Posodice za prašek / tekoči detergent

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Čemu služijo posodice za prašek / tekoči detergent, ki se jih da direktno v boben pralnega stroja? Tako ali tako je prva stvar, ki se zgodi, da voda steče čez posodico za doziranje (na stroju) in naprej v boben. Kje je potem razlika, če je detergent v bobnu par sekund prej (v primerjavi s tem, če ga naliješ v za to namenjen predal na stroju)?

nexi

Pripravnik
18. maj 2009
89
0
6
Ljubljana
Baje (po navodilih teh mojstrov, ki popravljajo pralne stroje), da je precej bolje dajati prašek (tekoč ali v zrnih) direktno v boben, ker če ga daš v posodico pralnega stroja, se nabira na njenih stenah in v ceveh ter ga tako pride manj v boben. Pralni stroj ti lahko tako potem zaradi teh oblog tudi splesni + oblačila so slabše oprana +porabiš več praška.

17758-icon_confused.gif
)...madeži od deodorantov - če daš v posodico pralnega stroja jih ne opere, če ga daš pa direktno v boben pa jih.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi sam sem pomislil na takšno razlago, ampak po isti "poti" kot gresta prašek in tekoči detergent, steče vsako pranje tudi 50+ litrov vode. Zdaj če to ne spere zadeve, pa res ne vem, kaj jo...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja, pa je ne. Sem že tako svinjske dozirne predalčke videl, da smo jih namakali po en teden
tongue-1.gif
sploh kak mehčalec temne barve zapaca fu£

hint: po vsakem pranju vzemi dozirni predalček ven (ja, res se lahko ven vzame, veliko finih dam tega ne ve) in speri pod pipo, posuši in daj nazaj

tako jaz delam, so call me weird

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ker se sčasoma noter nabere svinjarija. Pri meni se sicer nima časa, mi je pa žal da nisem kakega bolj zapacanih primerkov slikal za arhiv
smile-1.gif

Upaš trditi da je predalček tvojega pralnega stroja ultra čist? Vzemi ga ven, morda boš presenečen.

In če je pranje že v štartu svinjsko, težko dobro opere perilo. Hough.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.082
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

In če je pranje že v štartu svinjsko, težko dobro opere perilo. Hough.
"Svinjsko" od detergenta. Ja ej, tega se je pa res za bati
grin1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Sicer ne vem kako vi perete, ampak sama dajem dostikrat v predpranje in tam je treba dat 2x prašek (torej dve posodici nafilat). Kaj naj torej preklopim samo na to, da dam prašek direktno na cunje in that's it?
Zgleda bo treba nabavit tekoč detergent, samo da kupim(o) nov stroj...
rolleyes-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ja, pa je ne. Sem že tako svinjske dozirne predalčke videl, da smo jih namakali po en teden
tongue-1.gif
sploh kak mehčalec temne barve zapaca fu£

hint: po vsakem pranju vzemi dozirni predalček ven (ja, res se lahko ven vzame, veliko finih dam tega ne ve) in speri pod pipo, posuši in daj nazaj

tako jaz delam, so call me weird

Pri nas doma tudi spiramo, ker se sčaosma res nabere že preveč tistega praška in je bolje sproti spirati.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No vsaj ena da tudi to dela.

@Tjasa, predpranja ne rabis, ce niso cunje RES umazane, pa se takrat skoraj ne
smile-1.gif

nov stroj ti pa @Sevlje zrihta
zmaga.gif