Poslovni trr kje najceneje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.201
113
Celje
Po spletu okoliščin sem odprl s.p. Iz katerega bo mesecno narejeno 2-5 racunov. Placil nic, razen prispevkov. Ne rabim kreditov, kartic, limita... nic. Osebni racun mi na banki nocejo “oznaciti” kot kombiniran osebno/poslovni. Delavska je menda se najcenejsa ampak na letnem nivoju se vedno hitro 100€, kar v 100 letih pomeni kar nekaj denarja :).

Imam pa ze Revolut. Ko sem ga prijavljal na furs sem imel opcijo “ali ga boste uporabljali v poslovne namene”. Ampak takrat se nisem imel spja. Je to to? Se da kasneje ta izjava spremeniti?

Ali vseeno bolje da odprem se en dodaten racun v slo? Mi je pa neumno placevati vec za nekaj kar je drugje ceneje.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
438
138
43
NLB ma opcijo osebno/poslovnega računa. BTW, kdo pa zahteva, da imaš kot s.p. odprt poslovni račun? Razen seveda, če ga želiš imeti objavljenega na AJPES in če te v to sili banka...

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.201
113
Celje
NLB ma opcijo osebno/poslovnega računa. BTW, kdo pa zahteva, da imaš kot s.p. odprt poslovni račun? Razen seveda, če ga želiš imeti objavljenega na AJPES in če te v to sili banka...

Ne vem tole sem bral:
Dne 1. 7. 2018 se prične uporabljati novela Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (Ur. l. RS, št. 7/18, 9/18, v nadaljevanju: ZPlaSSIED), ki v šestem odstavku 192. člena določa, da imetniki transakcijskega računa, ki so fizične osebe, ponudnikom plačilnih storitev, ki vodijo transakcijske račune, za namen javnega in brezplačnega dostopa do podatkov v Registru transakcijskih računov (RTR) zagotavljajo podatek, da se transakcijski račun uporablja tudi za opravljanje dejavnosti, in sicer preden začnejo transakcijske račune uporabljati za opravljanje dejavnosti. Tudi fizične osebe, ki transakcijski račun že uporabljajo za opravljanje dejavnosti, morajo do 1. 7. 2018 to sporočiti ponudnikom plačilnih storitev, ki vodijo njihove račune. V zvezi z navedenim so določene tudi kazenske določbe za prekršek s plačilom globe med 500 do 5.000 EUR. Nadzor nad izvajanjem navedenih določb je v pristojnosti FURS.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Tudi revolut lahko za to uporabiš. Na slovenskem fursu si pokrit, krsis pa pogoje revoluta. N26 bussines je komplet vse zastonj in po reglcih, tako banke kot dacarjev.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
438
138
43
igi, ok, razumem. Nazadnje sem to preverjal, če se ne motim, v začetku leta 2018. Takrat sem od FURS dobil odgovor, da niso skrbnik registra transakcijskih računov, temveč da je to v pristojnosti AJPES. Na AJPES sem takrat dobil odgovor, da njih dejansko ne zanima, če imaš račun javno objavljen ali ne.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Po spletu okoliščin sem odprl s.p. Iz katerega bo mesecno narejeno 2-5 racunov. Placil nic, razen prispevkov. Ne rabim kreditov, kartic, limita... nic. Osebni racun mi na banki nocejo “oznaciti” kot kombiniran osebno/poslovni. Delavska je menda se najcenejsa ampak na letnem nivoju se vedno hitro 100€, kar v 100 letih pomeni kar nekaj denarja :).

Imam pa ze Revolut. Ko sem ga prijavljal na furs sem imel opcijo “ali ga boste uporabljali v poslovne namene”. Ampak takrat se nisem imel spja. Je to to? Se da kasneje ta izjava spremeniti?

Ali vseeno bolje da odprem se en dodaten racun v slo? Mi je pa neumno placevati vec za nekaj kar je drugje ceneje.
Od slovenskih imaš dokaj dobro opcijo za novoustanovljene s.p.-je tudi pri Sberbanku paket podjetnik začetnik, ki je prvo leto free potem pa sicer 3€ na mesec, ampak že vključuje spletno banko ter mislim da 6 nakazil na mesec. To je potem dovolj da plačaš vse prispevke, akontacijo dohodnine in si ostalo prenakažeš na osebnega. Poleg tega imaš zraven zastonj še osnovni osebni račun (ampak res čist osnovnega, ki niti spletne banke ne vključuje, čeprav so meni v štartu prodali drugo zgodbo in se potem izgovarjali na nevednost referentke al korkoli je že...). Glede na to da je free, sicer sedaj uporabljam tudi ta osebni račun. Plačam edino zraven 0,5€ za spletno in mobilno banko, vsa plačila itd pa itak izvedem preko Revoluta.

Če hočeš čisto free, pa N26 Business al Revolut Business (je po novem najnižji plan tudi free).

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Hvala za info glede revoluta. Nazadnje, ko sem gledala se ni bilo free verzije. Sem si odprla včeraj, če me n26 stera, ker uporabljam osebnega. Takrat se ni bilo možno odpreti biznis, dveh pa ne dovolijo imeti...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Hvala za info glede revoluta. Nazadnje, ko sem gledala se ni bilo free verzije. Sem si odprla včeraj, če me n26 stera, ker uporabljam osebnega. Takrat se ni bilo možno odpreti biznis, dveh pa ne dovolijo imeti...
Ja včasih ni blo free plana. Drugače se pa naj bi dalo pri N26 sedaj baje vsaj zapret osebnega in potem odpret Business (včasih vem da niso dovolili odpreti novega X let).

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Ja, to se baje da, ampak ne bom zdaj menjala spet. Nekaj časa bom na račun pisala oba, n26 in revolut in če bo n26 kdaj zakomplicirala, ga bom enostavno zbrisala. Sem ravno slabo leto nazaj vse sterala, da so začeli na n26 nakazovati in če ga brišem bom mogla spet težit. Tako bo pa en "mehek" prehod. Ne pustijo pa na n26 isti račun uporabiti za biznis - torej da bi samo plan spremenil. To bi pa takoj naredila. Upam, da bodo kdaj dovolili