prehod iz mobitela na T2

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
rad bi zmanjsal racun za mobilni telefon, zato razmisljam o prehodu na T2 mobilno omrezje.

gsm uporabljam samo za klice in sms-je. kaksni mms-i ali prenos podatkov so pri meni redkost oz jih prakticno ni.

se bo meni kot uporabniku ta prehod (razen na racunu) se kje poznal?

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Jaz sem bil na T-2 problem je tujina, ko prideš v tujino je kot loterija. Tam, ki ni omrežja ti priklopi na Mobitel. Klici iz T-2 na T-2 so brezplačni. Nekaj so spremenili glede zakupljenih kolečin velja samo v T-2 omrežju, ko si v Mobitelu omrežju ne velja.

Nazadnje urejeno:

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik smack pravi:
Jaz sem bil na T-2 problem je tujina, ko prideš v tujino je kot loterija. Tam, ki ni omrežja ti priklopi na Mobitel. Klici iz T-2 na T-2 so brezplačni. Nekaj so spremenili glede zakupljenih kolečin velja samo v T-2 omrežju, ko si v Mobitelu omrežju ne velja.

jaz bi imel rocno nastavljeno na mobitelovo omrezje ... ne tako kot tusmobil, ko na cesti od maribora do postojne 18 krat vrze gsm iz omrezja ...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik smack pravi:

jaz bi imel rocno nastavljeno na mobitelovo omrezje ... ne tako kot tusmobil, ko na cesti od maribora do postojne 18 krat vrze gsm iz omrezja ...
Kdaj si pa to testiral? leta 2007 :D Men gre s Tuševim UMTS only od Novega mesta do Ljubljane :D Mal prečekiraj bazne s simobilovimi:
http://www.dreamdesign.si/projekti/tusmobil-bazne-postaje.html
http://www.dreamdesign.si/projekti/simobil-bazne-postaje.html
Polet bodo prišle še mobitelove.

Cenike paketov imaš tukaj:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/67-vsi-mobilni-paketi.html

Če boš bil na m@ roamingu bo ti lahko račun bil kvečjemu večji. Brez zakupljenih enot, brez MMSa ter prenosa podatkov. Pa še T-2ju boš delal izgubo, ker boš skoz na m@ roamingu.

V M@ boš klical 0,12 €/min, v Si.mobil in Tuš po 0,1440 €/min, v T-2 po 0 €.

Trenutno je na trgu najbolj ugoden Tušmobil. Jaz za neomejene internet plačam 15 € ter multipaket s 1000 enotami (klici, SMS, MMS, prenos podatkov) si delimo 3 osebe - družina za 13 € na mesec. Cela družina za telefon in internet da 28 eur/mesec. Če kdo ceneje pride čez mesec naj mi sporoči :D

Trenutna je pokritost ozemlja:
Mobitel: 85%
Si.mobil: 80%
Tušmobil: 78%
T-2: 7,4%

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
če nočeš težav ti odsvetujem da preideš na t-2..
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@ericks

Očitno si od maribora pa do postojne cel čas na telefonu da si to opazil.
Vsakodnevna vožnja od MB do Izole,pa mi še enkrat ni vrglo ven (vem ker imam telefon v nosilcu na šipi)
Kupi si telefon,pa te ne bo ven metalo,ne pa igračko iz pralnega praška
wink-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@ericks

Očitno si od maribora pa do postojne cel čas na telefonu da si to opazil.
Vsakodnevna vožnja od MB do Izole,pa mi še enkrat ni vrglo ven (vem ker imam telefon v nosilcu na šipi)
Kupi si telefon,pa te ne bo ven metalo,ne pa igračko iz pralnega praška
wink-1.gif

ni metalo ven meni ampak kolegu ki ima supertrupertelefon ...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Glede avtocest okoli Maribora bi še rekel (Šentlij - MB in MB od severa do juga. Samo kokar sem dodajal na zemljevid so v 1 mesecih dodali 4 nove bazne za avtocesto med Mariborom in Ljubljano.

Med Celjem in Ljubljano so tam bazne, kot jih ima Si.mobil. Meni ni vrglo. kar se tiče Ljubljana - Postojna pa če se edino malo izgubi signal pred Postojno. Tam je še ena luknja.

Ko kam grem imam na telefonu prižgal iskalec baznih. Mi pokaže jakost signala ter ime bazne. Sem pa opazil, da je signal slabši če je telefon na samodejno iskanje omrežja, kot na ročno tušmobil. Ravno tako umts bolje dela, če je umts only.

Je pa tudi odvisno kako dobro ima telefon anteno. Se je tudi zgodilo da sem jaz imel 3/5 črtic, prijatelj ki je imel slabši telefon pa 1/5 črtic.

Ne vem kako je sedaj s iPhoni, ampak prvi iPhoni so imel za polovico slabšo anteno od Nokie. Nokie so imeli na istem mestu 3/5 črtice, iPhone pa nič signala. Pred 3 leti, ko je imel Tušmobil 2/3 manj anten, kot ima sedaj je razlika v kvaliteti antene prišla še bolj do izraza.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Mi lahko prosim poves razlog, da bi presel na T2? Tukaj nocem pljuvati cez enega ali drugega operaterja...vendar so mi razlogi za prehod na T2 tako obskurni, kot kaksna teorija superstrun prodajalki zelenjave...