Povezava prenosnika s PC-jem za uporabo intrneta!

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Lepo pozdravljeni, ker pri pregledovanju foruma nisem našel rešitev mojega problema, se obračam na vas, namreč imam prenosnik (Win Vista) na katerem imam intrnet prek PCIMCA reže (mobilni), tega bi rad povezal s stacionarnim računalnikom (Win XP) za delitev intrnetne povezave. Uspelo mi je povezat preko mrežnih kartic, vendar tukaj se je tudi vse zaustavilo, nikakor ne morem vzpostaviti povezave, da bi imel na stacionarnem intrnetno povezavo. Prosim za mal pomoči.

Lep pozdrav!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
na laptopu klikni na pcmcia mrežno kartico in izberi "network sharing", wifi pa v ad-hoc mode.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Darjan verjamem, da sem tečen, vendar mi lahko mal obrazložiš kje najdem te nastavitve, ker namreč Viste ne poznam, no če imaš čas, se bom pa tudi sam mal poigral in če najdem sporočim če zadeva dela.
Hvala in LP

dobiš ****

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nekje v lastnostih tvoje internetne povezave je.
Probaj desni klik na ikono povezave spodaj desno in probaj vse točke v meniju.

Ostalo NE SPREMINJAJ NIČ !!!

Le vklopi "Share this netwrok connection".

Evo tu je opis korakov (tisto pod "Enabling ICS":

http://windowshelp.microsoft.c....mspx#section_2

Nazadnje urejeno:

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Ma naj gre nekam tale Vista, vse nastavil pa še vedno ne dovoli delitev omrežja, verjetno bo treba naložit XP pa bo delovalo kot treba, če pa ima še kdo kak predlog kar na dan. Se bom probal še kaj poigrat, drugač pa kot sem napisal format in XP gor.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako to misliš "ne dovoli" ? Napiše "Nimate docoljenja za ..." ? Ali neko napako ? Kakšno ?

Sicar , a imaš SP2 instaliran ? "Gola" Vista res ni vredna pol kozarca mlačne vode...