Pozabljen USB ključek

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Skoraj dnevno se uporablja usb ključek doma, služba...
Parkrat se je pa zgodilo, da se je pozabil.

Kar me zanima, kako ključek zaščitit pred firbci:) Da bi dobil novega lastnika ni tak problem. Bolj, da bi kdo po njemu brskal.
Moral bi bit nek avtomatski zaklep. Recimo, če ga par minut ne uporabljaš, da se zaklene.
Varnost je lahko na minimalnem nivoju, samo toliko, da ponudi vpis gesla, pa je že skoraj dost:)

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
jest mam 2 particiji, osnovno in truecryptano, pa pozabu sm ze, neki sm nastimu, da k dam kljuck notr se mi avtomatsko ze pojav menu za mountat kriptirano particijo. Sam ce ga notr pustis pa ne vem, nism gledu mogoce ma tud to opcijo truecrypt da po dolocenem cajtu odmounta

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
jest mam 2 particiji, osnovno in truecryptano, pa pozabu sm ze, neki sm nastimu, da k dam kljuck notr se mi avtomatsko ze pojav menu za mountat kriptirano particijo. Sam ce ga notr pustis pa ne vem, nism gledu mogoce ma tud to opcijo truecrypt da po dolocenem cajtu odmounta
za trucrypt piše, da ni več varen:))
bi bil tako prijazen in pogledal, če se lahko časovno nastavi, da sam odmounta. Hvala!

@all
pri nobenem programu nisem našel, da bi se znal sam "zaklenit" ob ne uporabi. Če se ključek pozabi vštekan, vsaj jst predvidevam, da obstaja tudi enako velika možnost, da se ga pozabi zaklent.

ko pa googlam, mi pa ven meče samo kako z usb ključkom zaklent pc
crazy1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Mas za nastaviti ja, auto-dismount after [ ] minutes of no use.

Truecrypt je za unga k ga bo najdu cist dost varn da bo obupu. Ce je pa geek pa na vsak nacin hoce vidt kaj je gor, pa tud mocnejs zascita pomoje ne pomaga dost, sam vec cajta rab. Tko da razmisli, kokrat se ti zgodi da ga pozabis kje, pa kolk je sans da ga bo ta "pravi" nasel
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala!
Sej podatki niso nič posebnega. In nobene škode ne bi bilo, če bi jih kdo dobi. Bi pa vseeno rad, da ne more vsak, ki zna z miško klikat do njih;)

@krimec
hvala. samo novga ključka ne bomo kupoval, ker ni tolk pomembno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Truecrypt je za unga k ga bo najdu cist dost varn da bo obupu. Ce je pa geek pa na vsak nacin hoce vidt kaj je gor, pa tud mocnejs zascita pomoje ne pomaga dost, sam vec cajta rab.
A bejž no? Kolk več cajta, sto let bo dovolj?
priden.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Truecrypt je za unga k ga bo najdu cist dost varn da bo obupu. Ce je pa geek pa na vsak nacin hoce vidt kaj je gor, pa tud mocnejs zascita pomoje ne pomaga dost, sam vec cajta rab.
A bejž no? Kolk več cajta, sto let bo dovolj?
priden.gif
Ce mas dostop do kompa kjer je bil kljucek notri, 10min

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Vsebina se kriptira z geslom, ce ves geslo torej lahko dekriptiras. Za geslo ven dobit pa kot sem rekel pribl. 10min

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Zadnje geslo ki sem ga ven dal je bilo 9 mestno, alfanumericno, random generirano

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Zadnje geslo ki sem ga ven dal je bilo 9 mestno, alfanumericno, random generirano
To bo verjetno kar držalo. Sem si na laptop instaliral Dashlane (program za shranjevanje gesel in avtomatičen vpis) pa mi je našlo na njem gesel celo morje. Med njimi sicer ni bilo gesla za truecrypt in spletno banko a so bila celo gesla za spletne prijave, na katerih nisem bil nekaj let in jih niti sam nisem več vedel.

PS- se da ta gesla kako izbrisati
sprasujem se.gif