Popravilo sušilnega stroja - se izplača?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
včeraj kar na lepem crknil sušilec. Ko ga prižgem, takoj vrže fit ven. Glede na to, da gre očitno za neko napako na elektroniki, se sprašujem, če se sploh splača koga klicat za to ali je bolje razmišljati o novem stroju. Ker pa mi je elektika španska vas, laično razmišljam, ali je glede na opisano morda vseeno možno, da ne gre za neko hudo napako, katere se nebi splačalo popravljat.
confused-1.gif

stroj je star cca 5 let, do sedaj vedno delal brezhibno. Garancije ni več.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Če meče fid ven ni nujno, da je napaka na elektroniki-prej bo kakšen stik proti zemlji. Lahko je samo kakšna voda (kondenz), lahko je grelec prebil, motor. Jaz bi ga dal pogledat , preden se kar kupuje novo.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Jaz bi ga najprej odprl ( PREJ izklopil iz ELEKTRIČNEGA OMREŽJA) in očistil. Sem imel podobno tezavo kot ti, metalo FID ven. Sem vse spihal z kompresorjem (ostanki perila) ki ko so vlazni so super prevodnik, pridejo pa povsod, tudi tam kjer ni treba.

Nazadnje urejeno:

laaaz

Pripravnik
24. nov 2008
51
0
6
MB
Najprej lepo očisti in spihaj notranjost stroja , nato odklopi grelec in probaj stroj prižgati brez grelca .Za kratek stik skoraj sigurno ni kriva elektronika.