popravite.

Sedaj imam sklenjeno Mešano zavarovanje pri Triglav, kar pomeni , da gre del stredstev v neko varčevanje z minimalnim donosom (kar so tudi lepo napisali na uradni strani, drugi ponudniki pa prikazujejo razne grafe in ne vem kakšne izračune z 10% , 12, 16% donosom, halooo!!!!).

Kar bi rad sedaj je to da uredim zavarovanje v primeru rizika oziroma da se mi izplačane vsote v primeru nesreče, invalidnosti, smrti precej povečajo. Naložbeno politiko pa bom izvajal v skladih.

Kakršni koli nasvet bi bil dobrodošel glede katero zavarovalnco priporočate za življenjsko + nezgodno zavarovanje kar se tiče pravil izplačila, količine izplačila z seveda minimalnim mesečnim vplačilom.

Hvala!!!

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Kar bi rad sedaj je to da uredim zavarovanje v primeru rizika oziroma da se mi izplačane vsote v primeru nesreče, invalidnosti, smrti precej povečajo. Naložbeno politiko pa bom izvajal v skladih.

Najenostavnje boš to dosegel s priključitvijo nezgodnega zavarovanja k obstoječemu zavarovanju. Zavedati pa se moraš, da kadar se ti nič ne zgodi
cheer.gif
, gre ta denar tistim, ki so imeli nesrečo. In da s tem običajno ni krita smrt zaradi bolezni.

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Tku pravi:
Najenostavnje boš to dosegel s priključitvijo nezgodnega zavarovanja k obstoječemu zavarovanju. Zavedati pa se moraš, da kadar se ti nič ne zgodi
cheer.gif
, gre ta denar tistim, ki so imeli nesrečo. In da s tem običajno ni krita smrt zaradi bolezni. [/quote

To imam vendar so premije majhne. To me moti.

lp

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Potem pa se nezgodno zavaruj še kje drugje, nezgodno si lahko večkrat zavarovan. Išči možnost brez dnevnih odškodnin, ker bodo potem zavarovalne vsote za smrt, invalidnost mnogo višje ob podobni mesečni premiji.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Ne vem če bo šlo na tak način ker v primeru neplačevanja potem razdrejo polico in izgubim vse kar sem do sedaj varčeval.

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Ne vem če bo šlo na tak način ker v primeru neplačevanja potem razdrejo polico in izgubim vse kar sem do sedaj varčeval.

lp
Zračunaj si, koliko boš v tem času do odkupa še vplačal in koliko bo potem odkupna vrednost (vrednost premoženja zmanjšana za vse stroške).

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:

lp
Zračunaj si, koliko boš v tem času do odkupa še vplačal in koliko bo potem odkupna vrednost (vrednost premoženja zmanjšana za vse stroške).

odkup je mogoč šele ob koncu zavarovanja. torej 20 let.

lp

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Glede na to, da sem v drugi temi zasledil, da zbiraš ponudbe in mnenja o določenih naložbenih zavarovanjih, predvidevam, da več ne želiš imeti ŽZ, ampak naložbeno ŽZ. Vsakršna prekinitev (stornacija ali kapitalizacija) te bo po svoje udarila po žepu. Koliko je ta polica stara, če ni skrivnost?
Drugače pa ŽZ in naložbeno ŽZ ni niti približno isto. ŽZ je zavarovanje, naložbeno ŽZ je pa bolj naložba, kot zavarovanje. Najboljše je ločiti zavarovanja od varčevalnih produktov. Zato ni slabo imeti, oz. je priporočljivo imeti in eno in drugo. Zavarovan si po eni polici, varčuješ pa po drugi polici. Ker višja kot je zavarovalna vsota, več ti zavarovalnica "zaračuna" za zavarovanje in posledično gre manj v varčevanje.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:

lp

lp

Ne bo držalo. Če se ne motim zakon določa da je odkup zavarovanja možen že po treh letih. Po koncu zavarovanja je pa itak samoumevno kaj se zgodi in za slednje sploh ni debate.

Ogo

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik talean pravi:

lp

lp

Ne bo držalo. Če se ne motim zakon določa da je odkup zavarovanja možen že po treh letih. Po koncu zavarovanja je pa itak samoumevno kaj se zgodi in za slednje sploh ni debate.

Ogo
To drži, ampak Triglav ima očitno en poseben haklc glede odkupa, katerega sem komaj sedaj opazil. Odkup je možen le ... beri prilogo zgoraj.