Potni nalog za službeno pot v tujini

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdravljeni,

prvič se srečujem z pisanjem službenega naloga za službeno pot v tujini.
Direktor podjetja (lastnik) ter zaposleni sta opravila službeno pot v dolžini x km v trajanju 17ur in 20 minut.

Gledal sem v Obrtnikovem svetovalcu in mi je glede dnevnice popolnoma jasno (55€ / osebo za trajanje od 14-24ur), ni mi pa popolnoma jasno glede kilometrine.
Na službeno pot je peljal direktor s svojim osebnim avtom, zato gre tukaj za izplačilo (povpračilo) po prevoženih kilometrih in po priloženih listkih od cestnine.
Po koliko se obračuna km? V Obrtniku piše da do 30% cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina -> a to velja za ceno v državi, kamor se je potovalo?

Če prav razumem je potrebno za vsakega udeleženca službene poti napisati svoj potni nalog?

Aja, pa jaz sem se lotil pisanja potnega naloga na zato namenjen obrazec od ALEA-e (sicer so vrednosti predvidene še v SIT, ampak sem popravil) -> je v redu ta sistem?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Ja, za vsakega posebej je potrebno napisati svoj potni nalog s tem, da se sopotniku obračunajo samo dnevnice in stroški hotelov,... Voznik polek ostalega vpiše še kilometrino, ki je sedaj res okrog 0,37€/km. Bi moral še preveriti. Potnemu nalogu se priloži še poročilo službenega potovanja, ponovno za vsakega udeleženca posebej. Čeprav jaz sem včasih delal tako, da sem napisal poročilo za vse skupaj, potem pa natisnil X izvodov in se je vsak podpisal na svojega. Potem pa gre to vse skupaj v računovdstvo in arhiv.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Hvala vsem za odgovore, sem izvedel kar me je zanimalo.
Zvezdice za tistega, kateri jih še ni dobil od mene.