POPRAVILO ŠKODE

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
pred dvema mesecema sem se nekomu zaletel v zadnji del avta,ker imam kasko 1% odbitno franšizo moram plačati 116eurov,avta še nisem popravil po tem odškodninskem zahtevku,danes pa sem se nekomu spet zaletel ,trk je na istem mestu,ta skoda je skoraj enaka prvi,zanima me ali bom moral plačati sedaj po prvi skodi 116 eurov in še po drugi 116,čeprav sem že pri prvi imel poškodovano masko,sedaj je tudi počila,maske mi sedaj ne bodo 2x popravljali,da bi 2x tudi plačal,

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Gre za dva ločena škodna dogodka, to pomeni da za popravilo poškodovanih delov iz prve nesreče plačaš franšizo, pri drugi nesreči pa ti pripada zgolj popravilo delov, ki prej niso bili poškodovani in se ti tudi ponovno obračuna franšiza na popravilo tega sklopa poškodb.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Saj vem, da nesreča nikoli ne počiva, ampak 2 trka po lastni krivdi v 2 mesecih...
confused-1.gif

Kot predhodnik povedal, to sta dva ločena škodna primera.Pa če boš obakrat uveljal kasko, boš padel 6 premijskih razdredov (vsak škodni primer 3 premijske razrede). Ker glede na to, da imaš odbitno ne uveljavljaš kombinacij ampak splošni kasko?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
za luč sem uveljavljal delni kasko,prva skoda mi ne gre iz kaska,ker ima zavarovalnica mb opcijo,da prva ne gre,hvala za odgovor,
lep pozdrav

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Kaj si profitiral s tem da si za luč uveljavil delni kasko, če si za ostalo uveljavljal splošni kasko? Vedno te pride 116€.
Jaz za drugo škodo ne bi uveljavljal kaska, če ni prav veliko dodatnega poškodovano. Dogovori se s servisom, da kar je dodatnega sam doplačaš. Računaj, da boš zopet ob 116€ ter dodatno boš imel tri leta dražji kasko. Malo si preračunaj.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
hvala za odgovor,sam mislim,da je skode vec,ker je luč malenkost noter potisnjena in se ris ima,zanima me ali je bolje za luč uveljavljati delnega ali kar vse na 1% franšizo,sprasujem zato da naslednje leto ne bi imel še osnovno zavarovanje višje,ker kasko bo itak kar mi je razumljivo,da ne bi na dveh koncih izgubil

lp

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Če ne misliš uveljavljati drugo kot luč, potem delni kasko. Če pa misliš uvaljavljati še kaj drugega, pa itak da kar vse iz polnega kaska z 1% franšizo. Če luč posebej uveljavljaš ne prihraniš nič, le ob eno pravico do uveljavljanja škode si.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Kdaj si poškodoval luč? Pri prvem ali drugem trku? Če si pri drugem trku poškodoval samo luč uveljavljaj iz delne kombinacije za luči in pusti kasko pri miru.
Kako misliš, da drugo leto ne bi imel višjega zavarovanja? Če si se dvakrat nekumu v rit zaletel boš šel še na osnovnem zavarovanju 6 razredov gor. Edino, če si se z oškodovancema drugače dogovoril.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Kolikor sem jaz razbral iz napisanega omenja, da ima odkup prve škode pri kasku, pri obveznem zav. odkup nič ne omenja.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
To v tem trenutku sploh ni pomembno, ker sprašuje predvsem kako je najbolj smotrno uveljavljati kasko.
Kaj se dogaja z AO je pa tak nepomembno, ker on pri tem nima bistvenega vpliva in ker se škode itak ne splača regresirati, saj že majnha praskica na barvi stane takoj čez 200€.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Se strinjam
zmaga.gif
. No, če bi se meni nekdo zaletel od zadaj in mi opraskal barvo na odbijaču bi bil s 100€ zadovoljen. Pač star avto. Itak pa imam odobreno barvanje zadnjega odbijača, ker me je pred tremi leti nekdo od zadaj ruknil. Imam še pol leta cajta, da zrihtam vendar študiram, da bi raje kar denar vzel.