Potovanje po Ameriki (LA-SF-LV)

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Naslednje leto se nameravamo 4 podati na potovanje po Ameriki in sicer Los angelesu - San Francisco - Las vegas - Los Angeles. Seveda si bomo vmes pogledali Grand canyon, Death Valey, parke, mogoče San Diego,..... in še kaj.

Pa me zanimajo kakšne izkušnje. Kaj priporočate, da si še ogledamo, pri kateri firmi najamemo avto na letališču v Los Anglesu (ali že rezerviramo prej po netu), kako je z najemom sob po motelih (prej rezerviramo ali na samem mestu), iz kje je najugodneje leteti (zaenkrat Munche - LA, preko Londona=600 € z vsem),....

Hvala

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Pred kratkim sem se vrnil s potepanja po Ameriki...
Na kratko: avto bi ti predlagal da si rezerviras kar preko interneta, ker menim da je ceneje kot na licu mesta. Mislim da je najugodneje alamo (alamo.com). Glede sob ne vem, sem spal skoz samo po hotelih. Za karte pa poglej na explora.net (tu sem jaz kupil). Je pa res, da prej jo kupis, ceneje jo dobis. Jaz sem za karto iz LJ - NY in nazaj Miami - LJ odštel 780€ - 2 meseca pred odhodom. Če bi rezerviral prej bi jo dobil za kakih 600€. Mislim da bi za 600€ moral dobiti karto iz LJ oz eventuelno Graza.

Če pa te še kaj posebej zanima pa kar vprašaj...

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Naslednje leto se nameravamo 4 podati na potovanje po Ameriki in sicer Los angelesu - San Francisco - Las vegas - Los Angeles. Seveda si bomo vmes pogledali Grand canyon, Death Valey, parke, mogoče San Diego,..... in še kaj.

Pa me zanimajo kakšne izkušnje. Kaj priporočate, da si še ogledamo, pri kateri firmi najamemo avto na letališču v Los Anglesu (ali že rezerviramo prej po netu), kako je z najemom sob po motelih (prej rezerviramo ali na samem mestu), iz kje je najugodneje leteti (zaenkrat Munche - LA, preko Londona=600 € z vsem),....

Hvala

Rentanje - kakor kakšen avto in kakor kje. Moje izkušnje (4 kolesni pogon) so bile, da je bilo na tem obmocju najceneje rentati Hertz, seveda z vrnitvijo avtomobila v isto lokacijo, kjer je bil rentan. Ce vracas drugje (npr. rentanje v LV, vrnitev v San Diegu), to vedno podrazi najem. NUJNO je treba prej rezervirat (kot je bilo opisano, najem na kraju dogajanja nabije ceno v nebo).

Vnaprejsnje rezervacija bivanja je nujna samo v primeru, ce res hoces stanovati na doloceni lokaciji (npr. v Yosemite lodge-u znotraj Yosemite valley), se posebej, ce je ta poceni (hostel npr. v centru SLC ali kamping plac v kakšnem od razvpitih parkov, ki si jih sam naštel). Izjema je le kamping plac v Death valleyu - najbrž ni treba razlagati, zakaj zanj ni posebnega zanimanja v poletnih mesecih
wink-1.gif
.

Drugace ni nujno, se posebej ce imas avto. Brez panike se da dobiti cisto OK sobo v OK motelcku na OK lokaciji (torej ne na terenu, ki ga obvladujejo tolpe) za 50 dolarckov 15 milj iz centra v haupt sezoni. Pozor seveda pri nacionalnih parkih - tam se 15 milj zna hitro spremeniti v 40 milj.

Cene povsod zrastejo cez vikend (nocenje iz petka na soboto in iz sobote za nedeljo).

Ce mislite obdelati vec kot 5 nacionalnih parkov, si zrihtajte karto America the beautiful (kupis ob vstopu v enega izmed parkov, kjer ta karta velja) , ker je to ceneje, kot sprotno placevanje vstopnine. Ampak pozor! Karta velja samo za nacionalne parke (parke, ki jih ima pod oskrbo NPS - US Department of interior. Karta NE VELJA za drzavne parke (t.i. "state parks" npr. "red rock" pri Sedoni) in za parke pod oskrbo indijancev (npr. Monument valley).

Glede letalskih kart je pa tako - prej je ceneje. To je edino pravilo, ki vedno drzi.
Ostalo je pa odvisno od tega, koliko ste pripravljeni pri tem trpet (se prekladat iz aviona na avion, se cjazit do minkena in podobni uzitki).

Ce te zanima kaj vec, pa podrobneje vprašaj.

Nazadnje urejeno:

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Od velikih verig motelov mislim, da je Motel 6 najcenejši. Rezervirat je pa pametno med vikendom, ker se lahko zgodi, da je v bližini kakšen dogodek (recimo rodeo) in potem po celem mestu iščeš motel, ko jih zmanjka pa prideš ob polnoči v kamp za cesto.
tongue-1.gif