Poprova omaka

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Kako se naredi?

s poprom?
evil.gif

Drugače pa nimam pojma.
 

avantgarda

Pripravnik
13. mar 2008
186
0
16
Kupi tole

poper.jpg


Pri nam se reče Madagaskar omaka, pa mislim da je samo iz zelenega popra.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Æisto enostavno. Jaz enostavno vržem poprove kroglice med meso, ko je skoraj pečeno. Potem, ko pa je pečeno pa še malo juhe, vode, če želiš zgostiti pa še gorčico, Fora pa je v popru, navaden črn ne bo dober:) Kupit moraš zelenega, ne suhega, temveč takega v solnici...
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
goveji zrezki v poprovi omaki:

Goveje zrezke na obeh straneh posoliš, popopraš in daš v posodo enega zraven drugega (spodaj majčkeno olja), nato jih po zgornji strani premažeš z zenfom. Vse skupaj zaliješ z oljem (pa ne preveč, drgač bo 100kg). Pustiš stati nekaj ur, da se zmehča. Nato enostavno posodo daš na štedilnik in pečeš. Na obeh straneh na hitro, da zakrkne. Naredi se taka omaka, ki jo je potrebno "vzdrževat", da ne izpari. Dodajaš vodo. V glavnem, zrezki morajo biti mehki. Na koncu dodaš vložen ZELEN poper in po možnosti zabeliš z moko (v lonček daš žličko moke in malo vode, zmešaš in zaliješ po zrezkih). Ko se zadeva malce zgosti, je to to.

Posrežeš lahko z njoki, ali širokimi rezanci. Dodaš lahko žličko kisle smetane.

Dober tek
zmaga.gif
 

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Jaz ponavadi delam biftek v poprovi omaki. Omako naredim tako, da najprej popečem meso, nato pa zalijem z rdečim vinom (cca 2dl), dodam zeleni poper in par žličk tekočine v kateri je zeleni poper. Vse skupaj še malo pokuham (1-2min).
Moki se pa pri omakah izogibam kolikor se le da.
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja itak, ker so redilne ko pes. Lahko pa uporabljaš koruzno moko. Sicer ne zgosti toliko, je pa veliko bolj zdrava in manj redilna...

Koruze se ne občuti.

Lahko pa tudi dodaš por (predno daš poper) in ko je dovolj mehek, vzameš ven zrezke in s paličnim zmiksaš, da zgosti omako. Ne rabiš moke...
cheer.gif
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
No jaz sem ponavadi delal poprovoko omako z belim piščanjim mesom. Meso na hitro popekel, potem pa dodal mleko in sladok smetano in dve žlički ali pa žlici (za tiste ki imate radi pekoče) zelenega popra v slanici. Potem pa sem meso v taki omaki dušil kakih 20 minut, tako da je bilo lepo mehko. Po potrebi sem med dušenjem dodajal malo mleka in smetane. Za zgostitev pa na koncu daš malo več sladke smetane, ki se lepo zgosti ko zavre opcija B pa je jedilni škrob. Le-tega smešaš s hladno vodo in priliješ k omaki. Bistveno bolje za zgoščevanje jedi kot moka in tudi bistveno bolj zdrav kot dodajanje moke v omako. Vsaj po moje.