Pravica do kršenja zasebnosti

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Imam konkreten problem. Kot najbrž že veste, je včeraj (v petek, 28.03.2008) uporabnik wacko objavil mojo fotko v Spam kotičku, v temi Alterjevka me bo ubila....itd.
Najprej naj pohvalim moderatorja vincenta , ker jo je zelo hitro odstranil to fotko, hvala.

In sedaj me zanima, ali vaša pravila ne zahtevajo bana za uporabnika, ki brez privolitve osebe na sliki, le-to objavi na odprtem delu foruma?
shocked-1.gif

Prav tako, je bil predrzen uporabnik mhmm, ki je del te fotke uporabil za svoj avatar. Dovoljeno?

Čeprav me nihče ne bi prepoznal v živo, če se opira samo na to fotko, menim, da gre za hudo kršitev zasebnosti, čeprav menda na internetu tako ali tako nismo anonimni, pa vendar.

Vaš odgovor?

Nazadnje urejeno:

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Če sem gobčna, še ne pomeni, da se ima kdorkoli pravico vtikat v mojo zasebnost, a je jasno?

In ni problem v tem, da folk misli, da sem grda, problem je povsem nekje drugje. Vendar ni vsem dano, da bi to razumeli
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Eh, na tisti sliki si Tamara niti mal ni podobna, tko da ...
grin1.gif

Sicer pa take kekce bi blo potrebno banat, še bolj bi blo pa potrebno razmislit o temu, da je tukaj moderatorka ženska, ki brez dovoljenja pošilja tuje slike okrog in si pumpa ego tako, da pošilja neke slike, ki so čudno izpadle, medtem ko sebe objavlja v neki opravi, ki, sicer ne preveč dobro, skriva njeno realno stanje.
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kakorkoli že ... Tamara je super bejba - tako po osebnosti, kot tudi po izgledu, predvsem pa izven ranga dosega večine tukaj.
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
hysterical-1.gif

Si ti njena mamica, da jo moras vedno zagovarjati? Ali pa samo mularija danes tako skupaj drzi in vlecejo eden drugega iz dreka
bonk.gif
Sem pa res ze star.

LP

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
jz ti povem da čisto nič ne boš dosegla, to pa samo zato ker moderatorji skrbijo samo za svojo rit. MOGOČE se najde kak ok mod, večina je pa ... dokler ne gre za njihovo rit, se ti bojo smejal v "faco". če so moj IP talal okol, pol veš da se jim je.be za tvojo fotko, pa čeprav jih zavezuje zakon o zasebnih podatkih. ampak očitno so preveč zeleni da bi to dejansko vedl, al pa samo želijo da se kdo spravi nanje in ukine ta forum.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
opa, fehtamo tudi tu...naj ti namignem, da tukaj bo več šans, tamara spada bolj med lahke (lahko potrdi več forumašev ki jo poznajo), ne samo po telesni masi
wink-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Pa še vedno ne rabim fehtarit za fu* kot npr. TI.

TI? Da, ti. Človek vsak dan zve nekaj novega o sebi. Surprise, surprise. Verjem, da lovke segajo dosti dlje, kot ti misliš. Cheers!

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Poglej, naš portal varuje zasebnost in okoli tega ni nobene dileme. Na objavljenje in avtorizacijo slik nimamo nobenega vpliva, ker smo svobodna in demokratična skupnost. Tisti moment ko pa pride pritožba slikanega uporabnika/lastnika materiala smo pa dolžni tako stvar umakniti.

Če je kdo kršil tvoje pravice imaš več možnosti:

- prva je, da od nas zahtevaš takojšen umik takega slikovnega materiala, kar smo tudi naredili in zato in tako nismo nikakor odgovorni,
- drugo je, da lahko podaš ovadbo na pristojnem mestu (policija) in če se bo stvar odvijala naprej bo lastnik portala s sklepom sodišča pozvan, da posreduje podatke uporabnika na osnovi katerih se bodo lahko pridobili osebni podatki kar bodo uporabili za kazenski pregon ali pa tebi omogočili civilno tožbo.

O sankcijah smo se pa tudi že sami pogovorili in se bomo tudi z Wackotom, ker če se bodo kršitve nadaljevale ga lahko pripelje do bana.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
opa, fehtamo tudi tu...naj ti namignem, da tukaj bo več šans, tamara spada bolj med lahke (lahko potrdi več forumašev ki jo poznajo), ne samo po telesni masi
wink-1.gif

Na osnovi česa to trdiš? ( tamara spada bolj med lahke )
Da se postavim v vrsto ...

Noker

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
ksz

Tema zahaja iz osnovne poti, prosim držite se konteksta, da ne bo potrebno posegati po "radirki".

Vprašanje je in debata tudi, o varovanju zasebnosti na forumih in ne telesno/vedenjske značilnosti koga.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
ksz

Tema zahaja iz osnovne poti, prosim držite se konteksta, da ne bo potrebno posegati po "radirki".

Vprašanje je in debata tudi, o varovanju zasebnosti na forumih in ne telesno/vedenjske značilnosti koga.

Posegati po radirki? Resno me zanima, je bil CBB banan, ko je objavil slike sandrce?
crazy1.gif
Resno sprašuejm!

Glej, bom povedala na bolj razumlljiv način, zradirite onega, ki je razkril mojo grdo identiteto
hysterical-1.gif

Cifra, vem da ne maraš tistih, ki jamrajo čez vas.

Fuuuuuuuul sem razočarana nad dejanji določene osebe in nad celotno skupnostjo Alter.si.
Ne moreš razumet, dokler se ti ne zgodi!

Aja, torej jutri prijavim na policiji neznano osebo (sicer mi boste pa vi, vrli admini, pomagali pri razkritju "osumljene" osebe, kajne?), ki je kršila avtorske pravice bitch_inside, ki je posnela konkretno fotografijo. Ne se zajebavat z nami!!!!!!!
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.