Pošiljanje mobilnega telefona po pošti z odkupnino

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Nekomu bi rad po pošti poslal mobilni telefon z odkupnino, se pravi, da on plača po povzetju in jaz dobimo denar. Zanima me, če ima kdo s tem že izkušnje, predvsem kako vse skupaj poteka. Ali je potrebno telefon, ki je v originalni embalaži, še dodatno zaščititi in kako? Se da vse skupaj zavarovati, če slučajno na pošti kaj poškodujejo in koliko to potem stane (poštnina, odkupnina, zavarovanje) ? So kakšne posebne nevarnosti, predvsem v primeru, da on paket zavrne, vrjetno dobim paket nazaj ampak moram plačati poštnino.
Sam sicer na ta način telefona ne bi kupoval, ampak je taka želja kupca, tako da me predvsem skrbi, kaj lahko doleti mene.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz sem telefon dal v original embalažo in potem še v eno večjo škatlo, ki sem jo fejst napolnil z časopisom okrog embalaže telefona. drugače pa lahko to tudi na pošti zavaruješ za določeno vrednost.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Preberi si tole temo

Pač daš original pakungo z vsem v eno malo večjo škatlo, dobro založi z zmečkanim časopisnim papirjem in dobro zalepi. Na zunaj se ne sme videti, da je kaj vrednega noter, nevtralna embalaža da se ne da sklepat o vsebini.

Potem pa na pošti izpolniš obrazec za paket in obrazec za odkupnino. Jaz ponavadi dam za odkupnino ceno +poštnino (poštnino seveda plačaš sam ob pošiljanju).

Kako se pa lahko plača odkupnina, pa ti piše v prej omenjeni temi. Najbolj elegantna rešitev je položnica, da dobiš denar direkt na račun.

Zavaroval pa paketa nisem še nikoli, in edno je vse prišlo bp.

Vrednosti tudi ne navajaj
smile-1.gif