evo še en odgovor od diplomirane pravnice.
Na pravo se vpiši le, če te to resnično zanima in, kot je rekel moj predhodnik, če si pripravljen precej časa presedet za knjigo. Le redki so namreč tisti, ki jim gre 400 in več strani zlahka v glavo, sploh ko se začnejo spomladanski roki. Meni je bil predvsem prvi letnik težek, ker si prvič soočen s takšno količino snovi (razen statistike in zgodovine imajo vse knjige po min. 400 strani), nisi še navajen učenja, pri katerem moraš znanje aktivno osvojiti, saj na izpitu ponavadi dobiš bolj malo vprašanj, na katera pa moraš dati obsežne odgovore. In če nimaš dobrega pregleda nad vso zadevo, ti lahko v ključnem trenutku možgani zablokirajo
Jaz sem porabila največ učenja za rim in politično ekonomijo. Sicer sta mi bila oba predmeta zanimiva (sploh rim), a si je potrebno zanju vzeti čas, sicer padeš, če ne na pisnem, pa na ustnem.
Na predavanja je priporočljivo hodit na rim, politično, kakšno ustavno, statistiko (ko je bil Potočnik še prfoks, je blo sploh fajn), zgodovino, če te zanima (vaje pa obvezno). Sociologijo, pravoznanstvo, primerjalni sistemi pa tut če ne...dobiš kšne fajn zapiske, pa je. Sploh pr soci pa pravoznanstvu zaspiš na predavanju (tut ob izdatnih količinah kofeta).
Pa še malo drugačen pogled-meni je bilo na faksu še najbolj neprijetno to, da si moral ravno v obdobju največjih žurov (prvomajske počitnice, majske igre, škisova tržnica ipd) sedeti za knjigo, medtem ko so frendi z ostalih faksov lepo žurali in se meli fino.
Je pa res,da po toliko letih sedenja za knjigo pridobiš na pridnosti oz. ti je kar čudno, če se ti ni treba nič učiti
Aja, pa še glede pravosodnega-če nimaš ravno blestečega povprečja (8,5+), so čakalne dobe precej dolge (5,6, 7 let in več). Se je pa lani spremenil zakon, tako da ne rabiš več pripravništva na sodišču, če delaš določeno število let v kakšnem državnem organu, pravni službi podjetja, pri odvtniku itd. Število potrebnih let je odvisno od tega, kje delaš (mislim, da je od 3-5 let).
Za parking so ti pa povedal...bl u k...za faksom se sicer da ponavadi parkirat tam v oni mali ulici, ampak je možno, da kaki redarji šetajo naokoli, tako da jaz ne bi tam puščala avta za dlje časa...