Predlogi za rabljen avto (again) :)

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Trenutno imam cliota dci l.04, katerega nameravam iz različnih razlogov v kratkem prodat. Zbiram pa predloge za drug rabljen avto.. torej moje zahteve so: dizel
grin1.gif
, novejši od '01, manj kot 120k km, pa vsaj 90bhp in kvalitetni materiali notranjosti (to je pri kliotu obup).

Nekaj sem gledal stilota 1.9 JTD, kako se kaj ta zadeva obnese?

Aja, proračun je ~7000e.

V glavnem s predlogi na plano
smile-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Za tak denar dvomim, da dobim golfa s takimi pogoji, kot sem jih napisal..

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Pri stilotu dobiš veliko za malo denarja. ESP, 6 airbagov, dvojna klima (oprema dynamic), pa 3-vratni je še zlo lep
smile-1.gif
. Morš pa met mal sreče pri nakupu(tako kot pri vsakem drugem avtu)! jst ga mam zdle že kr neki časa na servisu zarad nekega čudnega ropotanja.
Aja, če kupuješ stilota... NUJNO letnik 03 ali mlajši. Starejši so mel veliko poporodnih težav. prednje roke so mogli menjat, pa opozorilo za airbag se ves čas oglaša! Konektor pod sovoznikovim sedežem zgublja stik.
Glede mašine... Dizelca je fajna... pa 115 konjsko vzemi. 80 konj je premalo za tak avto. Poraba pa tko... eni pravjo da majo 5l, sam to men še ni uspel. povprečje mam okol 6,2. Pelje se pa zlo lepo!
Podvozje je pri avtu mal mehko, sam moj gre kr lepo skoz ovinke k je na original 17'' platiščih.

Če pa rabiš še kaj informacij pa poglej malo na Fiat klub

Aja a o kakšnem seat leonu si kaj razmišljal? Če bi zdle menjal stilota, bi ziher vzel leona.

lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj točneje ti ropota? Sem imel sam tudi nekaj težav z ropotanjem. Drugače pa nimam kaj dodati, edino priporočam avtorju teme da ga ne kupi prikakšnem dilerju, ker so povečini vsi uvoženi in prevrteni, se splača poiskat kakšnega iz slo oz. ga sam uvoziš.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
ropota mi če spustim gas med vožnjo, pa pedal od sklopke mi trest začne. pa v leru je tud ropotal. drgač pa med vožnjo ni. zdj mi bo serviser zamenju sklopko pa potisni ležaj, pa ležaje na glavni gredi (so bli že bl slabi... avto naj bi pa mel 85k km
rolleyes-1.gif
). kaj je tebi ropotalo?

Je pa moj uvožen iz DE in sem ga sam pripeljal dol. če bi še enkrat, bi nujno gledal takega od prvega lastnika.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ropotalo mi je ko sem hkrati spuščal sklopko in dodajal plin, smo zamenjali sklopko in je bilo potem vse ok, drugih problemov nisem imel pri 145k km po števcu. Porabo sem pa imel tudi med 6.5 in 7 večinoma ne najbolj počasne mestne vožnje.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Pri stilotu dobiš veliko za malo denarja. ESP, 6 airbagov, dvojna klima (oprema dynamic), pa 3-vratni je še zlo lep
smile-1.gif
. Morš pa met mal sreče pri nakupu(tako kot pri vsakem drugem avtu)! jst ga mam zdle že kr neki časa na servisu zarad nekega čudnega ropotanja.
Aja, če kupuješ stilota... NUJNO letnik 03 ali mlajši. Starejši so mel veliko poporodnih težav. prednje roke so mogli menjat, pa opozorilo za airbag se ves čas oglaša! Konektor pod sovoznikovim sedežem zgublja stik.
Glede mašine... Dizelca je fajna... pa 115 konjsko vzemi. 80 konj je premalo za tak avto. Poraba pa tko... eni pravjo da majo 5l, sam to men še ni uspel. povprečje mam okol 6,2. Pelje se pa zlo lepo!
Podvozje je pri avtu mal mehko, sam moj gre kr lepo skoz ovinke k je na original 17'' platiščih.

Če pa rabiš še kaj informacij pa poglej malo na Fiat klub

Aja a o kakšnem seat leonu si kaj razmišljal? Če bi zdle menjal stilota, bi ziher vzel leona.

lp

Hvala za info!
Ja, saj če bi ga vzel, bi ziher 3-vratnega.. ker tisti z 5 vrati je precej grd
rolleyes-1.gif

O leonu sem tudi razmišljal, vendar je malce predrag in nenormalno malo se jih prodaja
tongue-1.gif