Potek plačil po kasko popravilu - lizing

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Znanec imel popravilo avta po kasku (lastnik je lizing hiša).
Po popravilu dobil ponudbo za poravnavo od zavarovalnice.

A to potem potem gre denar komaj njemu, pa potem treba plačat na servisu ("za nazaj")?

Pred leti sem imel podoben primer, pa se mi zdi, da je bilo drugače.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V tem primeru mu je LH izdala dovoljenje/pooblastilo za popravljanje. Načeloma je za to zaprosil že servis. Zelo verjetno je tvoj znanec dobil dopis o poravnavi in hkrati odstopno izjavo v korist servisa. Zavarovalnica bo po podpisani poravnavi in izpolnjeni odstopni izjavi denar nakazala servisu.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ni odstopne izjave. Samo poravnava.
Tam čaka prazna črta za vpis številke TRR (in SWIFT ter sorodne krame) in treba ta list vrniti zavarovalnici.

Verjetno ne pričakujejo, da bo tip TRR servisa izvohal in vpisal.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Možno, da je prišlo do komunikacijskega šuma na relaciji zavarovalnica-servis. Meni se je pred leti zgodilo podobno, ko me servis "ni našel" v svoji dokumentaciji, pa mi je zavarovalnica brez vprašanj poslala enako poravnavo, s praznim mestom za vpisat TRR.

Tu imaš še četrto stran (lizing hišo) in je možnosti za zajeb še več.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Nikjer ne piše, da je treba karkoli s servisom. A zavarovalnica predpostavlja, da je ta laik telepat? Ali sam iz zavarovalniškega foha?
Mu bom svetoval, da vse vpletene po telefonu pokliče, pa da se zjasnijo...

Kot rečeno, pri mojem primeru nisem nič rabil servis po TRR spraševat pa zavarovalnici pošiljat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Delaj ti kar hočeš. Po možnost še z nakaznico denar prevzemite od zavarovalnice, ker če ne vrneš ta papir z izpolnjenim TRRjem ti bo zavarovalnica naredila točno to. Če misliš da bo dobil več dearja kot znaša račun popravila si se a tudi uštel... Samo poenostaviš zadevo z vpisom pravega TRRja. Drugače imaš podatek o TRRju servisa na računu, katerega je sorodnik /whoever dobil ob zaključenem popravilu, razen če je to pod kozolcem z keš-only varijanto.
Pa ontopic... Verjetno se je vozilo popravljalo na servisu, ki nima pogodbe z zavarovalnico...
Pa servis oz. zavarovalnica je dobila soglasje LH, drugače ne bi dobil v roke poravnave... Dobil bi nič.