Posta - vec razlicnih ponudnikov

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Pozdravljeni,

zanima me ce mi lahko kdo prosim pomaga.

Imam tezavo da imamo recimo 4 razlicne ponudnike internetnih storitev, s tem tudi 4 razlicne postne predale ki se vsak dan zelo uporabljajo. Najvecja tezava nastopi, ko imam izhodni streznik nastavljen na siol, jaz pa sem takrat na lokaciji, kjer imamo amis in potem moram vedno spreminjati postne predale.

Pravtako se mi to dogaja na drugih lokacijah, kjer se imamo T-2, najveckrat pa se uporablja mobitel.

Obstaja kaksen univerzalni streznik, kjer bi lahko bil vedno odhoden, neglede na katerem ponudniku bi bil prijavljen? V postev tudi pride cenovna resitev (to pomeni da se nekemu ponudniku placuje), ce pa se je zastonj, pa se toliko boljse.

Hvala za odgovore,

LP
Denis

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Zal nebi rad se en postni predal odpiral, edino ce ima moznost tudi da mi na gmail avtomatsko posilja vso ostalo posto?

Hvala za odg. , ce pa se ima kdo kaksen predlog pa z njim na dan.

Lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Točno tako
smile-1.gif
.

Na Gmail dobiš vso pošto in potem pri pošiljanju lahko tudi izbiraš, iz katerega naslova naj se pošljejo sporočila.

Vse, kar moraš narediti, je:

- odpreš Gmail račun
- v nastavitvah dodaš vse obstoječe predale za elektronsko pošto

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Preglej ali ima kateri od ponudnikov možnost SMTP avtorizacije.
Uporabi potem strežnik z avtorizacijo in pošiljal iz katerega koli omrežja preko tistega strežnika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DCD pravi:
Preglej ali ima kateri od ponudnikov možnost SMTP avtorizacije.
Uporabi potem strežnik z avtorizacijo in pošiljal iz katerega koli omrežja preko tistega strežnika.
Večina jih ima.

Torej za vsak račun potem nastaviš "njegov" odhodni strežnik.

Problem bo edino, če si kje na internetu, kjer ti to blokirajo v vsakem primeru. (pri T-2 so se nekaj glede tega pritoževali, samo se zdaj ne spomnim detajlov, mogoče je omenjeno v temah o T-2 pod Telefonija in internet )

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Hvala vsem zaenkrat, bom najprej sprobal preko gmaila, sploh nisem vedel da se to ponuja
smile-1.gif

LP
Denis