pošiljanje mass maila... kako?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, imam dobrih 5.000 uporabnikov, ki bi jim moral poslati določeno elektronsko sporočilo, na katerega so naročeni in ga pričakujejo. Torej popolnoma legalen mail, ne spam.
Domnevam, da mi smtp telemachov niti slučajno ne bo tega spustil čez. Kako se lotiti zadeve?

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Lahko bi kontaktiral svojega host providerja, torej kjer imaš zakupljen prostor za gostovanje strani in jim pač razložil zadevo ter povprašal če ti spustijo 5000 mailov oz. kakšne so omejitve. Pomoje, če ne drugače se da doplačat za te zadeve. Kot drugo bi lahko uporabil cron job in razdelil pošiljanje na več delov. V skripti bi določil koliko mailov na kakšen časoven razmak in bi pač pošiljalo maile dokler ne pošlje vseh 5000. V vsakem primeru bolje prej povprašat host providerja.

btw baje se da poslat z gmailom 500 mailov na dan, torej narediš 10 računov
tongue-1.gif
ena alternativa

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Pokliči/piši svojemu ISPju in vprašaj...
Večinoma so uporabniki kar fajn omejeni, predvsem zaradi zaščite pred spamom. Tam do 100 mailov na 1h, ipd. Ponekod ti dovoljujejo, da lahko v CC za eno sporočilo daš veliko prejemnikov, tudi 500 in več. Je pa seveda vse to stvar konfiguracije, zato je potrebno vprašat.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Ko sem jaz to delal sem stvar naredil tako, da sem postavil lastni SMTP server ter sprogramiral skripto, ki mi je vsako minuto poslala cca 10 mailov. Kar je zneslo dnevno cca 14k mailov. Pri tem je bilo potebno pazit, da je imel IP naslov od koder pošiljaš svoj reverselookup dns entry oz PTR zapis.

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Mi pri masovnih mailing listah počnemo takole

V posebno tabelo zapišemo vse prejemnike
Crontab na intervalu 15 minut pošilja (ponavadi okoli 400) sporočil v lokalni SMTP
Iz baze potem pobriše že poslanim prejemnikom

Z tem smo uspešno "spucali" tudi že 15k+ naročnikov

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Bossek uporaba več ločenih SMTP strežnikov?
Ista fora kot prej samo, da rotiraš še SMTP strežnike.

Podobne teme