Veliko časa preživim na cesti kot motorist in (ali)kot mopedist! Naj povem, da je vožnja mopeda po slovenskih cestah smrtno nevarna! Vsak dan prihaja do neverjetnih(človek res ne more verjeti)dogodkov, ki mejijo na: saj ni res, pa je! Enkrat moram seboj vzeti kamero, pa posneti!!! Vsaj enkrat na teden se mi npr. zgodi, da me avto prehiti in potem takoj zavije desno, ker je pač v tisto smer namenjen! Vedno se to dogaja na istem mesru, sem že navajen, reagiram pa tako, da pač še jaz na hitro zavijem desno, čeprav imam namen iti naravnost!!!
Zelo zanimivo pa je tudi prehitevanje, saj avtomobilisti mopedov sploh ne upoštevajo! Biser med prehitevanji pa se mi je zgodil dva dni nazaj: Peljal sem se za tremi avtomobili v koloni, ko sem zagledal v ogledalu, da se mi hitro približuje avto. Pomislil sem, hudiča, pa me menda ne bo prehitel, saj ni imel kam, ker sem vozil takoj za zadnjim avtom. Kaj še, frajer me je suvereno prehitel, ampak ker ni imel kam, me je enostavno izrinil s ceste!!! Z zadnjimi močmi sem še z roko dvakrat udaril po šipi od avta, da sem hudiča spomnil, da sem tam še jaz! Za trenutek je pomagalo, zaostal je, ampak le za toliko, da je dal dol prednjo šipo, zapeljal ob mene in me začel zmerjati
, ampak sem uspel obdržati mirno kri in sem , tega možganskega maloposestnika, le pustil, naj gre svojo pot, čeprav bi mu kakšna lekcija prav prišla!!!
Zelo zanimivo pa je tudi prehitevanje, saj avtomobilisti mopedov sploh ne upoštevajo! Biser med prehitevanji pa se mi je zgodil dva dni nazaj: Peljal sem se za tremi avtomobili v koloni, ko sem zagledal v ogledalu, da se mi hitro približuje avto. Pomislil sem, hudiča, pa me menda ne bo prehitel, saj ni imel kam, ker sem vozil takoj za zadnjim avtom. Kaj še, frajer me je suvereno prehitel, ampak ker ni imel kam, me je enostavno izrinil s ceste!!! Z zadnjimi močmi sem še z roko dvakrat udaril po šipi od avta, da sem hudiča spomnil, da sem tam še jaz! Za trenutek je pomagalo, zaostal je, ampak le za toliko, da je dal dol prednjo šipo, zapeljal ob mene in me začel zmerjati