Končno mi je uspelo povezati računalnik in TV s kablom, problem pa je, ker nikakor ne morem nastaviti barv na televizorju, ki kaže črno-belo sliko! Mi zna kdo svetovati, kaj naj naredim?
Na compu sem šel pod nvidia nastavitve, vendar pa mi ni uspelo, na tv pa sploh ne vem, kje bi to bilo? Mi zaupaš?Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ne vem kje natanko so nastavitve na kompu, mogoče bo lažje spremenit na TV.
Kabel na TV je scart, na compu pa,hm, okrogel z večimi luknjicam in činčom za zvok podebej. Na pc imam naštimano pal, pa tudi ntsc če vklopim je isto. Zvok dela normalno, v glavnem vse je ok, samo barva me hebe...Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaki kabel?
Kaki šteker na TV-ju?
Kaki šteker na PC-ju?
Kake nastavitve na PC? (video/S-video, PAL/NTSC/SECAM/bla/bla?)
Nastavitve se v glavnem morajo ujemat.
Če imaš S-video na enem koncu, potam mora biti tak vsepovsod.
Če imaš XZ, potem... kužiš foro?
Sem poskusil zamenjati scart vhoda, pa je malo čudno- Na scart1 mi pokaže na računalniku televizor, na scart2 pa HDTV!? Na scart2 ne morem nič štelat, pa tudi dela ne stvar!Citat:
Torej imaš na kompu S-Video.
Ena možnost je še, da če imaš novejši TV priklopi na RGB vhod (ali izklopi, ne vem več kateri je pravi) - probaj dat v drugi Scart priklop, Scart1 je ponavadi RGB.
Kakšen je VGA kabel oz. kam na compu ga vključiš? Kaj je RGB vhod? Imam okoli 8 let star Gorenje sicer...Citat:
Se bojim, da te čaka kakšna predelava kabla, ena 2 pina je treba povezat v scartu med sabo, če se ne motim.
Imaš mogoče VGA -> Scart kabel? Jaz imam povezano tak in deluje brez problema, ker imam RGB vhod na Scart1.
Hm, upam, da obstaja še kakšna varianta, da ne bom moral spet v nabavo kablja? Mogoče kakšna nastavitev? Sicer pa se cel dan jebem s tem, grem zdajle na en per, da se pripravim na basket...Citat:
VGA je stari priklop za monitor - tisti modre barve.
RGB vhod pa pomeni, da vhod omogoča signal ''Red Green Blue'', torej enak signal kot potuje od računalnika do monitorja.
Pri 8 let starem je sicer bolj malo verjetno, da to ima, sicer pa piše RGB ponavadi pri scart priklopu.