Posvoji punčko in reši otroka

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36

Posvoji punčko in reši otroka

Punčka iz cunj je igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta. Marsikateremu otroku je že v preteklosti predstavljala družbo, danes pa simbolizira otroka iz države v razvoju, ki potrebuje našo pomoč. Letno v svetu še vedno umre več kot 2,5 milijona otrok, ker niso bili cepljeni.

Vsaka posvojena punčka zagotovi cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim:

o davici,
o ošpicam,
o oslovskemu kašlju,
o otroški paralizi,
o tuberkulozi in
o tetanusu.

Punčko iz cunj lahko izberete na sedežu UNICEF-a Slovenija vsak delavnik med 9. in 16. uro ali pa jo naročite tukaj. .

2P3000%20Eva.jpg

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dejmo take teme prosim brisat no. zdaj clovek se na forum ne bo mogel brez teh neumnosti.

unicefu pa kar placuj. za orozje ja...
rolleyes-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
lej, ce imas probleme z mano mi pisi PS
priden.gif

ce pa pri 35 letih se nisi zenske nasel se pa ne na forumu izzivljat

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
UNICEF smrdi do neba. "Dobrodelna organizacija", ki sponzorira nogometaše Barcelone. Isti hip, ko sem izvedel kakšno plačo dobiva šefica (ne vem kdo je zdaj šef) slovenskega Unicefa, sem prenehal z nakupovanjem njihovih čestitk in donirati za "lačne otroke v Afriki". Enako velja za Rdeči križ.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
Dajte mi TRR nekoga, ki naj bi prek Unicefa dobil ta denar. Mu nakazem z velikim veseljem znesek nakupa puncke, pa se kaksen evro vec. Prek "posrednikov" kot sta Unicef in Rdeci kriz pa NO WAY!!!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
S teboj? Zakaj? S polži in ostalimi nevretenčarji tudi nimam problemov.

Če tu UNICEF ne lajka greš pa lahko na www.kiva.org, pa tam nekoga najdeš.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Dajte mi TRR nekoga, ki naj bi prek Unicefa dobil ta denar. Mu nakazem z velikim veseljem znesek nakupa puncke, pa se kaksen evro vec. Prek "posrednikov" kot sta Unicef in Rdeci kriz pa NO WAY!!!

tko se pa ne bo šlo, ker potem ne bojo mogl krast €. pa še to kar očitno večina ni vedla, tile "nesebični dobrodelneži" so si privoščili kar nekaj otrok med svojim "pomaganjem"
smirk-1.gif

nesebično my ass
ne-ne-1.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Jaz tudi mislim, da gre prek Unicefa precej denarja v napačne roke. Ampak vseeno pa določen del gre za pravo stvar. Tako da vseeno dajem/kupujem tudi pri Unicefu, ne pa toliko kot bi lahko.

Sicer so mi pa najbolj všeč različne variante "posvajanja" otrok v nerazvitih državah, ko plačaš nekaj casha in gre potem za šolanje, ipd. konkretnega otroka. In imaš tudi stik s tem otrokom potem, ti piše, etc. Čeprav sem o tem samo slišala, ne vem, kako prit do tega načina. No, in tudi ne vem, če tu tudi vse štima. A kdo tokaj pozna?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A ni blo rečeno, da ima Barcelona tist napis na dresih "gratis"?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
ksz

mene moti, ker to ponujajo otrokom po solah. Potem mu pa doma razlozi zakaj je to bedarija, ko so ga pa tako navdusili, kolk bo pomagal
rolleyes-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Vedno bolj popularno je mnenje, da ljudem v Afriki najbolje pomagamo tako, da jim ne pomagamo. Vsaj ne z paketi in denarjem, ki gredo preko posrednikov in se potem znajdejo kaj veš kje. Običajno v rokah ljudi z orožjem, da nahranijo svojo vojsko. Sedaj lepo počasi umirajo in imajo majhno upanje za boljše čase, zelo kruto se sliši, ampak to upanje je treba stran vzet. Potem pa bomo vidli kaj naredi žival stisnjena v kot. Tudi na ljudi z orožjem se bodo spravli čeprav jih bodo klali kot zajce.

So pa iskrice optimizma za afriko z njenega juga. Še posebej Južna Afrika postaja vedno bolj močna in ideje o združeni afriki oz. vsaj večini držav postajajo glasnejše. Morda čez 50-100 let če gre vse prav.

Čeprav ne vem no, težko je rečt. Afrika je ogromna in zelo kompleksna, veliko o njej sploh ne vemo.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Po tem, ko je predsednik postal Mandela, je slo JAR samo navzdol. Cez 50-100 let bo to samo se ena od afriskih drzav, ki bo cakala na pomoc.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Kdo pa jih je?

Taka pomoc je naredila veliko skode. V afriki imas zelo rodovitne predele. Zaradi podnebja in rodovitne zemlje bi lahko zeli nekajkrat letno. Ne pa tako kot nasi kmetje, ki morajo gnojit, da enkrat na leto poberejo. In vcasih so ponekod celo to poceli. Zdaj pa so to opustili.

Jah. Je tako preprosto
grims-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
bedno v JA je to, da je manjšina na oblasti ( belci) in ti izkoriščajo večino
jezen.gif

13.gif

Oprosti, kaj? Ves, obstaja en tip (ponavadi se o njemu uci v 9 razredu osnovne sole, ki si ga ti ocitno padel), ki mu je ime Nelson Mandela, in bi se morda ne bi popolnoma strinjal s teboj.

Drugič bi bilo morda bolj modro, ce si tiho.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Sieg heil tudi tebi, brat Slovanski!

Ko se znebimo niggerjev so Judki naslednji na vrsti, potem se bomo lotili pofukanih ciganov, nato pa še tistih jebenih slovanov!

Cak, ups, kaj?