Porti...enkrat odprti enkrat zaprti???

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kako je možno da naštimam porte za mulo in utorrent in oboje potem dela, se pravi v utorrentu dobim zeleno klljukico v muli pravtako ko dam test, drugi dan pa oboje kar na enkrat ne dela?? A se mi IP spreminja? Sam kaj ma to veze če imam v ruterju nastavljen samo ip od ruterja, nikjer nimam nastavljen ip s katerim grem na net?? Imam telemach kabel, mi lahko nekdo PROSIM pove kaj naj naredim?
frown-1.gif
Hvala

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda ti router vsakokrat nastavi drugi lokalni ip. ali izklopi DHCP, boljše pa je, da nastaviš lease (reserve) time, kar pomeni, da router določen čas rezervira ip za tvoj komp.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zdaj sem nekaj čaral ker sem našel na port forward.com kako nastavit statični ip, v control panel, network connections, tcp/ip, properties, pa sem dal use the following ip, zdej mi pa še strani ne odpira.
rolleyes-1.gif

A default gateway je ip s katerim pridem na router gor (.2.1)? Ip pa sem si zbral, torej 192.168.2.xxx.

Kaj sem zamučkal?

Aja pa to ko si mi rekel, kako to naredim? Kje to izključim??

Hvala

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Verjetno si pozabil dodati še DNS strežnik in ti zato ne odpre nobene strani... za dns določi kar isti IP, kot za gateway (od routerja).
Sicer pa lahko na nekaterih routerjih nastaviš DHCP "statični" ip, ki deluje tako, da določenem MAC naslovu ponudi vedno isti IP.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sem dal dns ki sem ga našel v cmd, /ipconfig /all, a je to kej narobe? Internet dela, pravtako mula in torent zdaj. Moram še na laptopu zdaj, a dam vse isto kot na kišti, dns in to, samo IP dam recimo drugačne zadnje tri cifre?

A drugače bom mel zdaj vedno statični ip ko sem to naredil?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
ja, samo potem moreš tudi porte forwardat še na laptopa. Ja, sedaj bo vedno statični!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
ip naslov vpišeš v brskalnik (tam, kjer vpišeš www.alter.si
smile-1.gif
) in odpreš link. Prideš na stran z nastavitvami routerja in greš v meni NAT. Tukaj se pa nastavljajo porti.

ip naslov je od routerja do routerja različen.Če boš malo poguglala boš ziher našla. lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Meni tudi nekaj ni jasno.. router Netgear WPN824v2

Pri port forwardingu lepo nastimam porte.. ob prvem rebutu routerja te porti zginejo in so blokirani.. Ce jih poizkusim vpisati se enkrat, mi napise nekaj v smislu: "error this port already exist" .. Gre pa samo za porte utorrenta..