Potapljaška maska

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
A mi lahko prosim svetujete katero masko naj si kupim. Po pravici povedano sem imel nazadnje masko pred davnimi leti (ca. 15 let nazaj) in ker sem res tu "mrzl", bi rabil vašo pomoč...zdaj cena....hmmmm....tam nekje do 50€ če se da...

hvala

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
odvisno od globine

če misliš šnorklat malo ob obali je praktično vseeno, samo da ti dobro tesni

če boš šel pa globje pa obvezno čim manjša in silikonska

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
ma rabim jo bolj za snorklat, ampak teh jajc iz raznih Hervisov ipd. ne mislim niti v roko primit, saj je imel lani kolega neko masko iz Hervisa za 35€, pa ni zdržala več kot 3 dni, saj je šla guma za okoli glave, dihtala pa je tak, da nisi mogel več kot 5 min skupaj snorklat, saj je blo vode not za izvoz...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
recimo Mares, Cressi

skor nimaš kaj falit, samo vseeno jaz to nebi čez internet kupoval, ker ti more na glavo pasat, kar pomeni, da morš probat...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
aham ok....bom pogledal malo po Mariboru če je kje kaj pametnega za dobit

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
V MB maš BelindaSport v novi avtobusni postaji, Mares in Cressi ma zagotovo, od vstopnih pa vse do profesionalnih mask. kupi si še zraven snorkel s silikonskim ustnikom da te ne bodo dlesni bolele.

lp bluub

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
V MB maš BelindaSport v novi avtobusni postaji, Mares in Cressi ma zagotovo, od vstopnih pa vse do profesionalnih mask. kupi si še zraven snorkel s silikonskim ustnikom da te ne bodo dlesni bolele.

lp bluub

thnx za tole....bom šel pogledat in verjamem, da bom nekaj našel
zmaga.gif

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Poglej v Seaway , kupil pri njih Scubapro, imam že več kot deset let dva kosa in sta OK.
Dokupil sem samo rezervno klipsno, ki mi je po parih letih počila.
Vem da iste zadeve prodajal tudi Lovski mojster v City parku.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ma kvalitetna maska je že za 35€, in raje vzami tisto ki ima večje "oke" da boš več videl, probaj beli silikon, da ni vse temno. Prav ti je pa tako da jo samo prisloniš ob obraz (brez zataknit paščka), zadržiš dih in ti ne sme pasti dol. S tako masko greš lahko tudi na 50m +. Firme: Cressi, Scubapro, Aqualung,..
Preden greš v vodo z njo! Pljuni na suhe šipice, dobro razmaži in šele nato speri z vodo (brez tikat šipic) in se ti ne bo meglila več. Špreji ne pomagajo, samo človeška slina! To ti bodo znali reč največji mojstri potapljanja.

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Pred cca. 1 mesecem sem si v Belindi kupil Mares X-vision za 50 EUR.
Uporabljal sem jo 14 dni in sem zelo zadovoljen...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik Guli pravi:
Pred cca. 1 mesecem sem si v Belindi kupil Mares X-vision za 50 EUR.
Uporabljal sem jo 14 dni in sem zelo zadovoljen...

bom tudi sam vzel tole masko, saj se mi zdi 40€ (akcija) dobra cena...