Pozor - superredarji!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Na Policijski akademiji v Tacnu so v sredo podelili prve diplome občinskim redarjem, ki po novem pridobivajo večje pristojnosti.

Zakon o občinskem redarstvu je začel veljati januarja lani in redarjem nalaga nadzorovanje prometa, varovanje naselij ter vzdrževanje javnega reda in miru. Med njihovo obvezno opremo zdaj spadajo tudi kovinske lisice, plinski razpršilec in gumijevka, a jih bodo lahko uporabili le v samoobrambi. Ukrepali pa bodo, če se bodo občani vedli nedostojno, beračili na ulicah ali prevozili rdečo luč.

Kul. Lisice, solzilec in pendrek v roke nekomu, ki ni dovolj sposoben za policaja. Kako to, da še pištol niso dobli?
confused-1.gif

Sicer bodo na cesti šele čez eno leto, tečaj pa traja cele tri mesece.

Vir ...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Katastrofa kaki ljudje dobijo taka pooblastila. To ne more bit res. Ce bo šlo tak naprej bodo čez leto ali dve dobli še TASER elektro pištole, samo to še manjka.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Tudi meni gre na živce, da se dajejo neka pooblastila za drkanje manjših prekrškarjev na vse načine, ker se ve da se iz njih da iztiskati denar ker si pač ne morejo privoščit drkanja nazaj. Medtem pa sodstvo in policija nikakor ne moreta spravit za zapahe povratnikov in hujših kršiteljev, ker se ali nekdo zmoti v postopku in odkorakajo ven ali pa ko je že vse po postopku prav, odkorakajo zaradi luknje v zakonu. Sodstvo pa policija pa špila pingpong med sabo kdo je kriv da pravna država ne funkcionira kot bi morala.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:

Sicer bodo na cesti šele čez eno leto, tečaj pa traja cele tri mesece.

Nekaj takega je trajal tudi schnellkurz za policaje pa so ti dobili še pištolo.

V začetku je pa policaj lahko postal vsak faliran šlosar ki je komaj naredil 3 letno šolo.
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Mene ne moti ravno nasprotno! Z redarjem se bom ob prekršku lažje zmenil kot s policajem! Celo področje pokrivata samo 2 redarja in oba poznam osebno! Lahko rečem samo SUPER! Šolanja pa imajo tudi dovolj več ne rabijo eden od teh dveh pa je ravno včeraj tudi med prvimi diplomiranci!
cheer.gif

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Po moje tega sploh ne bi smelo bit. Če pa že je, pa bistveno več od treh mesecev. Redarji na ta način dobivajo dokaj zahtevna represivna pooblastila in da se to deli v enih šnelkursih je zame strašljivo.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
A so redarji še vedno odgovorni županu?

Poznam primer, ko je mladina v parku pila in sta prišla dva redarja in je en začel nadlegovat dekle, ki je bla v minici. Ko mu je njen fant povedal naj ****** stran in bi skoraj prišlo do pretepa sta poklicala še dva kolega in so skupaj grozil mladini, da bojo policijo poklical in jim bojo napisal kazni za motenje javnega reda in miru. Da bojo itak njim verjel.

Pomoje so premal izšolan za tako odgovorne naloge in bo velikokrat prišlo do zlorabe pooblastil al pa do pogledanja skozi prste znancem...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A so se tisti redarji iz Globala tud vpisali na tale šnelkurs?

Ce bi bili pravi redarji kot tudi ti iz Globala (izjeme ne tu poleg) bi bil res red in mir. To pa sramota da ti "uradni-občinski" redarji nosijo ime "redar" ker to za mene ni noben redar.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.241
113
no da vam še svojo izkušnjo povem.....
naši najbližji vikendaši občasno dvigujejo različno težke stvari v kleti
nahrung002.gif
: in eden od njih je tudi en in edini redar v našem mestu....

in ko spijejo koliko so mislili gre vsakokrat pijan za volan. to se vidi potem da komaj do avta prileze...... ampak kaj bojo vsi zakoni ko je imun pred policaji....

take stvari meni grejo na organ! potem pa bo meni nekje kazen za parkiranje pisal ko bo vse zasedeno.....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com

Citat:
Ukrepali pa bodo, če se bodo občani vedli nedostojno, beračili na ulicah ali prevozili rdečo luč.

[/QUOTE]

In kaj bo naredil v rdečo oblečen kekec, ko bom prevozil rdečo luč? Se bo na avtobus vsedel al si vzel taksi in mi sledil?
bonk.gif

Mislim ti redarji so kr nekaj. Raje bi jih organizirali ponoči, recimo v bližini klubov, kjer redarji pretepajo folk.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
take stvari meni grejo na organ! potem pa bo meni nekje kazen za parkiranje pisal ko bo vse zasedeno.....

Kolegami je pravil, so se v njegovem kafiču vlili 4 policisti (v civilu sicer, ampak jih pozna ker hodijo med malico k njemu na kafe), piri gor piri dol, še sam jim je 2 rundi počastil, dok jih niso zvrnili vsak po 9 tavelikih. In pol veselo nabasani dva po dva
v en avto in vrjetno ne domov (sobota pozno zvečer)... Kajčemo, kdorkoli jih bo ustavil, bodo kakšno sodelavsko rekli in
se odpeljali dalje. Šli so pa frajerji z dvema avtoma...

Pa kajčemo, se ne pritožujem preveč, tut mene je vizitka oz.koledarček x-krat rešil pri kaki mali prekoračitvi, pasu, celo
rdeči luči, ampak pred alkoholom pa nikol.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.241
113
če bi imel jugeca bi ga enkrat prav čakal in se potem v njega zaletel takrat ko lih zapelje na cesto.....
potem pa da ga vidim junaka hehehehe

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Policija nima pogojev da bi se z resnejšimi zadevami ukvarjala, ker nima dovolj izobraženih ljudi (na pravih mestih), da bi porihtala zadeve pri sebi, nima pa niti pogojev v zakonih kolikor vidimo - popravljajo se eni zakone, kjer ustvarjajo prekrške iz banalnih zadev (za kar ni ene logično razumljive razlage, niti v vsej zgodovini s podobnimi ukrepi niso dokazali da bi šlo na bolje, pa vendar trmasto tumbajo svoje naprej, slovenceljni pa pač vse požre(m)jo), da lahko kasirajo, noben se pa ne loti resnejših zakonov, kjer so luknje, ampak bi bilo za zakrpanje treba vklopit kaj več kot eno sivo celico - zgleda da obstaja precej pomanjkanja le-teh v zakonodajnih institucijah....

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Mislim ti redarji so kr nekaj. Raje bi jih organizirali ponoči, recimo v bližini klubov, kjer redarji pretepajo folk.

Redar brez povoda ne bo nikoli napado nobenega. JE pa ogromno izzivanja s strani pijanih obiskovalcev in pač se kdaj kdo spusti sprovocirat, potem pa za to so vsi redarji na slabem glasu. V 95% pa so redarji zelo profesionalni in imajo še premalo pooblastil. Govorim o redarjih u diskotekah in ne o onih lolekih od občine, ki še za karate ali fitnes slišali niso.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Superredarji bodo do prve pizdarije, ko se bo zgodila.

A niso to ljudje, ki so jih potegnil iz zavoda in imajo bolj nizko izobrazbo?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
če bi imel jugeca bi ga enkrat prav čakal in se potem v njega zaletel takrat ko lih zapelje na cesto.....
potem pa da ga vidim junaka hehehehe

Najprej bi te probal ustrašt, da so policaji in da raj vozi dalje kot da ni blo nič. Če pa ne bi trznil bi pa še kolege v uniformi poklical.

Tako kot je enkrat en pisal tukaj, da je šel scat nekje bliz parlamenta in je iz ene stavbe policaj in ga brcnil v rit. Ko se je zbunil, mu je policaj grozil. Ko je poklical policijo, so mu še oni grozil itd. (pa pustmo to da ni kulturno scat na prostem).