Prekinitev življenskega zavarovanja

hrflik

Zelenc'
31. dec 2007
14
0
1
Velenje
Pri Triglavu imam sklenjeno življensko zavarovanje na 20 let
Do sedaj je preteklo že 14 let odkar plačujem sedaj bi pa rad to prekinil in pridobil denar ki se je do zdaj nabral.

Na zavarovalnici pravijo da to ne gre je potrebno izpolnjevati njihove pogoje, ki pa jih ne

Ali je še kakšna drug način kako priti do prekinitve?
Kaj pa če se neha plačevati kaj se naredi z dosedaj privarčevanime denarjem?

Hvala za odgovore

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Triglav ima pač neke čudne pogoje za predčasni odkup življenjskega zavarovanja, ki je na slovenskem trgu pač samo njemu lasten. Preberi si pogoje, odkup lahko narediš recimo samo z izgubo službe. Malo si preberi tudi pogoje, kaj se zgodi če nehaš plačevati. Pogoji so odvisni od sklenjene vrste zavarovanja. Mogoče lahko gre polica v mirovanje in čaka privarčevani denar na iztek police (bodo pa ti znižali zavarovalno vsoto, pa še stroški ti bodo odžirali privarčevano vsoto). V nekaterih primerih pa lahko gre polica v storno in pozabiš na ves vplačan denar.

Poznam par ljudi, ki jim je ob sklenitvi bilo obljubljeno, da lahko naredi odkup kadarkoli po vplačanih 3-letnih premijah, ni pa jim bilo povedano, da lahko to seveda stori samo v izjemnih primerih. Da bi zastopnik ob sklenitvi dodal pogoje, pa je tudi bila očitno muka za nekoga.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Koliko vem si v plusu samo če zapustiš ta svet. V vsakem drugem primeru si v minusu, če predčasno prekineš pogodbo. V nekaterih okoliščinah celo v veeelikem minusu.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Žalostno je to, da je v zadnjih letih precej teh zavarovanj bilo narejenih z obljubo, da jim ob sklenitvi življenjskega zavarovanja na 10 let recimo za 50€/mesec pripada ves čas tudi 50% komercialnega popusta na avto. Po poteku 10 let pa bo dobil privarčevan denar iz življ. zavarovanja + 50% bonifikacije se bo nabralo.

Heh, sedaj pa ni več komercialnega popusta, folk drugje dobiva cenejše ponudbe za avtomobilsko zavarovanje, življenjskih zavarovanj pa ne morejo prekiniti, pa marsikdo ima v kak rizični fond naloženo, ki še bolj povzroča skepso, če bo sploh kdaj videl kaj denarja.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Če te prav razumem so nategnil z življenjskim, za komercialni popust, ki ga po novem ne dejajo več?

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Narediš spremembo na polici s skrajšanjem zavarovalne dobe na 15 let .

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Meni je bilo receno da bo komericalni popust dokler ga ne bo zavarovalnica ukinila.

Dolgorocno bo za vecino to bols predvsem pa bolj fer.

Mene je prslo avtomobilsko zav. 5% vec kot lansko leto. Z raliko od negračev sem nzz uzel ker sem ga potreboval.

Ljudje tipa "zivljensko zavarovanje je nateg" premami beseda popust kot mojo zensko cunje. Vse je v akciji pa to nujno rabim. Mislim da bolj tukaj tici zajec.

lp
M

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik hrflik pravi:
Pri Triglavu imam sklenjeno življensko zavarovanje na 20 let
Do sedaj je preteklo že 14 let odkar plačujem sedaj bi pa rad to prekinil in pridobil denar ki se je do zdaj nabral.

Na zavarovalnici pravijo da to ne gre je potrebno izpolnjevati njihove pogoje, ki pa jih ne

Ali je še kakšna drug način kako priti do prekinitve?
Kaj pa če se neha plačevati kaj se naredi z dosedaj privarčevanime denarjem?

Hvala za odgovore

Raje izplačaj do konca, ker te v vsakem primeru nategnejo in tudi če ti dovolijo prekinitev in izplačilo, ne dobiš izplačane niti glavnice v celoti, kaj šele da bi o obrestih sanjal.

lp