Prazna guma - občasno

Blonti

Zelenc'
5. maj 2010
10
0
1
Morda se sliši neumno, a na avtu se mi na enem kolesu včasih prazni guma. Ne čisto, ampak dovolj, da je bila vidna razlika. Zato sem jo na črpalki napolnil nazaj.

Dva dneva zaporedoma (prazniki!) jo je bilo potrebno polnit, tretji dan - ko sem že hotel iti k vulkanizerju - pa je bilo vse OK (pritisk v gumi ni padel od prejšnjega dne). Tako je bilo zdaj 4 dni vse v redu (enak pritisk!). Danes pa ponovno opazim, da se je guma spraznila.
bonk.gif

A mi lahko kdo prosim pove v čem je "finta" in kaj naj naredim?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Pojdi k vulkanizerju. Mogoče je kaj zapičeno, mogoče je ventilček...
Jaz sicer imam izkušnjo, da vulkanizer ni nič našel, pa je iskal še z namakanjem v lavorju. Ampak, če me spomin ne vara, je meni spustila v precej daljšem obdobju kot tebi. Takrat sem pomislil, da je mogoče finta, da bi moral gumo obremeniti, da bi videl, kjer spušča. Ne spomnim se več, kdaj se je potem problem nehal in kako se je rešil. Mogoče, ko sem menjal pnevmatike.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Verjetno imaš kak tujek v gume (vijak, žebelj, kos železa) .. ponavadi ne pušča zelo, ampak toliko malo da moraš vsake toliko dopolnit. Če se voziš jasno pušča hitreje kot če vozilo stoji, oz. spet če vozilo stoji na pravem mestu (guma obrnjena tako da tam kjer je tujek se dotika tal) lahko pušča počasneje ali pa sploh ne.

Vulkanizer, ni druge!
zmaga.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
To se je meni dogajalo prek zime, potem sem šel do vulkanizerja in mi je sčistil rob, kjer pnevmatika nalega na platišče, tam se je ustvarilo nekaj "koroziji" podobnega, ne pade mi zdaj izraz na pamet, v glavnem tista "korozija" je ustvarila rob mimo katerega je uhajal zrak.

Blonti

Zelenc'
5. maj 2010
10
0
1
Zadeva rešena - 3 cm žebelj je bil vsega kriv. Občasno puščanje zraka je bilo odvisno od tega kako je bila obrnjena guma - kjer je bil zaboden žebelj, ko je bil avto parkiran.

10 min pri vulkanizerju > pa sem se nekaj naučil.
smile-1.gif