Postopek formatiranja - hp/vista

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav,

v kratkem me čaka naloga formatiranja diska na prenosnem računalniku HP, kateri ima posebno particijo Recover(y) (tipkam iz glave, ker nimam laptopta pred sabo).

Na njem so sedaj naloženi win vista in je želja, da so tudi v prihodnje.

Zanima me, kakšen je postopek formatiranja v tem primeru (particija recover) in pa kaj pomeni, če je naložena vista (originalna)? Se postopek dosti razlikuje od nalaganja xpjev?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je Vista na recovery particiji to pomeni, da pri zagonu pritisneš neko tipko (poglej v navodila) in zaženeš inštalacijo Viste.

Če pa nalagaš Visto (ali kateri drugi OS) iz svojega medija, pa pri instalaciji izbereš večjo particijo (tista z Visto bo najverjetneje 20 GB ali manj), jo formatiraš (jaz izbrišem particijo in potem naredim quick format) in inštaliraš.

Postopek se ne razlikuje kaj dosti med Visto in XP, pač ni več tistega začetnega ''DOS'' setupa, ampak je že takoj grafika od Windowsov, to pa je tudi edina večja razlika.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Če je prva varianta (vista na recovery particiji) se v samem postopku nalaganja lahko tudi formatira disk?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno od recovery particije. Lahko da ima "one click setup", torej štartaš in ne delaš več nič, na koncu pa dobiš Visto gor, kot si imel ob nakupu.
(ali pa štartaš, pa javi napako in ne naredi nič, kot je na laptopu od znanca
tongue-1.gif
)

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Kako pa narediš format particije na kateri je vista in naložiš nov os (win7)?

firbcna

Zelenc'
14. feb 2008
14
0
1
Mi lahko zaupaš kateri laptop imaš? Jaz sem kupila v Italiji hp Pavilion dv6-1215sl z visto, downgrade oz. format je potekal brez problemov, zatakne se pri driverjih, ker na spletni strani od hp support .

Imam vprašanja: mi lahko prosim kdo pomaga do driverjev:

1. Grafika ATI Mobility Radeon HD 4650,
2. Audio Device on High Definition,
3. Network controller,
4. SM Bus Cont.,
5.Video Contr (VGA).
P.S. wireless je prepoznan, samo ga ne morem enablat.
Hvala!
cheer.gif

firbcna

Zelenc'
14. feb 2008
14
0
1

pod točko 1. izbereš Graphics, OS XP, Mobility Radeon, na listi Product Model ni 4650.
hvala za pomoč