prapor

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Odvisno za kakšen prapor gre. Društva imajo dimenzije in opis kako mora izgledati predpisan v statutu!
Cene pa so različne glede na material, vezenje ipd...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ampak vsaj približno, a lahko poveš v kakšnem cenovnem razredu se vrtimo (ker imam občutek da neki veš na tem področju), ker nimam niti približne predstave. A govorimo tu o 100, 500, 1000, 5000 €. Lahko mi tud na ZS napišeš.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Veliko lažje bo, če boš povedala kakšen prapor imaš v mislih. Mi smo letos kupili novega v gasilskem društvu. Kot je že nekdo napisal so za naše področje dimenzije predpisane, prav tako pa tudi oblika ene strani, druga stran pa je unikatna.

Ker vidim, da te zanima predvsem cena, ti lahko rečem, da je ta lahko zelo različna in lahko variira za par tisoč evrov. Odvisna pa je od vezenja, od različnih dodatkov k praporu (spominski trakovi, žebljički, žalni trak, zastava, oblika okovja) in tudi okovja ter droga za prapor.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Prapor bi radi imeli v enem čebelarskem društvu. Nekdo od članov je prišel s ceno 3000 € kar se meni zdi veliko glede na to, da je ubistvu to kos blaga na katerega je strojno navezen nek motiv + neka lesena štanga z malo krancelno na vrhu.

Kar se dimenzij tiče res ne vem kakšnega so si zamislili, se bom pa pozanimala. Mislila sem si, da je to nek standard, pa očitno ni tako.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Mi smo pred nekaj leti (še v času DEM) nabavili prapor gasilske mladine.
Takratni boter je odštel mislim da nekaj čez 3.500DM.

So pa potem še dodatki kot so nosilni drog, žebljički, trakovi itd.
Vse to pa prispeva h končni ceni izdelka.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Tu imaš pregled čebelarskih praporov od vezenje-praporov.si

http://www.vezenje-praporov.si/foto/thumbnails.php?lang=slovenian&album=4

Pokliči jih, da dobiš neko okvirno cene, potem se pa mogoče lahko še komu pogajaš...
smile-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Za gasilske prapore so dimenzije predpisane, za ostale pa nevem... Cena za naš prapor je bila v osnovi mislim, da cca 1500 EUR, potem pa še vsi dodatki in je bilo na koncu okol 2500 EUR. Je pa tako, da se začnejo cene pri recimo 1000 EUR in lahko pridejo tudi na 10.000 EUR (ta podatek mam v spominu). Sta pa že zgoraj dva linka in jih malo preglej, mi smo se odločali med omenjenima dvema ponudnikoma.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Sem skoraj prepričan da imate "predpisane" vsaj nekaj osnov prapora s strani čebelarske zveze. Zato se najprej prepričajte kakšne imate zahteve, potem pa iščite ponudnika....
Ker če boste kupili nekaj kar ne bo v skladu s pravili čebelarske zveze, se zna zgodit, da ga boste lahko imeli samo v vitrini?