Prekinitev članstva AMZS

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ko sem lani na Triglavu podaljšal zavarovanje so mi zastonj podarili enoletno članarino v AMZS. Danes sem prejel položnico za 37 EUR za naslednje leto, sedaj pa me zanima - ker članstva ne rabim; če ne plačam položnice avtomatično nisem več član ali moram osebno na AMZS in tam prekiniti zadevo?
AMZSja pa ne rabim, ker imam neko kasko opcijo, ki omogoča isto zadevo. Motorevija in ostalo pa je itak sama šara..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Ne plačaš in nisi več član! Simple as that!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Moja je romala direktno v smeti.

Z ničemer nisem potrdil, da želim biti njihov naročnik. Takšne stvari mi gredo blazno na živce. Naj si to njihovo revijo nekam zataknejo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Zakaj pa tako nezadovoljstvo
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Brez da jim karkoli rečem, mi najprej eno leto pošiljajo neko revijo, potem pa sledi položnica.

Če bi hotel revijo, bi jo naročil in the first place. Če želijo delat reklamo, naj pošljejo par brezplačnih vzorcev in je to to. Pošiljanje položnice za nekaj, kar nisem naročil, mi gre pa blazno na živce.

Enako kot plačljivi SMSi, kjer rabimo samo tvojo telefonsko in ti že veselo polnijo inbox.

Poleg tega so na isti naslov prihajali trije enaki izvodi revije (pač za vsakega družinskega člana)... toliko o ekologiji.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Meni je tudi Triglav častil enoletno članarino. In mi je prejšni teden še kako prav prišla! Mi je v Črnučah crku avto (cinšpula) in bi me prevoz do doma prišel cca. 160€ (še cca. 50€ pa delo za popravilo). Tko sem imel vse krito (prevoz, da se razume).

Avtovleka je do 1500€, kamorkoli se spomneš, benz ti prpelejo (plačaš samo benz, dostave ne), hitro pomoč imajo..
Nevem, jaz sam pri sebi vem, da se za teh 40€ res nebom sekiral in jih raje plačam in imam mir; tako v SLO, kot drugje po Evropi.

Za primerjavo: Kolega si je na dopustu (Hr) zakleni ključe v avto. So pršli iz HAK-a, mu `vdrli` v avto in bi ga vse skp pršlo cca. 380kun. Tko je imel vse krito preko Asistence+ pri AMZS-ju..

Pa ne delam pri AMZSju, samo določen + imajo, glede na teh 40€ (no, vsaj jaz sem ga videl)
smile-1.gif
...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Meni je tudi Triglav častil enoletno članarino. In mi je prejšni teden še kako prav prišla! Mi je v Črnučah crku avto (cinšpula) in bi me prevoz do doma prišel cca. 160€ (še cca. 50€ pa delo za popravilo). Tko sem imel vse krito (prevoz, da se razume).

Avtovleka je do 1500€, kamorkoli se spomneš, benz ti prpelejo (plačaš samo benz, dostave ne), hitro pomoč imajo..
Nevem, jaz sam pri sebi vem, da se za teh 40€ res nebom sekiral in jih raje plačam in imam mir; tako v SLO, kot drugje po Evropi.

Za primerjavo: Kolega si je na dopustu (Hr) zakleni ključe v avto. So pršli iz HAK-a, mu `vdrli` v avto in bi ga vse skp pršlo cca. 380kun. Tko je imel vse krito preko Asistence+ pri AMZS-ju..

Pa ne delam pri AMZSju, samo določen + imajo, glede na teh 40€ (no, vsaj jaz sem ga videl)
smile-1.gif
...

Se strinjam. Moram potrkati - avto me do zdaj ni pustil na cedilu in nisem imel nobene prometne nesreče in upam, da bo tako tudi v prihodnje, vendar se pa nikoli ne ve kaj se ti na cesti lahko zgodi in v tem primeru je AMZS več kot dobra rešitev. Članarina stane manj kot en rezervoar bencina (ki ga porabim v parih dneh) in se lahko zelo obrestuje, sploh če pride do kakega neljubega dogodka v tujini.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
gre clanstvo na glede na osebo ali na avto..ker ce mamo doma 5 avtov, pa eno članstvo je lahko kar kul :D

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
včasih si dobil kupon za storitev in ni bilo važno za kateri avto si ga porabil...kako je danes ne vem...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Članstvo je vezano na avto. moj avto ni pisan name, pa sem normalno koristil (pogoj je bil, da se gre za avto, za katerega je bilo narejeno zavarovanje pri Triglavu). No, mogoče tudi zato, ker je bilo to `darilo` od triglava. Če bi sklepal asistenco pri AMZSju, bi bilo vrjetno drugače. (glede na to da je cena za vse avtomobile enaka, je možno, da je vezana na osebo in ne avto)..

Aja, pa pri asistenci + imaš tudi najem vozila v času popravila svojega avtomobila brezplačni rent-a-car do 4 dni (pri navadni asistenci samo 2 dni). Plačaš samo benz in to je to..
smile-1.gif
.

Overall-letos mi je to hudo fajn pršlo in sem kar vesel, da mi je triglav častil to (1x je, 2x ni, letos spet je
smile-1.gif
).
No, raje 40€ za članstvo kot 160€ za avtovleko
evil.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Članstvo je vezano na osebo, vendar mislim, da ne bi bilo nobenih težav, če bi nekdo drug vozil avto in imel vse potrebno pri sebi (članska izkaznica, papirji). Jaz imam te zadeve vedno v avtu, tako da tudi če se punci kaj nepredvidenega pripeti ne bi smelo biti težav.
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
A veš da bi moral pogledati če je navedeno na papirjih za kakšno prevozno sredstvo gre, ker ne vem na pamet. Še najbolje pa je, da jih pokličeš pa vprašaš.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Kakor za koga.

Tako kot ZT nima samo enega paketa asistence, tudi AMZS nima samo enega paketa članstva. Če te skrbi pomoč na cesti / odvoz vozila na servis za Slovenijo, potem je Asistenca ugodnejša. Ni pa boljša, je verjetno kar enaka, ker jo za ZT izvaja AMZS.

V splošnem zadnja leta, ko postajajo popularne asistence pri zavarovalnicah, le-te za večino voznikov predstavljajo ugodnejšo alternativo AMZSju.

Seveda pa AMZS že v osnovnem članstvu nudi še Motorevijo, popuste za nakupe, za servisne storitve (nekaj je celo brezplačnih), za tehnične preglede.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Triglav ima pogodbe tudi s privatniki. Potem pa se glede na konkreten primer odloči, koga bo klical - predvsem v odvisnosti od lokacije, potrebe po nadomestnem avtu, oddaljenosti servisa in želje uporabnika glede tega, kam naj bo avto odpeljan.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Moaj iskušnja s Triglav asistenco (sicer pred leti) je zelo slaba ...

Kolegici na R5 ni hotla spustit zadnja bremza ...

Avto je cel dan stal na mestu in ko je hotla domov enostavno ni spustila ...

Triglav NI ŠANSE da pride in da bi to pogledali on to ne krije ...

Jaz pokličem AMZS, razložim zadevo kako in kaj, pride tipo s tistim avtočkom, pogleda, dvigne avto sname kolo, se matra sname boben, zrihta, dal sem mu kuponček in bilo je Hvala lepa in šel!

Nobenih komplikacij ... Pa avto sploh ni bil moj niti jaz nisem vozil ...

Drugače je pa tako: AMZS članstvo je na osebno in ni pomembno čigav je avto ... Pogoj je, da si ti v času okvare/nesreče upravljal z vozilom ... Tako naj bi bilo ...

V praksi pa je vse odvisno od človeka na terenu ...

Kolega je pretiraval in na uvozu na AC zdrsnil in zvil sprednje kolo ... pršli, sem dal kuponček in so mu avto odpeljali do servisa, njega domov in to vse za Hvala lepa ...

Z mojega stališča se AMZS bolj splača kot pa asistenca ...