Glede avtocest okoli Maribora bi še rekel (Šentlij - MB in MB od severa do juga. Samo kokar sem dodajal na zemljevid so v 1 mesecih dodali 4 nove bazne za avtocesto med Mariborom in Ljubljano.
Med Celjem in Ljubljano so tam bazne, kot jih ima Si.mobil. Meni ni vrglo. kar se tiče Ljubljana - Postojna pa če se edino malo izgubi signal pred Postojno. Tam je še ena luknja.
Ko kam grem imam na telefonu prižgal iskalec baznih. Mi pokaže jakost signala ter ime bazne. Sem pa opazil, da je signal slabši če je telefon na samodejno iskanje omrežja, kot na ročno tušmobil. Ravno tako umts bolje dela, če je umts only.
Je pa tudi odvisno kako dobro ima telefon anteno. Se je tudi zgodilo da sem jaz imel 3/5 črtic, prijatelj ki je imel slabši telefon pa 1/5 črtic.
Ne vem kako je sedaj s iPhoni, ampak prvi iPhoni so imel za polovico slabšo anteno od Nokie. Nokie so imeli na istem mestu 3/5 črtice, iPhone pa nič signala. Pred 3 leti, ko je imel Tušmobil 2/3 manj anten, kot ima sedaj je razlika v kvaliteti antene prišla še bolj do izraza.