Požar, nov strop iz knaufa

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Ponoči smo imeli požar, na srečo dokaj hitro pogašen.
Stara stropna obloga je bila lesen opaž, katerega sem potrgal dol, kolikor ga je še ostalo.
Ostal je les od ostrešja oz deske, katere so fiksirane na tramove.

Mi lahko kdo svetuje katere, če sploh katere profile uporabim za konstrukcijo za knauf plošče?
Kanuf kar direktno vijačim na deske?

Gre se pa za mansardo, tako da imam v igri tudi nekaj poševnine.

Hvala za odgovor

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Da ne bo smrdelo kasneje, bo verjetno najbolje da obnoviš/narediš parno zaporo, nato pa na nosilce s 35mm dolgimi vijaki za gips navijačiš gips plošče. Če misliš požare ponavljati, naj bodo 15mm debele in ognjevarne. Sicer pa bodo tudi 12,5mm navade ok. Niso pa prej omenjene dosti dražje in v primeru požara bodo dlje časa zdržale.

Če pa tiste deske niso ravne, jih poberi dol in namesti profile za knauf. To ti bo vzelo nekaj višine, imaš pa možnost dodati kakih 5cm (ali več-kolikor spustiš) izolacije.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
upam da ne no....glede požarov...

katere profile pa uporabim za minimalno spuščanje?
deske so drugače ravne

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če so ravne, vijači na deske, ne smejo biti pa več kot 50cm narazen, manj ni problem.

Navadni CD profili so sicer visoki 3,5cm, morda imajo kje rigidur profile, ti imajo nekje 2cm.

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če so ravne, vijači na deske, ne smejo biti pa več kot 50cm narazen, manj ni problem.

Navadni CD profili so sicer visoki 3,5cm, morda imajo kje rigidur profile, ti imajo nekje 2cm.

deske niso narazen..so čisto skupaj

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Čisto lepo se da privijat na deske ali letve, pogoj je le, da so ravne in da se Knauf vijači z namenskim vijačem.
Pred leti sem izključno na leseno konstrukcijo izdelal kompletno mansardno stanovanje (75m2) in čeprav so me strašili. kako bo vse razpokalo - niso imeli prav. Po 12 letih je še vedno vse OK. Stene, mansarda in strop.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v mojem podnajmeniškem stanovanju pa so po mojem vijačili kar na "ladijski pod" oz nekaj podobnega je bilo prej gor in je razpokalo na stiku s steno. Sedaj je malar dal nek kit in po pol leta je brez razpok. Menil sem se z majstri, ki so delal ta strop in so rekli, da tko pač je, da vedno razpoka po robovih.
Toreč očitno razpoka, glede na majstre:/

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Trik je v 'bandažiranju', oziroma prelepljenju stikov z namenskim trakom. Če se uporabi navaden, papirnat trak, je možno da poči, v primeru uporabe mrežice pa precej manj. Če pa traku sploh ni, potem je razpoka zagotovljena
wink-1.gif

Vendar tudi če poči, je problem majhen - akrilni, trajno elastičen kit v tubi se na fino potegne po razpoki, zagladi s prstom in to je to.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
akrilni, trajno elastičen kit v tubi se na fino potegne po razpoki, zagladi s prstom in to je to.

se mi zdi, da je tole tudi sedaj malar naredil in trenutno drži:)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
v mojem podnajmeniškem stanovanju pa so po mojem vijačili kar na "ladijski pod" oz nekaj podobnega je bilo prej gor in je razpokalo na stiku s steno. Sedaj je malar dal nek kit in po pol leta je brez razpok. Menil sem se z majstri, ki so delal ta strop in so rekli, da tko pač je, da vedno razpoka po robovih.
Toreč očitno razpoka, glede na majstre:/

Stik s steno bo pa vedno počil, ker se srečata dva materiala, ki se različno krčita in raztezata. Povezovanje obeh s kiti in silikoni je neumnost, enostavno se naredi drsni stik, tako dobimo kontrolirano povsem ravno razpokico, ki ni moteča.
Kako se ga naredi? Na steno se pred pričetkom kitanja da selotejp, nato se normalno kita, na koncu se višek selotejpa odreže. Tako zadevi nista povezani, kasnejša razpokica je v obliki ravne črte, kar je precej manj moteče kot cik-cak razpoka, ki nastane sicer.
Eni pa tudi obsedeno montirajo gor razne letvice in silikone in vse živo sranje, kar meni izgleda precej slabše od male razpoke.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če boš delal s Knaufom jenajbolje da vse kupiš od njega, isto z Rigips sistemom oz. drugimi. Če si kje iz Lj se zapelji do Kalcerja iz Trzina, pa naj ti naredi predračun (s popisom vsega potrebnega materiala) za tvojo kvadraturo oz. tip stropa.

Potem pa samomalo korigiraš gelde na dejansko stanje, pa kuši tisto kar res rabiš - vsaj pustrezne količine.

Še par napotkov za lažje delo:

http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/vincent/knauf/652