Poslovni najem vozila

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
X3 3.0d, 06, avtomatik, popolnoma vsa oprema (hlajenje sedežev, bla-bla), 146k km, vrhunsko ohranjen brez hibe;

Teoretično govorim, da imam ta avto, prodat ga nemislim, bi pa ga nekako vnovčil da bi nekaj zaslužil, dal v poslovni najem kaki
firmi, mogoče taksistu, kakemu privatniku, bla bla...

Koliko bi bila realna cena najema na mesec/pol leta/leto/tri/pet/deset? (avto kot pri leasingu registrira in vzdržuje najemnik)

Prosim za minimalistične cene, v nebo nabijat znam sam.

Hvala.

Nazadnje urejeno:

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej ni nujno da ga vzame poslovnež, lahko ga kdo ki ni leasing sposoben, denar pa načeloma ima...

Tisti ki denar "načeloma ima", ga bo keširal in se ne zajebaval z nekimi obroki, tisti, ki za leasing ni sposoben, tudi za tvoje obroke ne bo sposoben, tisti, ki pa zna izkoristiti vse dobrobiti operativnega leasinga, pa le-tega ne bo jemal pri fizični osebi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ne vem, 300 €? več se mi zdi drago, X3 baš ni X5 oder X6...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sej ni nujno da ga vzame poslovnež, lahko ga kdo ki ni leasing sposoben, denar pa načeloma ima...

To kar kliče po kraji. Kak Romun, Bosanec, Ukrajinec na "začasnem" delu v Sloveniji so idealne stranke za tvoj posel.

Enih 200 € plus stroški(teoretično). Za kaj več dvomim, da bo kdo hotel voziti tvoj BMW. Taki BMW-ji se prodajajo med 17.000 do 19.000 Eur. A sploh obstajajo taki z ročnim menjalnikom?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

To kar kliče po kraji. Kak Romun, Bosanec, Ukrajinec na "začasnem" delu v Sloveniji so idealne stranke za tvoj posel.

Enih 200  plus stroški(teoretično). Za kaj več dvomim, da bo kdo hotel voziti tvoj BMW. Taki BMW-ji se prodajajo med 17.000 do 19.000 Eur. A sploh obstajajo taki z ročnim menjalnikom?

Kraja je naceloma super, zadeva je full kasko, varcina ostane, skrtka to me niti nebi motlo.

Pa nimam avta, zanima me le kok zadeva stane...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Zavarovanje "rent-a car-a" te pride enkrat več kot zavarovanje za "normalne" uporabnike.
Za varščino je spet potrebna gotovina, ki pa je pri tvojih strankah vprašljiva(če jo sploh imajo). In tudi vprašanje kako veliko varščino zahtevaš. Kakih 100 eur bi bilo premalo par tisoč pa dosti preveč.

Iz prakse vem, da ljudje marsikaj obljubijo, ko pa je treba plačati pa tega nočejo.

Na firmi se nam je zgodilo, da si je ena stranka sposodila " rentala " avto (Renault Thalia) in se z nujim odpeljala na drugi konec Slovenije in se od začetka še javljala na telefon potem pa je za njo izginila vsaka sled. Avto nam je pomagala najti policija po 3 mesecih. V tem času je z avtom stranka napravila 10.000 km uničila šobe na DCi-ju. Tožba se vleče se zdaj pa je že dve leti od tega.

Lahko se ti zgodi, da ti nekdo renta BMW pa iz njega pobere turbino, avtomatski menjalnik, diske, kake dele od skupnega voda in na tvoj avto namontira svoje stare in pokvarjene dele. Tega od začetka niti ugotovil ne boš. Potem pa bo že prepozno.

Jaz se s tem poslom nebi ukvarjal premalo zaslužka preveč reskirano in preveč stroškov

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
S tem sem seznanjen, mi je to kar poznano, bivši šef in sodelavec sta oba imela avte v poslovnem najemu, in nevem česar s tistimi
avti nismo počeli.

Zadevo si predstavljaj kot da si dobil avto na nagradni igri edino kaj nesmeš je, da ga prodaš ker na papirjih nisi lastnik.

To je to.

In ne, nemislim babjega suva vozit, ker si bom roadstera kupo zaj ko me bo baba počasi pustla.
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Jao ej. Kdo ze pravi, da so pa avti od leasina kot novi, ker so servisirani.
Ne, ce ga malcomx in podobni retardi vozijo...

Drgac pa, zavarovanje je mala malca... Kljuce in pogodbe mu posljes po mrgotu, kateri mu razlozi, da je odgovoren tudi za kasiranje in da bo prisel tudi po avto. In pa, da ve kje zivi.... 3/4 se jih bo usralo in bos dobil skoraj boljsi avto nazaj
smile-1.gif
. Jeba je pol zgolj tista cetrtina, pri kateri zna pa v koncni fazi prit do streljanja.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Ok ne predstavljam si, da bi v nagradni igri dobil rabljeno BMW X3. Ne moreš nekaj kar ni tvoje posojat naprej. in ne morem si predstavljat kako je če bi dobil nekaj zastonj ker nikoli nisem dobil nič zastonj.

A roadsterji pa niso babji?

A komaj zdaj te bo pustila?
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Hehe, recimo kaksna miata je bolj zenska, zdej ce pa kaksno sestico pogledas pa ni. Ta je cefurska...
smile-1.gif

Ksn nov SLK bi bil za malcoma... Pa ceco do konca...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Babji so CCji, roadster je pa čisto moška zadeva
smile-1.gif

Baba me bo pustla komaj zaj, lubica me je že prejšn tedn.

In rekel sem da si predstavljaj da je avto dobljen v nagradni igri, ni mi razlagat o zapuščinski, nenadni smrti, nezmožnosti
prepisa dok se zadeva ne reši, avto pa bo stal 3-5 let in bo mu samo padala cena.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hehe, recimo kaksna miata je bolj zenska, zdej ce pa kaksno sestico pogledas pa ni. Ta je cefurska...
smile-1.gif

Ksn nov SLK bi bil za malcoma... Pa ceco do konca...

Šestka ni roadster, vrjetno si mislil Z8
grims-1.gif
"my name is X, malkom X.
Za Z8 pa po moje nimaš dinar.
tongue-1.gif
Pa premal čefurski je.