Pravilna montaža?

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Za letošnjo sezono sem kupil nove Dunlop SP WINTER RESPONSE M+S v meri 185/65r14.
Po hitrem ogledu profila se zdi, da bo na eni strani vozila guma tekla v nasprotno smer.
Na gumah sicer piše outside in inside, vendar ko dam gumo na drugo stran avtomobila teče v kontra smeri če hočem upoštevati napis na boku. Je to pravilno?
DUNLOP_Winter_Response.jpg

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Če nima puščic za smer vrtenja, je pravilno.

A je že kdo videl gumo, ki ima določeno notranjo/zunanjo stran in smer vrtenja? Se pravi, da je leva guma drugačna od desne.

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
Nima puščice za smer vrtenja. Samo outside in inside. Torej na eni strani avta guma teče kontra.
confused-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Nima puščice za smer vrtenja. Samo outside in inside. Torej na eni strani avta guma teče kontra.
confused-1.gif

Vredu bo tako. Edino izgled avta zna trpet.

Zakaj pa nisi pri nakupu povedal, da rabiš dve desni in dve levi?
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
lol

drgač pa ja, taka postavitev gum bo prava. imajo te gume pač tak, vsesmeren profil
grin1.gif
sej niso spet tako redke...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
to je pa res ja, čeprav takim gumam nebi noben policaj / delavec na tehničnih posvečal kkšne velike pozornosti...

pa tud če bi jo - enkrat mi je nekdo težil na tehničnem da gume Toyo R888 niso street legal ter da sem v njih sam vrezal profil, kao da so drgač popolni slicksi... pa sem mu rekel da se moti ter da lahko brez problema preveri DOT oznako itd. in kaj mi je "majstr" odvrnil? "DOT, kaj pa je to?" mislim ej...
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

ales27

Pripravnik
12. okt 2007
72
0
6
Citat:
Uporabnik gregap pravi:
Ja kaj češ, drži se tega kar piše na gumi.

Kot so ti povedali. Pa glej, da bodo oznake DOT, letnica gume, itd. na zunanji strani in nimaš kaj zgrešit.

rotek

Pripravnik
10. okt 2007
170
1
18
No dobil sem tudi en bolj tko uraden odgovor, ki ga prilagam spodaj. Tko da hvala vsem za pomoč.
Pozdravljeni,

Uvodoma se vam zahvaljujemo za povpraševanje.

Dezene pnevmatik ločimo na simetrične, asimetrične in smerne.

Ker je dezen zgoraj omenjene pnevmatike asimetričen je zunanja stran drugačna od notranje. V tem primeru je logično da se razlikuje dezen na notranji strani glede s katere strani gledamo montirano pnevmatiko na vozilu.

Asimetrična pnevmatika se pravilno montira z napisom outside navzven.

cool-1.gif

wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
haha, ja jest sm tud pr enmu kolegu to vidu prvič... pa sva hitr z drugim kolegom ugotovila, da je tko že prov, ker je imel puščice uredu, no, ampak sva pol tega lastnika - kolega, hitr nategnila, da ima narobe gume gor, saj je profil na leva in desna enak.... se je kr mal zasikiral.... ampak je pol tud sam vidu puščice, pa je bilo uredu....

Zanimivo da sta obe enaki ja!