Potrdilo o zaposlitvi, če podjetje ne obstaja več

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Ima kdo kakšne izkušnje glede tega, kdo lahko izda potrdilo o zaposlitvi (tisto, kar zahtevajo v javni upravi - da je na njem razviden čas opravljanja dela, naziv del. mesta in stopnja izobrazbe), če podjetje ne obstaja več oz. je bilo prevzeto s strani drugega podjetja? Po eni logiki bi verjetno prevzemno podjetje moralo to v svojih evidencah?

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
ZPIZ dobiš vse takoj. Greš tja rečeš za izpis delovne dobe, in ti naprintajo

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Ne gre za izpis delovne dobe - tisto ni problem - ampak mora biti razvidno (tudi) ime delovnega mesta in (predvsem) zanj zahtevana stopnja izobrazbe. Jaz se tudi s tem nikoli nisem pretirano obremenjeval, ampak v JU imajo striktna pravila glede tega.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Bodi bolj natančen, kaj sploh rabiš? Si siguren, da je zahtevan dokument imenovan "potrdilo o zaposlitvi"? Rabiš za dokazovanje delovnih izkušenj?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Zahtevan dokument nima imena, sem ga jaz tako poimenoval.
smile-1.gif
V zasebnem sektorju to ni potrebno (vsaj ne na tak način), v javnem pa je. Poanta je, da so izkušnje, ki jih navajaš, dejansko bile izvajane na stopnji izobrazbe, ki se zahteva za mesto, na katerega se prijavljaš.

Takole gre ponavadi copy-paste na razpisih:

"Kot delovne izkušnje se šteje delovna doba na delovnem mestu, za katero se zahteva ista stopnja izobrazbe in čas pripravništva v isti stopnji izobrazbe, ne glede na to, ali je bilo delovno razmerje sklenjeno oziroma pripravništvo opravljeno pri istem ali pri drugem delodajalcu."

in tudi (kar moraš dostaviti naknadno):

"Delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe."

V delovni knjižici, ko je še bila, in v ZPIZ evidencah (ali eventuelno izpisu napotnic na študentskem servisu) stopnje izobrazbe ni. Papirje lahko dobiš od preteklih delodajalcev (pomaga, če si v dobrih odnosih
cool-1.gif
), vendar se pojavi "problem", če kakšen ne obstaja več...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Se mi je zdelo da gre za to. Potrebuješ pogodbe o zaposlitvi in ZPIZ izpisek kot dokaz, kako dolgo je zaposlitev trajala.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Na pogodbo sem pomislil... ampak je bila pri tistem delodajalcu tipska (oz. kakorkoli se že reče tisti na obrazcu DZS, kjer samo fielde izpolniš) in v njej ni navedene ne zahtevane stopnje ne "količnika". :D Razen če bodo na lepe oči iz navedenih del sklepali stopnjo...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ne kompiciraj preveč, sploh če gre šele za prošnjo za zaposlitev.

Naredi printscreen delovne dobe na spletni strani ZPIZa, nato pa v CVju jasno navedi za vsako službo naziv delovnega mesta in zraven še: "(zahtevana Ž. stopnja izobrazbe).

Fertik deu.
zmaga.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.451
3.766
113
Sicer stara tema ampak - če hoče kdo bolj formalizirat so zahtevane izobrazbe v nekaterih kolektivnih pogodbah na katere se lahko sklicuje.