Pošiljanje pošiljk na izmišljeno ime

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
S prijatelji smo ga malce preveč spili in pa se kregali ali je možno poslati pošto in na njen navesti izmišljeno ime naslovnika s pravim naslovom.

Se pravi, jaz sem Janez Novak, nekdo mi hoče poslati pošto in rečem, da sem Rok Kovač, da "skrijem identiteto". Bo pošta prišla do mene ali ne, saj bo naslov pravi, le naslovnik ne
confused-1.gif
?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Dodaj še nalepko s takim imenom na kaselc in reci, da imaš študente za podnajemnike :D

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Ok razumem, da verjetno ni problem za eno pismo, kaj pa paket, kjer moraš podpisat (ponavadi zahtevajo še osebno) :p ?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ce obstaja na tvojem obmocju nekdo z istim imenom na drugem naslovu, zna posta priti do njega.

Pri nas vsaj hisno stevilko veckrat napisejo narobe pa kar pride posta.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Aha, torej katere erotične pripomočke si ne upaš naročiti na svoje ime?
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jap, take zadeve se lahko pošlje poštno ležeče na poljubno pošto, da doma UDBA ne najde.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Pri nas (na podeželju) je poštna navada takšna, da dobimo pošto na naš naslov, ker se je naslovnih zmotil z hišno številko(vpisal našo hišno številko - torej napačno, ime in priimek pa pravilen). Pa čeprav na našem naslovu ni nobenega z napisanim imenom kaj šele priimkom.

Tako da verjetno odvisno od poštarja.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Aha, torej katere erotične pripomočke si ne upaš naročiti na svoje ime?
evil.gif

nč se ne bo naročal, samo take ideje dobiš, ko nisi čist trezn
priden.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Jaz sem iz vojske pisal eni deklini o kateri sem vedel kraj in ime brez priimka. V naslovu sem jo še pač malo opisal, ker smo v JLA pasli dolgčas in smo imeli čas za zezanje. Res da je bil manjši kraj in poštar dovolj zavzet, da je dobila in še odpisala
smile-1.gif
.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.085
503
113
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem iz JNA pisal eni...prijateljici. Vedel sem samo njeno ime in kraj. Pa sem napisal Cvetka, 20 let, pri gasilskem domu in kraj. Punca je dobila pošto. Tako da načeloma gre z izmišljenim imenom in pravim naslovom. Pismo bo šlo, paket pa malo težje, sploh z odkupnino, ker moraš podpisati in se identificirati.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Jaz sem kot otrok ravno v decembru pošiljal pošto dedku mrazu, pa sem gor na kuverto vedeno napisal le DEDEK MRAZ, brez naslova, pa je vedno prejel moje pismo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Po drugi strani pa nisem dobil priporočene pošte na pravkar prijavljen naslov stalnega bivališča
frown-1.gif
.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.820
555
113
42
povsod malo
Čisto odvisno od poštarja.

Od ene žlahte iz Brazilije za praznike vedno dobimo pa na pismo vedno samo napiše priimek, kraj, in Slovenija.

Pomoje imajo na pošti kakšen seznam

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.831
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
hysterical-1.gif

Seznam imamo,ja, pa da Pirc-Musar do stropa skoči!!!
smile-1.gif

Imaš srečo, da imate večino istega poštarja, ki stranke pozna in se tudi potrudi najti stranko kljub pomankljivemu naslovu!
zmaga.gif

P.S.: Drugače pa, če teh pisem oz. voščilnic za praznike ne vidiš, ne moreš verjeti, koliko je napačno oziroma pomankljivo naslovljenih!!! Cifra se giblje sigurno okoli 40-60%!!!
bonk.gif
In po pravilih lahko(oz.moraš) take voščilnice označiti kot nedostavljive... Na srečo pa se večina poštarjev potrudi in poskuša najti naslovnika!

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Pismo bo šlo, paket pa malo težje, sploh z odkupnino, ker moraš podpisati in se identificirati.

Sam imam sicer ravno drugacne izkusnje, ce je odkupnina, ponavadi ni treba pokazati nic drugega kot denar
cheer.gif
Ne vem ce sem moral za paket ze kdaj pokazati osebno, pa kar velikokrat kaj dvigujem. Drugace je pa s kaksnimi karticami, kjer je vedno treba pokazati osebno (in ne gre tudi ce prides dvigniz za druzinskega clana, torej isti priimek, z njegovo osebno). Vsaj pri nasi posti je tako ponavadi.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
ksz
Jaz sem dobil tudi dohodnino od druge osebe (si deliva ime in priimek), čeprav se hišna številka ni ujemala.
smile-1.gif

Pa tudi od sodišča smo nekaj let nazaj vztrajno dobivali pošto le zaradi "tipfelerja" v naslovu in dokler ni poštar sam dejal da tistega ne bo več nosil so vztrajno pošiljali.
Glede paketov z odkupnino, nikoli se nisem identificiral. Važen je bil le znesek pri odkupnini, pa čeprav je plačal kdo drug in ne naslovnik.