Predelava avta za invalida

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Torej zanima me, če ima seveda kdo izkušnje, kdo se pri nas s tem ukvarja in pa približen strošek predelave (za paraplegika).

Zanimajo me predvsem stališča iz prve roke oziroma '' od blizu '' in ne nekaj v stilu prjatu od prjatla.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Moj kolega se ukvarja s tem:

www.gocan.si

O strošku ti pa res ne znam nič povedati, vem da je varinat predelav kar nekaj na voljo, odvisbno od financ ki so na voljo.

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Najprej mors it na rehbilitacijski center soča da ti izdajo neki dokument kako naj bi predelava izgledala, pac pregled voznika itd.Potem poisces mojstra ki ti bo opravil predelavo .. mi smo izbrali enega gospoda v novih jarsah tudi on ti izda nek dokument ko opravi predelavo ... nato se odpravis na lpp oz rti(mi smo izbrali rti ker smo pac iz mb) se prijavis na pregled vozila prilozis vse pridobljene dokumente in ti zadevo vpisejo v homologacijski kartoncek.
Tocnih stevilk se zdaj en spomni lahko pa se pozanimam, ceprav je vrjetno odvinso od vozila do vozila in pa od tipa predelave ... vem pa da je blilo precej drago to takrat ... kaki 2-3 leta nazaj.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Predelava je približno od 1000 eur do 10.000 eur, vse je odvisno kaj se vgradi, tip vozila.... 1000eur stane mehanska zavora recimo.

Drugače pa gre vse to preko rehabilitacijskega centra ljubljana, tam določijo kaj mora biti v avtu, opravljajo pregled če si sploh sposoben za vožnjo, potem "izpitna vožnja" s predelanim avtom ... tako da mislim da je najbolje da se tja obrneš, ker je razpon cen prevelik da bi kdo kaj bolj točnega napisal. Mislim pa da najmanj 5000 eur.

LP

Nazadnje urejeno:

Fakin

Pripravnik
29. mar 2009
32
0
6
Blaz ti je lepo napisal kak je bil postopek do zdaj.... Je pa v proceduri (ali pa je mogoče že sprejet) nov postopek za predelave vozil invalidov. Do sedaj je bilo v bistvu vse samoplačniško, zdaj bi naj pa celo država to častila....podrobnosti še ne poznam v nulo. Mislim da so najbolj na tekočem z zadevo na Zvezi paraplegikov Slovenije (ga.Barbara ti bo znala vse lepo razložiti).

Predelav je res več vrst, odvisno kako hudo poškodbo imaš.....so pa kakšne enostavnejše predelave (recimo plin in zavora za avtomatika, kar lahko za paraplegika že zadostuje) že za dobrih 500evrov, omejitev navzgor pa ni....

Če potrebuješ še kakšen odgovor iz prve roke pa kr vpraš... LP

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Jap, bo kar Inštitut za rehabilitacijo pravi začetni naslov:
http://www.ir-rs.si/rehabilitacijskiinzeniring

Enkrat sem imel možnost, da sem se vsedel v simulator (armatura in sedež od Fiat Bravota), kjer ti zmerijo moč, kako močno pritisneš na zavoro, kako hitro se odzoveš na semafor, kakšen gas ti bolj ustreza, itd, itd... Imel sem tudi priliko pogledati od blizu Fiat Palio Weekend-a, ki je bil prilagojen in glede na opremo so cene res lahko zelo različne...

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Evo sem preveril stevilke, zadeva nas je stala 1200€ 4 leta nazaj, predlava je obsegala pac rocico z vzvodom na zavoro, in pa z gasom na zajlo .. avto je avtomatik.
Je pa bila situacija takrat taka da tudi meni ni bilo jasno kako in kaj in sem avto peljal najprej k mojstru ki ga je špredelal in sele nato na soco po dokument o ustreznosti vozila za voznika ... pa so mi kljub temu sli na roko in po pregledu vozila izdali dokument ki je omogocal vpis v homologacijo, s tem da ni bilo govora o kakrsnikoli izpitni voznji ali cem podobnem ... mozno da so se tu zadeve malo poostrile.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Hvala za vsaj približne info. Zprašujem zgolj v info, ker sem bil pred kratkim soudeležen v debati kjer bo, če bo vse po sreči padla predelava za invalida, pa se malo delajo kalkulacije kako in kaj (ni zame).

Avto bi bil avtomatik, je pa še velik stvari prej za poštimat da do tega sploh pride.