Potrebujem nasvet-Blackberry-nakup

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Lep pozdrav vsem.

Odlocam se za nakup blackberrya,vendar bi potreboval nekaj informacij.
Telefon potrebujem kot organizator,telefon,gps... vse v enem...
Zanimajo me tudi +- uporabnikov in pa vasi nasveti in izkusnje z black...
Ali je mozno na ta telefon naloziti navigacijo v smislu i-go,tomtom,garmin....

Hvala vsem za info!

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Je možno naložit Garmin ampak dela samo za ameriko pa ne uporablja offline kart.
Je naložen tist si.mobilov navigator, za katerega je pa treba plačevati, saj vleče karte prek EDGE.
Idina zastonj reštive je TrekBuddy ki zna uporabljati offline karte. Lahko se naložijo garmin karte vendar je treba iz vektorskih kart narest slike .jpg
Opozarjam te še da modeli curve dobijo hitro prah pod ekran.. ponavadi že po kakšnem mesecu uporabe. Tko da če te to moti ne kupuj modela curve. Vse si lahko prebereš tukej http://www.blackberryforums.com/

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Po moji uporabi BBja skratka same pohvale.
Organizator je super, opombe, koledar, opomniki. Prebiranje e-pošte (z večih računov, službeni ter privat) deluje brezhibno. Pregled ter urejanje datotek tudi brezhibno. Kvalitetna izdelava samega aparata, v primeru večje spominske lahko uporabiš kot MP3 player (itak bodo zdaj se našli pametnjakoviči), mogoče malo slabša kakovost slike (za MMS ter na hitro je enkratno).
Ima veliko dodatnih aplikacij na netu, kot za vse pametne aparate.
Kar se tiče pa same baterije, trenutno ni izdelka s tako baterijo na trgu za moje pojme, enako ravnanje kot z npr. P1i, G800 itd....pa mi baterija zdrži 4 dni (to je min. 1 uro pogovorov, 80 mailov, 10 SMS, 5 MMS, BB-messenger non-stop,30 min MP3...).
Skratka me je pozitivno presenetil, je mogoče še vedno malo narejen po "ameriški" miselnosti
wink-1.gif
, vendar vseeno dober izdelek.

Sama navigacija je men tko tko, njihove BB-maps so kar neki, verjetn ker se nism dost ukvarjal s tem...uporabljam pa M-navigacijo in dela super, no minus je balkanske države (ni pokritosti)...drugje po Evropi je super, baterija v tem primeru rabi hu hu hu.....je pa to plačljiva uporaba, tako da premisli....ostalih navigacij nisem preskusil....

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Hvala obema za informacije.

BB bi vrjetno vzel v prosti prodaji,ali pa pri simobilu.Za BB sem si predstavljal,da lahko nalozis kaksno navigacijo(kot na dlancnikih)
Pogoj za nakup pa je vse v eni napravi(gps,organizator,telefon,mail...)

Kako deluje simobilov GPS,nerocnina + prenos podatkov???
Koliko € to znese na mesec,priblizno?
Mel sem neko fiksno idejo da si bom na BB nalozil kaksno free navigacijo,ker mi je skoda placevat mobilnim oderuhom.
Ce pa ne bo slo drugace,bo pac treba placat.

Hvala za info!

iLukeBerry

Pripravnik
3. jul 2008
60
0
6
Btw če maš blackberry pa če hočeš uporabljat tisti njihovo mail storitev je treba dodatno plačevat. 4,75eur al kolk je na mesec pri simobilu + še prenešene podatke.. tko da če polno uporabljaš ta telefon z navigacijo te pomoje nakoncu dost € pride na mesec :D

Splača se kupt 8820 ali 8320 ko ima WiFi vsaj brskaš po netu zastonj tam kjer je WiFi. Sam noben od slovenskih operaterjov ne ponuja tedva modela.

Idina free navigacija je TrekBuddy vendar ni tako dobra kot te za plačevati.
Kvaliteta izdelave telefona je pa povprečna. Starejši modeli 7xxx pa 87xx so bili boljše izdelave..
Glede dodatnih aplikacij tisto kar je dobro pa uporabno je vse za $$$.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Poizkusi s kakšnim P1i, brezplačno navigacijo in simobilovim paketom BB internet,
ki deluje s skoraj vsemi Symbian napravami. Cena je 12 Eur na mesec.

Edino ena pomanjkljivos... ne moreš imeti sočasno paketa internet BB in paketa
zakupljenih podatkov. Internet BB vključuje le 50MB, kar je dovolj za BB, ne pa za
srfanje, sploh, če imaš HSDPA in če simobilov prenos dobro deluje.

Deluje pa ta BB dokaj zanesljivo, na spletni strani si urejaš nastavitve in če ne uporabljaš UMTS bo
tudi baterija delala kar nekaj časa. Če hočeš GPS v napravi, potem si omisli
napravo z vgrajenim GPS-om, morda N95 ali E71, če potrebuješ tudi qwerty tipkovnico.
Poglej tudi telefone-dlančnike z WM in GPS.

BB je poslovna naprava, kjer ni zastonj bonbončkov in realno večina poslovnežev praviloma
več kot pogovore, SMS in BB (šele v zadnjem letu...) ne uporabljajo. Nujna je dobra baterija.
N95 s hitrim Symbianom, dobrimi povezavami, GPS-om, solidno kamero ti lahko
nudi veliko več. Le s ceneno izdelavo serije N se moraš sprijazniti.

Moje mnenje? Če vztrajaš na pogosti uporabi BB in zahtevaš navigacijo... E71.

lp,
Mpix

Nazadnje urejeno:

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Ce obstaja kaksen nacin da se na BB nalozi mobilna navigacija ki dejnsko dela brezplacno(mnavigator,si navigator odpade) potem se bom odlocil za nakup.
Kaksne alternative priporocate namesto BB-???
Pogoji so Gps(moznost naloziti-igo,tomtom,garmin...) mobitel,organizator,mail ter najpomembneje polna tipkovnica!

Hvala vsem za informacije!

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Kot je že nekdo napisal, Nokia E71 je verjetno najboljša rešitev.

EDIT: Nokia ne bo več podpriala BB Connect-a na svojih aparatih, tako da to ni rešitev
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: