Prehod iz Telemachove mobilne telefonije drugam

Smrgoda13

Zelenc'
30. mar 2014
8
0
1
Pozdravljeni!

Trenutno imam pri Telemachu sklenjen mobilni paket MOB 10. Brez vezave. Želel bi se prestaviti k drugemu mobilnemu operaterju.
Ali mi lahko kdo raztolmači, kolikšen je strošek prehoda. Vem, da je potrebno plačati prenos številke in priključnino pri novem operaterju. Ne vem pa ali moram plačati tudi kakšno prekinitev pogodbe pri Telemachu?

V naprej hvala za odgovore. Sem iskal odgovor po forumih, pa nisem našel nič pametnega za svoje vprašanje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ni vezave, potem tega ni.

Greš k novemu operaterju, ki vse uredi zate, tako da ne rabiš hodit k Telemachu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Greš k novemu operaterju, ki vse uredi zate, tako da ne rabiš hodit k Telemachu.

Nisem povsem preprican, ce to drzi... Zadnje case se je zacel trend zaracunavanja vsake malenkosti... tako da je najbolje, ce se zadeva preveri direktno pri operaterju... Do Telemacha res ni treba hodit... ker vse uredi operater, h kateremu prehajas... Poloznico pa ti staro operater vseeno poslje
wink-1.gif
...

Nimpa to nek strosek, zarqdi katerega bi obubozal... Pri Si.mobilu, Tusmobilu ali Telekomu je to okoli 10€...

Smrgoda13

Zelenc'
30. mar 2014
8
0
1
Saj zato, ker zaračunavajo vse možno, sprašujem. V njihovih splošnih pogojih sem zasledil, da zaračunajo odpoved mobilnega naročniškega razmerja za nedoločen čas (kar je v mojem primeru) po ceniku. Na njihovem ceniku sem našel le eno postavko, ki bi temu ustrezala (postavka Dokončni izklop).

Link do cenika in do splošnih pogojev:
http://info.telemach.si/pdf/CenikMobilna172013.pdf
http://info.telemach.si/pdf/splosni_pogoji_mob_7.10.2013.pdf

To bi pomenilo, da mi v primeru odhoda od njih zaračunajo 30,50 EUR. Ne vem pa ali to velja samo, če odpovem naročniško razmerje, ali tudi, če se prestavim k drugemu operaterju.
2071652-telemach_cenik.jpg

Priponke

• 2071652-telemach_cenik.jpg
    2071652-telemach_cenik.jpg
    105,1 KB · Ogledi: 391

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pokliči in vprašaj. Telekom npr. ne zaračuna prekinitve razmerja, če prenašaš številko drugam... če pa prekinjaš razmerje brez prehoda drugam, ti pa zaračunajo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pokliči in vprašaj. Telekom npr. ne zaračuna prekinitve razmerja, če prenašaš številko drugam... če pa prekinjaš razmerje brez prehoda drugam, ti pa zaračunajo.

Ti pa zaračunajo prenos številke

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Sem pred leti prenašal številko iz predplačniške in je bil pogoj, da je na računu naloženo 5eur (ali 10eur - se ne spomnim točno). Tako da se pri največjih slovenskih operaterjih to že od nekdaj računa. Če ni zahtevanega dobroimetja na kartici, ti ne sprovedejo prenosa.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Smrgoda13 pravi:
Na njihovem ceniku sem našel le eno postavko, ki bi temu ustrezala (postavka Dokončni izklop).
Bo najbrž pravilna postavka "Prenosa številke iz Telemach omrežja" - 5,08eur.