poraba.com - napaka v izračunu

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Kolko gledam kilometre, je samo vrstni red napačen. Zamenjani vrstici imata enak datum, tako da očitno po defaultu sortirajo po datumu. Tam pri kilometrih imaš možnost da po njih sortiraš, potem pa je vredu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Obvesti še Boštjana...
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Tega problema s sortiranjem bi se lahko rešili z drugačnim izpisom.
Namesto da zdaj izpišejo kilometri in razlika (med čem ??), bi lahko enostavno napisali: začetni kilometri, končni kilometri, razlika. Tako bi tudi pri drugačnem sortiranju - recimo po litrih, kjer izpade seznam dokaj čudno ven (spet kilometri).

Sicer bi se posamezna kilometraža podvajala, bi pa bilo za moje pojme dosti bolj jasno in pregledno
wink-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Jaz imam problem na tej strani, ko sem 2x tankal po 20€, in mi ni hotelo izračunati porabe, ker čene vedno tankam polno...

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Jaz imam problem na tej strani, ko sem 2x tankal po 20€, in mi ni hotelo izračunati porabe, ker čene vedno tankam polno...
Zato ker nisi tankal polnega.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Mene tam bolj moti, ker mi narobe računa povprečje ta tankanje na Molu, Tušu, Omvju. ker mi samo par polnjenj upošteva.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
stein: khm....ne spomnim se, da bi od tebe dobil kakšen mail :\ mogoče sem ga spregledal ali pa ni prispel. Lahko mi pošleš P.M. če je še kakšna težava. Povečini jih hitro odpravil sploh če imam čas (fax, šiht, žena vzamejo tud svoj delež
smile-1.gif
)

Telefunken: Če ne tankaš polno, povprečne porabe ni mogoče zračunat

medo10: lahko prosim bolj natačno opišeš ali še bolje daš link

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Upam, da se bo pokazal v prilogi.
Denimo MOL kaže samo 1 tankanje v tem obdobju, pa jih je bilo ve, pa tudi poraba ni tako visoka pri MOL, ampak okol 6,1 (bi mogu točn pogledat).

Priponke

• 300934-poraba.doc
    150 KB · Ogledi: 163

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
aha opazil težavo

problem če tankaš tako, da se povprečna poraba ne da izračunat (ne tankaš polno), takrat se tudi ne upošteva tankanja za črpalko. Se pa upošteva takoj, ko spet ima izračun. To je potrebno popravit, da takrat 0 ne upošteva (če tankaš pol tanka 100, pol na polovici pa še doliješ 95 je nekako nesmiselno karkoli dat).

Bom popravil čez vikend

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj pa je potem point ko vpisuješ porabo in imaš na izbiro "polno" in "nepolno", "na novo"...Itak moraš dat vedno polno, razen pri prvem vpisu daš "na novo". Ali se motim?

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
motiš se

polno daš kadar tankaš polno, nepolno daš kadar ne tankaš polno (recimo tankaš za 10EUR, ali 20EUR toda ne napolneš tanka do konca), na novo daš pa recimo če 2 mesca nič ne zapisuješ potem pa ponovno začneš

pri izračunu se vse to upošteva

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
stein: khm....ne spomnim se, da bi od tebe dobil kakšen mail :\ mogoče sem ga spregledal ali pa ni prispel. Lahko mi pošleš P.M. če je še kakšna težava. Povečini jih hitro odpravil sploh če imam čas (fax, šiht, žena vzamejo tud svoj delež
smile-1.gif
)
V mailu sem pisal o drugi težavi: vsake pol ure stran zablokira. niti osnovna se ne naloži več.
Če pobrišem kukije, pa spet dela.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
aaaa to, jp to pa sem dobil
Poslal naprej kolegu s katerim skupaj rihtava strežnik pa se nama, po pravici povedano, niti sanaj ne kaj bi lahko šlo narobe.
Sam sem že parkrat karprecej klikal po portalo pa še nisem naletel na tak problem, tko da težko tudi testiram :|