poškodba slike

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
hm, znanec je mel v avto sliko staro cirko 100 let, ki jo je narisala pokojna babica, pa še nekaj podobnih starin! Vse se je uničilo!! Policija je na kraju nesreče vse poslikala!

Slika za družino predstavlja neprecenljivo vrednost! Kako je z odškodninskim zahtevkom? Koliko bo ponudila zavarovalnica, če sploh??

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
je bila slika sploh zavarovana? kot npr. stanovanjska premičnina or something?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
kriza... osebno močno dvomim, da bi se tukaj dalo kaj iztržit, lahko pa da se motim... sej bo upam še kdo drug kaj spisal (cifra?)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
sem še malo potelefoniral naokoli in sem samo še potrdil moje prejšnje mišljenje - slike oz. karkoli se pač prevaža je potrebno zavarovati s "transportnim" zavarovanjem oz. nekaj podobnega, avtomobilska odgovornost ne krije poškodb tovora, žal.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Čudne so razlage Mateyevih cenilcev.
hysterical-1.gif

Sam gledam na to tako.
grims-1.gif

a) Peljem se z avtom in zaletim po lastni krivdi, poškodovana je tudi slika. Brez dodatnega zavarovanja ni "malice" - transportno zavarovanje.

b) Se peljem in se nekdo drug zaleti vame in je kriv, mora biti poplačana vsa materialna in nematerialna škoda v okviru limitov obveznega zavarovanja povzročitelja.
Če ne pa tožba na sodišču.

Zakaj hudiča bi pa JAZ moral zavarovati sliko, da dobim odškodnino, če se en "trot" zaleti vame.
stupid-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Tko si tudi jaz razlagam .

Jebemu da si nebi upal imeti kaska pri Generalih, pa če je zastonj
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Čudne so razlage Mateyevih cenilcev.
hysterical-1.gif

Sam gledam na to tako.
grims-1.gif

a) Peljem se z avtom in zaletim po lastni krivdi, poškodovana je tudi slika. Brez dodatnega zavarovanja ni "malice" - transportno zavarovanje.

b) Se peljem in se nekdo drug zaleti vame in je kriv, mora biti poplačana vsa materialna in nematerialna škoda v okviru limitov obveznega zavarovanja povzročitelja.
Če ne pa tožba na sodišču.

Zakaj hudiča bi pa JAZ moral zavarovati sliko, da dobim odškodnino, če se en "trot" zaleti vame.
stupid-1.gif

sej se popolnoma strinjam s tvojo razlago, je čist logična.

ampak ali potem trdiš, da bi Triglav, če bi imel krivec pri vas zavarovan avto, izplačal odškodnino za sliko?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Samo to nekako ni fer...če je pa krivec drug.

agreed totally. ampak a veš kok stvari na temu svetu ni fer? ...

aja lost, pri kateri zavarovalnici pa imaš ti kasko? da vidim katera zavarovalnica bi ti povrnila škodo v takem primeru (slika), ko je pa že naša firma tok v kur.cu

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne sprašuj Lost1 kje ima kasko, ker ni govora o odškodnini iz naslova lastne krivde ampak drugega povzročitelja, kar naj bi z obveznim zavarovanjem imel tudi pokrito.
frown-1.gif

Podobno razmišljanju vašega cenilca bi bilo tudi, če bi se nekdo poškodoval v avtu, zakaj pa nima zdravstvenega zavarovanja; življensko-nezgodnega zavarovanja itd., ali pa strgane hlače, 100 izgovorov, ki so lahko posledica nestrokovnosti ali pa namernega neplačevanja tistega, kar naj bi bilo v sistemu obveznih zavarovanj v prometu krito češ, saj se jim ne bo ljubilo/znalo poseči po bolj rigoroznih pravnih varovalkah.

Kako bi bilo na Triglavu ti ne znam povedati, ker nisem cenilec, vem pa, kako bi sam ukrepal v takem primeru, najel bi advokata in tožil ali zavarovalnico ali pa povzročitelja. Mi bi bilo čisto vseeno, kdo bo odprl denarnico, vem samo, da bi jo eden sigurno.
Naprej naj se pa povzročitelj jaha.

Da pa vrnem bumerang.
evil.gif

Kje v splošnih pogojih obveznega zavarovanja pa piše, da so takšne škode izključene.
Kot se spomnim, so pri ZM plačali notebook, ki se je prevažal na zadnjem sedežu in je ob poškodbi utrpel "posledice".

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
zabavno zabavno.. no, takrat, ko sem malo potelefoniral naokoli, nisem klical cenilca, kot vsi predvidevate ampak samo enega sodelavca, ki ima malce več izkušenj kot jaz, ki sem še precej zelen. bom pa danes dejansko poklical cenilca pa da vidim kaj on poreče na to... sej drgač smo pa na "isti" strani, tudi po moji logiki (kot sem že napisal) bi se moralo izplačati nekaj odškodnine za slike.

losta sem pa za kasko vprašal zato, ker je tud on začel nekaj v zvezi z našim kaskom...

se tipkamo kasneje....

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
lol, sej tok težek pa spet ni no, sej ga poznam
grin1.gif

drgač pa kar se debate od prej tiče - res sem se motil. poškodba slike se mora kriti iz AO zavarovalnice krivega voznika, prej je šlo pa kao za nesporazum, sodelavc me je narobe razumel in je mislil, da je prevoznik slike kriv in v takem primeru bi res bilo potrebno transportno zavarovanje, če bi hotel potem kakšno odškodnino. to se pa dogaja, če težiš nekomu, ki je že na poti domov in se mu ne da več ukvarjat s šihtom spljoh
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
To bi že ti kot agent moral biti podučen
smile-1.gif

To še jaz vem,pa ne sklepam zavarovanj.

Sicer pa moje mnenje o Generaliju.
Osebno nebi svojega vozila nikoli tam zavaroval, prevec problemov pri izplacilu škod.

Strankam sicer svetujem tudi Generali,saj konec koncev je to zame tudi posel ( €€ ) , ampak še to svetujem edino starejsim za katere so "super" popusti .
Za mlade je Generali drag so sam satan.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
To bi že ti kot agent moral biti podučen
smile-1.gif

To še jaz vem,pa ne sklepam zavarovanj.

veš ali predvidevaš (misliš)? jst sem predvideval in na koncu dobil potrdilo, da je to res tako. sicer pa sej veš, da nikoli ne veš vsega, ravno s takimi primeri in pa na terenu se naučiš največ, ne pa med kkšnimi seminarji in podobno...

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Sicer pa moje mnenje o Generaliju.
Osebno nebi svojega vozila nikoli tam zavaroval, prevec problemov pri izplacilu škod.

Strankam sicer svetujem tudi Generali,saj konec koncev je to zame tudi posel ( €€ ) , ampak še to svetujem edino starejsim za katere so "super" popusti .
Za mlade je Generali drag so sam satan.

preveč problemov pri izplačilu škod? zabavno, jaz slišim ravno nasprotno, ampak ok - to ni tema o tem. drgač pa pri zavarovanju avtomobila za mlade (mlade voznike) res nismo najugodnejši, to je dejstvo, prav tako kot je dejstvo, da smo za starejše (kao bolj izkušene) najugodnejši. ampak to je samo ena vrsta zavarovanj izmed mnogih produktov, ki jih ponujamo, ne moreš ocenjevati komplet zavarovalnice samo na podlagi tega
smile-1.gif

@zdravnik - dej prosim kasneje kej napiši o razpletu tega dogodka, me res zanima kako bo pol v končni fazi s to sliko, tnx

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ti bom dal tako en primer na uč...

Kia...super oprema, klima, elektricne sipe, daljinsko, radio mp3, esp , skratka ful opreme.
Torej ma ful nekih opcij nevem česa,ampak v končni fazi,je pa še vedno navadn jajc in nč druzga.

Sej nevem če bos postekal,ampak point je v tem,da ti mas lahko nevem koliko enih stvari...v koncni fazi je pa se vedno vse skup bolj....

Btw: a se ti ne zdi tudi ZELO velika slabost,da tovorna vozila pri generaliju nemorejo imeti zavarovanega parkirisca in pa asistence?
Men je to cisto mimo.

Praktično je težko najdt najboljso zavarovalnico, ceprov trenutno sta MB in Tirglav tam tam.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.822
113
štekam tvoj point ampak se z njim ne strinjam, j3biga
smile-1.gif

sem pa preveril to s parkiriščem in asistenco tovornih vozil, to je res minus... sploh parkirišče, asistenco ti že lahko AMZS poštima oz. asistenčne družbe posameznih tovornih znamk.

*sarcasm on*

in ja, triglav mora biti res top of the top, zato je pa toliko ljudi full zadovoljnih z njim
cool-1.gif

*sarcasm off*

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz povem samo tko kot dejansko je, k sreči nisem zaposlen na nobeni od zavarovalnic, imam pa z njimi res da dosti opravka ter tudi vidim kako se dostikrat zadeve odvijajo.

Tudi ZM ni biser, brez skrbi...