Predbožični Dunaj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Kaj se splača pogledati?
Kje poceni prespati?
Kakšni šoping centri (ala city park, btc...)?

Hvala
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vse sejme (Rotovž, Spittelberg, Karlova cerkev, Schönbrunn,...), sprehod po Grabnu, kuhano vino, pečen krompir, sploh užitek se je zvečer (po 17h uri) sprehajat naokoli, ker je center (Graben, Kärtner str.) čudovito osvetljen. Ne pozabi na tortico v Sacher hotelu (po njej domačih kopij ne boš več jedel).

Šoping centrov je kolikor hočeš - center Shopingiranja je Graben (drage štacune), Mariahilfer (normalen nivo), pa na vsakem koncu mesta je vsaj en šoping center (a'la Citypark).

Drugače pa napiši, kaj te zanima in koliko časa misliš biti tam. Jaz ti težko napišem, kaj pogledat, ker sem videla vsako "pasjo hišo"
wink-1.gif
in zato nimam nekega zoženega izbora. Moji osebni cukri so sicer muzej inštrumentov v Hofburgu, muzej uporabne umetnosti (Museum für angewandte Kunst), Schönbrunn (predvsem živalski vrt, ki je eden najstarejših v evropi - zelo zanimivo in starinsko je urejen in ima res veliko različnih živali), zakladnica ( http://www.aboutvienna.org/painters/maler.htm ).

Nekak to bi bilo to. Plus še kup drugih reči. Skratka, nimaš toliko časa.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Uh, hvala!

Mislim it za vikend gor. Nisi napisala kje poceni prespati
wink-1.gif

A je kakšn dober zemljevid na netu, glede na to da gremo z avtom gor.

Aja, kva pa dunajc?
tongue-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Dunajc kot dunajc. Ne boš dol padel, doma je isti. So pa dol skoraj na vsaki postaji Würstelstand-i ( http://www.zoomvienna.com/archives/2005/04/supersize_me.php ) - kjer se pa dejansko splača različne pečene klobasice mezit (dobro, lokalno in poceni).

Glede poceni spanja je Micka ekspert, mene to nima smisla spraševati, ker imam vedno neke eksotične variante.

Za vikend si poglejte sejme in bodite v centru zvečer na ulicah. Ker je to to v tem času (pa sem in tja v Štefana si pejte tačke pogret - itak tam skozi kdo igra).

Kosti Marije Terezije ne bodo nikamor šle.
wink-1.gif

V glavnem - ne se na glavo postavljat. Ker od dirjanja ne boste nič imeli. Ipak ste prišli uživat.

Nazadnje urejeno:

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

Uh, hvala!

wink-1.gif

Aja, kva pa dunajc?
tongue-1.gif

Za dunajca priporočam Schnitzelhaus. Dunajca ti nardi pred tabo. Pa ful so veliki - gledajo čez krožnik za pico. Cena je pa okrog 7 evrov. Še link kje jih maš na Dunaju: LINK

Še slika. Tole je sicer cordon bleu. Dunajci so še malo večji.

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Prespiš v Bratislavi za 7 € na noč, saj je samo 40 km stran
grin1.gif

Drugače pa si malo poglej TUKAJ , ampak rezerviraj čimprej, če ne boš ostal brez. Mi smo rezervirali dve privatni sobi v Do step inn za 22€ na noč, kar poštena cena
smile-1.gif

Drugače pa kot ti je kozarčica povedala, must see je Schonbrunn, vstopnina za grand tour - 40 sob - 13€. Nazadnje sem za 2 € manj videla samo 25 sob. Priporočala bi ti še živalski vrt, ki je takoj zraven, ampak mislim da pozimi ni takega užitka, saj se vse živali poskrijejo v luknje. V centru Dunaja pa se menda okoli božiča ogromno dogaja (razni koncerti, prireditve, sejmi....), tako da mislim da bo pestro
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Poglej si še malo Danube Island, malo pobrskaj po internetu. Je kar zanimivo, ker je to prostor namenjen rekreaciji. Poleti je še posebej zanimivo.

House of the sea, vstopnica cca. 10€.
KLIK

Potem imaš še katedralo sv. Štefan
grin1.gif
pa trg z istim imeno, ogromna frekvenca ljudi.

Nočno življenje imaš na Fleisch market oz. kot pravijo Bermudski trikotnik.
wink-1.gif

Poišči še Micheletor, zelo zanimivo.

Kar se pa tiče šopinga je brez veze nekaj iskati, vzami si čas ter se malo "sprehodi", stvari je ogromno.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ja, samo pozimi je tam tako-tako. Isto bi sama ta akvarij izpustila - ok, če nikoli nisi bil v nobenem večjem akvarju in ne misliš kmalu iti v kakšnega v Monaku oziroma obožuješ ribe (
grin1.gif
), potem greš.

Se pa strinjam, da se je najbolj pametno dobro sprehodit - če greš mimo Hofburga do Štefana - vidiš že samo ob poti kup teh stavb (tudi Mihatova vrata
smile-1.gif
).

http://www.wien.info/hofburg/hofburg-d.html

http://www.wien.info/hofburg/map-d.html

In potem od štefana po Grabnu, Kartner str. dol do Opere.

BTW - Dunaj ima tudi bolšji sejem (ker ste glih na soboto). Nashmarkt. Ta je sestavljen iz dveh delov - ciganske robe (prevod - odpad starih cunj, polomljenih likalnikov, ukradenih telefonov, zlatnih lancev,.... - skratka ni, da ni
grin1.gif
).

PS - Ko boste hodili mimo Hofburga, ne spreglejte balkona, s katerega je Hitler nagovoril Dunajčane, ki so se mu v stotisočihčih prišli poklonit (danes pa se tega nikakor nočejo spominjati). NIkjer in nikoli ni namreč Hitlerev govor prišla poslušat taka množica, kot prav tu, "pred noge Hofburga".

"Die Masse auf dem Heldenplatz zu Füßen der Wiener Hofburg war die größte Menschenansammlung, zu der Hitler überhaupt je gesprochen hat. "

http://www.wien.info/hofburg/

http://www.thirdreichruins.com/vienna.htm

Tisti balkon bolj od blizu vidiš, če greš notri pogledati glasbene inšturmente.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
33
Ljubljana
Citat:
Uh, hvala!

wink-1.gif

Aja, kva pa dunajc?
tongue-1.gif

Hu Hu, mogoce se pa se kje srecava
grims-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
must see je Schonbrunn

Če je bil slučajno že v Versailles-u, mu tudi tega ni treba it gledat.
smile-1.gif

Hudiča, veš da imaš prav!
smile-1.gif

Saj zato pa nisem posebej napisala Schonbrunn (kot palača), ampak le njegov živalski vrt.
Sem videla že precej živalskih vrtov, ampak tega imam pa še vedno natančno sparceliranega v glavi.
Imperialne sobe sem pa že precej pobrkala (če odmislim Neuschweinstein, Herreninsel na Chiemsee-ju in Versailles).
17758-icon_confused.gif

Ne vem, no. Ljudem je ponavadi všeč, ko vidijo tiste sobice. Pa mogoče je res fino, da gredo pogledat.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
ewo mi gremo tudi pred božičem na Dunaj. spal bomo v nekem hostlu pojma nimam kateremu ker dunaj ne organiziram vem samo da je neke nagrade pobiral. upam da bo faj. vem da bo mrz.. gremo potem pa še v bratislavo za dan ali 2... ker je pač blizu:)
lp x5x

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
predbožični dunaj se mi je lani zasral, ker je taaaaaaaaaaaaaakkk pihalo, da me je minlo do življenja
uf-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
Citat:
Uh, hvala!

wink-1.gif

Aja, kva pa dunajc?
tongue-1.gif

Hu Hu, mogoce se pa se kje srecava
grims-1.gif

A ti greš s kakšno agencijo?