Pošiljanje sms na tujo številko

Zenga

Pripravnik
2. nov 2011
118
0
16
Spoštovani,

zanima me, kateri operaterji ne zaračunavajo pošiljanja sms na tuje številke. Sem naročnik Si.mobila in veliko sms pošiljam v tujino na italijanske, avstrijske, nemške in britanske telefonske številke. Nazadnje sem opazil, da ima Simobil postavko "Sporočila SMS iz Slovenije v tujino", zato me zanima, kje tega ne obračunavajo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Na mobitelu sem bil nazadnje pred točno 1 letom in se ni posebej zaračunaval (je šlo iz zakupnjenih količin). Tušmobil in Simobil zaračunavata.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mobitel in Debitel ne zaračunavata, Simobil in Tušmobil obračunavata. Ne vem pa kako je s ostalimi na posameznih omrežjih (Izi, Bob...).

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.337
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mobitel in Debitel ne zaračunavata, Simobil in Tušmobil obračunavata. Ne vem pa kako je s ostalimi na posameznih omrežjih (Izi, Bob...).

A ni tko da Tušmobil ne zaračunava samo v paketih Free?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Na mobitelu sem bil nazadnje pred točno 1 letom in se ni posebej zaračunaval (je šlo iz zakupnjenih količin). Tušmobil in Simobil zaračunavata.

Pred enim letom itak, kolikor vem, se noben ni zaracunaval tega...

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:

A ni tko da Tušmobil ne zaračunava samo v paketih Free?

Samo v Brezmejnih paketih se ne obračunavajo in grejo iz enot

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:

Samo še ostane Debitel in Izimobil da ne zaračunavata posebi...a ne bo dolgo ko bo začeli tudi oni... A Mobitel pa z 1.9 začenja..
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj izimobil nima paketov z vkljucenimi storitvami... In tako itak zaracunava vsa sporocila
wink-1.gif
... Ni vazmpno, kam jih posljes...

Glede na to, da Debitel in izimobil uporabljata Mobitelove storitve, bosta verjetno tudi sledila "trendu" in postavila podobne pogoje...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Sej tudi Mobitel pri paketu Mobi bo posebi zaračunal..če si bral obvestilo si videl tak da bo tudi Izi samo vprašanje cajta..
wink-1.gif

Super

Pripravnik
4. apr 2012
757
20
18
Hehe Mobitel, odbijejo ti enoto pa še 10 centov ti dodatno zaračunajo... Če nimaš zakupljenih enot, te pride SMS poslan v tujino 21 centov?... Če pa pošiljaš iz EU kamorkoli, pa je cena 10 centov... Se pravi, tisti, ki živijo ob meji oz. lovijo kateregakoli sosednjega operaterja, se jim ob pošiljanju SMS-ov v tujino bolj splača preklopiti na sosednjega operaterja...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res je. No, saj se je tudi prej splačalo če si živel ob Avstriji na primer in klical v Avstrijo, da si preklopil na avstrijsko omrežje. Sedaj pa se splača še za klice v preostalo EU.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Pa je kakšen tehten razlog za podražitev (tuji posredniki računajo več) ali zgolj nadomestilo za nižje prihodke iz roaminga?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje gre za ''ti meni, jaz tebi'' sistem. Če bi vse države ukinile gostovanje, z njim tudi nebi imele stroškov. Ampak potem bi šele sledila cenovna vojna - in po moje tudi bo, ko bo EU ukinila gostovanje. Ko bodo ljudje v tujini jemali predplačniške pakete, ker bodo bolj ugodni kot domači paketi.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Super pravi:
Hehe Mobitel, odbijejo ti enoto pa še 10 centov ti dodatno zaračunajo... Če nimaš zakupljenih enot, te pride SMS poslan v tujino 21 centov?... Če pa pošiljaš iz EU kamorkoli, pa je cena 10 centov... Se pravi, tisti, ki živijo ob meji oz. lovijo kateregakoli sosednjega operaterja, se jim ob pošiljanju SMS-ov v tujino bolj splača preklopiti na sosednjega operaterja...
Ne še! Bodo pa začeli čez 5 minut
wink-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
bob pa izimobil zaenkrat še imata enako ceno za SMS-s ne glede na destinacijo.
(gledal sem bob 4 cente, drugi paketi mogoče imajo različno)

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Tudi mene je ta mobitelova lopovscina prizadela...v paketu imam zakupljenih 1000 sms od katerih jih posljem okrog 300 in od tega veliko v tujino, ostane mi dobrih 500 na mesec a oni mi po novem v tujino obracunajo....tipicno slovensko in primerno vsesplosnemu stanju v drzavi....
Znanec mi je priporocil program z linka a kdo to uporablja ?
http://www.whatsapp.com/