goveji zrezki v poprovi omaki:
Goveje zrezke na obeh straneh posoliš, popopraš in daš v posodo enega zraven drugega (spodaj majčkeno olja), nato jih po zgornji strani premažeš z zenfom. Vse skupaj zaliješ z oljem (pa ne preveč, drgač bo 100kg). Pustiš stati nekaj ur, da se zmehča. Nato enostavno posodo daš na štedilnik in pečeš. Na obeh straneh na hitro, da zakrkne. Naredi se taka omaka, ki jo je potrebno "vzdrževat", da ne izpari. Dodajaš vodo. V glavnem, zrezki morajo biti mehki. Na koncu dodaš vložen ZELEN poper in po možnosti zabeliš z moko (v lonček daš žličko moke in malo vode, zmešaš in zaliješ po zrezkih). Ko se zadeva malce zgosti, je to to.
Posrežeš lahko z njoki, ali širokimi rezanci. Dodaš lahko žličko kisle smetane.
Dober tek